Gem collection club i Mega book

c018.gif
n030.gif
a010.gif

a038.gif
e026.gif
c026.gif
Mislim da slikovitije ne moze....

PROCITAJTE PA PA SAMI PROCENITE!!!!!!
GEM COLLECTION – PREVARA ILI NE?
Pre svega pozdrav svima!!! Posle duzeg vremena resio sam da i ja napisem komentar na ovu temu koja je probudila dosta radoznalosti kod svih pa i kod mene!!!
Procitao sam dosta komentara na ovu temu, ali cu vam ipak dati informacije iz prve ruke!!
Ja sam pre par meseci dobio ponudu od svog prijatelja da zaradim nesto vise novca,s obzirom da je u pitanju moj dobar prijatelj resio sam da odem na taj poslovni sastanak i to me je kostalo 1300 – dinara, naravno mala suma u odnosu na to koliko se moze zaraditi!
Posle veoma uzbudljivih dogadjaja, muzike,nasmejanih lica i velikih cifara koje se mogu zaraditi, usledio je sok, tj. Za ovo poslovanje je potrebna investicija od SAMO 2290 – eura
Da ne bih duzio objasnicu pojedninosti! Niko me tamo nije primoravao da pristanem da se bavim tim, iskreno 2290 eura je velika investicija i za onoga koji ima novac a i te kako za onoga koji nema! Ja sebe ne mogu svrstati ni u one koji imaju puno novca ni u one koje imaju malo, ipak nije mi bila problem investicija skupio sam novac i prihvatio posao, iako sam znao sve o ovom poslovanju, iako sam procitao sve vase komentare...
Ja sam ipak usao u ovo poslovanje ali sam pre toga sve do sitnica proverio!!!
Saznao sam sledece!!!
VAZNO!!! VAZNO!!!
Gem collection nije firma, vec udruzenje gradjana, kao sto je to udruzenje lovaca,penzionera... itd. ali Gem je zakonski vezan za firme MEGA BOOK,MIENIJUM PRINT I MAXI BOOK!
Mega book stampa knjige „Put ka uspehu“ koje vi placate u iznosu investicije,Onog trenutka kada uplatite investiciju i dobijete knjige, uz knjige dobijate i fiskalni racun da ste platili te knjige kao i da je drzava naplatila porez, tj. PDV u iznosu od 183- eura. E sad... Vi taj novac uplacujete po srednjem kursu u dinarskoj protiv vrednosti na dan uplate, uplatu mozete izvrsiti u bili kojo banci, a takodje morate otvoriti svoj devizni i dinarski racun u bilo kojoj banci, da bi preko njega mogli podici svoje zarade! Znaci uplate i isplate se jedino mogu vrsiti preko banke koji vi izaberete!!! E a sada ide deo koji je mene najvise interesovao!
Kako pravdati zakonski te zarade!!!
Tu stupa na scenu Privredno drustvo MILENIJUM PRINT, ova firma je registrovana da vama kao clanu gem-udruzenja zakonski daje pravo o posredovanju, tj. da vi te knjige koje ste kupili mozete prepoporuciti drugima, ako ljudi kojima ste to preporucili prihvate ovo poslovanjnje, vama se za to isplacuje provizija, a to su one zarade koje se prikazuju na poslovnom sastanku! Ovaj nacin poslovanja je slican poslovanju sa kozmetikom: Oriflame,Avon... itd. Visine tih zarada zavise od stupnja na kojem se nalazite u ovom udruzenju! Medjutim jeste da ovo poslovanje lici na piramidu ono to nije u potpunosti
Kada postanete clan ovog udruzenja, vi ste mestu asistenta aspiranta! medjutim posle samo dve pozitivne preporuke vi postajete Asistent i dalje sami odredjujete koliko ce te napraviti novih preporuka,dalje sami pravite svoju strukturu, tako da vremenom kako vam se struktura povecava moze napredovati i postati Asistent menadzer.... pa sve do generalnog direktora.
I sve zavisi od vas koliko preporuka napravite toliko ce te zaraditi!
Takodje mi nije bilo jasno sta firma ima od ovoga? i da li ovo moze stati?
Kada se novac od 2290- raspodeli na 540+360+180+120+110+100 – firmi ostaje oko 880 – eura naravno da tu postoje troskovi knjiga, seminara, i ostalog ipak tu ostaje veliki novac!
Pa da li bi neko kome ostaje 800- eura od svakog clana ugasio tu firmu? Ja takvu firmu sigurno ne bih ugasio!!! Takodje se postavlja pitanje da ako je sve ovo tacno- veliki broj ljudi ce se zaposliti i vise nece biti novih ljudi- Objasnjenje-: Broj gostiju je koje mozete dovesti za vikend je ogranicen. Na 2-subotom i 2 – nedeljom! Recimo ovako... neka 1000 ljudi prihvati ovo poslovanje nedeljno, mada iskreno nije ovoliiki broj! Ali uzmimo npr. Za mesec dana to je 4000 – ljudi u poslu, za godinu dana, to je zaokruzimo na 50000! – Beograd ima 2,5 miliona stanovnika, neka ima samo milion punoletnih, - da bi ovo poslovanje proslo kroz Beograd potrebno je 20 – godina, a sada izracunajte koliko ce novih generacija doci za tih 20- godina, dete koje ima 1 – godinu za 20 – ce imati 21- i moci ce da bude clan ovog udruzenja, a gde su generacije izmedju.... 1,2,3..........15,16,17, - godina a jedini uslov za ovo poslovanje je da imate 18 – godina tj. –da ste punoletni. Naravno ovo vazi samo za Beograd a gde su ostali gradovi Kragujevac, Nis,Novi Sad, Kragujevac.... itd.
Tek kad sam shvatio nacin rada i pravnu stranu ovg poslovanja – prihvatio sam!!
Naravno ako ne verujete mozeti slobodno konsultovati advokata kojeg kod vi zeliite!
A i mozete proveriti firme Megabook i Milenijum print, na sajtu Agencije za privredne registre Srbije, gde su ove firme zakonski i pravno osnovane.
Naravno na ovaj posao vas niko ne tera sami mozete odluciti sta vam je volja! i naravno da ovo nije za svakoga jer ima ljudi koji sebe ne vide u ovom poslu ili jednostavno ne zele to da rade. Naravno ima i onih koji su usli u ovo poslovanje i nisu se proslavili jer ovo poslovanje radili na svoj nacin nisu postovali smernice i nacin rada koji se uci na ovim seminarima.
Svima je pruzena mogucnost da zarade, a mi sami kao induvidue odlucujemo kako ce mo koracati kroz zivot, i da li ce mo se bavit time ili necemo!!!!!

Koliko god firme bile registrovane, i eventualno sve pokriveno sa pravne strane, nista ne moze izmeniti cinjenicu da se radi o piramidalnoj PREVARI(koja je inace svuda u svetu kategorizovana kao PREVARA). Ako to sam ne mozes da shvatis pojasnicu ti:
Ti se uclanjujes sa 2290eur i to se navodno pokriva kupovinom neke knjige(EJ 2290eur za KNJIGU!?!). Tu dalja zarada prestaje tj. ti neces zaraditi NISTA sa tom knjigom!(eventualno da pritiskas kupus)
ALI...! Ako uclanis nekog novog i on plati 2290eur ti dobijas deo, ali vecina ostaje u GEMu.Zasto je prevara,? Zato jer se nista ne zaradjuje vec se novac presipa iz dzepa u dzep po principu-ko je prvi kupi lovu a zadnji izvise. Na kraju lanca ostanu nesrecnici koji nemaju koga da uclane(min 4 da bi se doslo na nulu!) i oni izvise a granjanje se vrsi progresivno od 1 na 4(teoretski, neko uclani vise neko manje), a zato se i zove PIRAMIDALNA PREVARA jer vrh uzima a oni na dnu piramide kojih ima najvise ne dobiju nista.Sve piramidalne PREVARE se zavrsavaju usled zasicenosti, kad ljudi na dnu nemaju koga da uclane. Onda organizatori nestaju sa lovom koju su pokupili.

Samo vi pricajte price o extra zaradi i kako se nista ne radi a pare pljuste, ali se cinjenice ne mogu izmeniti. Kako god zapakovana PREVARA je PREVARA. Isto su i Dafina i Jezda legalno radili, a ti mi sad reci da nije prevara jer su bili registrovani...:shock::roll:

Ok, pazi ovako ti, kazes da ce doci da zasicenosti!!!!!
ne znam da li si procitao ceo moj komentar...
--ali 1000 ljudi, mada nije ni toliko, nedeljno prodje kroz ovo udruzenje, znaci 4000- mesecno, na godisnjem nivou to je oko 50000 - ljudi!!!! E sad Beograd sa opstinama ima oko 2,5 miliona....
neka ima samo 1-milion punoletnih, DA BI SAMO BEOGRAD PROSAO KROZ OVO POSLOVANJE, POTREBNO JE 20-GODINA, i sada sta mislis koliko ce novih generacija doci!!!! NEKO KO SADA IMA 1 GODINU ZA 20 CE MOCI DA SE BAVI OVIM POSLOM!! A GDE SU GENERACIJE IZMEDJU???
A GDE SU OSTALI GRADOVI: KRAGUJEVAC,NIS,NOVI SAD........ Znaci zasicenosti nema!!!!
sto se tice Dafine i Jezde, kao i raznih drugih osiguranja...?
Kod Dafine,Jezde i ostalih su ljudi davali novac na stednju uz kamatu - na odredjeni vremenski rok!! i to nema nikakve veze sa GEM - udruzenjem, vi u ovom udruzenju na svakih 15 - dana primate novac i to preko banke, naravno ako ste uspeli da napravite bar jednu pozitivnu preporuku!!
Ok. slazem se ja sa tobom da ovde novac ide iz dzepa u dzep! ali tako je ovaj program osmisljen!!
Naravno da oni koji su usli u ovo poslovanje pre par godina su zaradili velike sume, ali to ne znaci da je ovo piramida, oni su novac zaradili samo zato sto imaju razgranatu strukturu! ne znam koliko si upoznat ali ove strukture se vremenom cepaju, i prave se nove strukture, tako da neko ko je sada u poslu vec za godinu i vise dana moze napredovati, - naravno ako mu se razgrana struktura! - otcepi se od strukture u kojoj je bio i pravi novu svoju strukturu!

Koliko god firme bile registrovane, i eventualno sve pokriveno sa pravne strane, nista ne moze izmeniti cinjenicu da se radi o piramidalnoj PREVARI(koja je inace svuda u svetu kategorizovana kao PREVARA). Ako to sam ne mozes da shvatis pojasnicu ti:
Ti se uclanjujes sa 2290eur i to se navodno pokriva kupovinom neke knjige(EJ 2290eur za KNJIGU!?!). Tu dalja zarada prestaje tj. ti neces zaraditi NISTA sa tom knjigom!(eventualno da pritiskas kupus)
ALI...! Ako uclanis nekog novog i on plati 2290eur ti dobijas deo, ali vecina ostaje u GEMu.Zasto je prevara,? Zato jer se nista ne zaradjuje vec se novac presipa iz dzepa u dzep po principu-ko je prvi kupi lovu a zadnji izvise. Na kraju lanca ostanu nesrecnici koji nemaju koga da uclane(min 4 da bi se doslo na nulu!) i oni izvise a granjanje se vrsi progresivno od 1 na 4(teoretski, neko uclani vise neko manje), a zato se i zove PIRAMIDALNA PREVARA jer vrh uzima a oni na dnu piramide kojih ima najvise ne dobiju nista.Sve piramidalne PREVARE se zavrsavaju usled zasicenosti, kad ljudi na dnu nemaju koga da uclane. Onda organizatori nestaju sa lovom koju su pokupili.

Samo vi pricajte price o extra zaradi i kako se nista ne radi a pare pljuste, ali se cinjenice ne mogu izmeniti. Kako god zapakovana PREVARA je PREVARA. Isto su i Dafina i Jezda legalno radili, a ti mi sad reci da nije prevara jer su bili registrovani...:shock::roll:

idole moj,ovo NIJE PIRAMIDA,JER TI GRADIS SVOJU STRUKTURU I LJUDI U NJU STALNO DOLAZE I ODLAZE;JER SE OSAMOSTALJUJU!!! JEL TI STVARNO NEMAS MOZGA DA SHVATIS,ILI SE PRAVIS LUD??? onaj ko dodje ide onom asistentu iz samo JEDNE strukture,i taj asistent mu pomaze da se osamostali,tj da dobije 2kb (dvije uclane) i onda on IZLAZI iz asistentove struktue i PRAVI SVOJU u kojoj se takodje ljudi mjenjaju cim dva covjeka koja je on preporucio prihvate posao! NIKO NE MOZE NESTATI SA PARAMA,JER SU ONI ZAKONSKI DUZNI DA TI POMAZU,a covjek ti je lijepo gore objasnio koliko ljudi ima samo u Srbiji,pa ti mi molim te objasni kako GEM moze stati???
vidis covjece sve lijepo imas servirano i mozes da provjeris,i samo ti pokusavamo objasniti ono sto svaki normalan covjek moze da vidi da je zakonski regularno i da to NIJE PIRAMIDA!!! asistenti menadzeri imaju svoje krugove asistenata koji ako uspiju da naprave od asistent aspiranata koji se nalaze u njohovoj strukturi 10 asistenata,ulaze u probni rok asistent menadzera i isto je za ulazak u leading menadzerstvo itd...NEMA PIRAMIDE,LJUDI SE MJENJAJU U STRUKTURI,ALO!!!!

Pa sad kad tako sve lepo objasnis uvidjam da sam pogresio...
Nije piramida vec svako treba da uclani min 4 clana da bi povratio pare ili 2 clana da bi ostao u igri, a taj svako to isto, a taj svako to isto, a taj svako to isto...kapiras, sto bi rekao ti :"Imas li mozga?"

Najzanimljivije mi je to da racunate celu populaciju Srbije u toj vasoj racunici...Evo svih 10ak miliona sto dece sto omladine, ceka u redu da se uclani...
1-4-16-64-256-1024-4096-16384-65536-262144-1048576-4194304 da ne spominjem da ovde dodje 16.7miliona clanova kojih ni nema u Srbiji.
Ovo je varijanta da svako SAMO izvuce svoje pare,BEZ zarade. Ako uclani vise od 4 jos pre ce se zasititi...teoretski, posto je extra posao, nakon 11 poseta banji(svake nedelje) od vaseg nultog clana svi ce biti uclanjeni bez zarade. Nulti clan je onaj ko je doneo "biznis" u srbiju- guru majstor...

1-5-25-125-625-3125-15625-78125-390625-1.95mil-~10mil
Posle 9 nedelja ako svako uclani 5clanova i time ostvari zaradu od 540eur...

A ako je verovati novopridoslom clanu iznad zeljnom da iznese istinu i nepobitne cinjenice, i svake nedelje se ne uclani ni 1000 ljudi, onda je ocigledno da je priliv mali i da za povratak sredstava se dugo ceka, mada s`obzirom da se nista ni ne radi...;) Ali drugi kazu da se ubijaju od zarade, ne znaju sta ce sa parama....Vise ne znam kome da verujem:confused:

.......dakle sta reci..........gomila ispranih mozgova......
tako sam se slatko ismejala ovim glupostima......ha,ha,ha,suze su mi posle od smeha.....
primaju se kao baba na penziju.....
pazi 2290 eurica-cijena prava sitnica-
ima li ta vasa knjiga zlatna slova ili sta vec?
postoji organizovana pomoc ljudima ,koje uvuku u sekte ,i isprogramiraju im mozgove

STRASNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lepo izgledaju ove pirimade, ali ne daju jasnu sliku! Zbog cega...?
gem - udruzenje i jeste i nije piramida!
Tvoja slika "Sample pyramid", nije slika gema, kao prvo u Evropi postoje 5- velikih gem kuca na celu sa njihovim generalnim direktorima, a cilj je da ih ima mnogo vise! zatim, nije jednak odnos ljudi u ovoj piramidi- ZATO STO STRUKTURE CLANOVA NE NAPREDUJU ISTIM TEMPOM!- nemaju svi clanovi isti broj ljudi u strukturi! E sada iz ove tvoje piramide, otcepi ovih 14 tackica Winners!!!! koji ce dalje praviti svoju strukturu! i nazovi tako svoju "piramidu" kako se broj ljudi povecava novi se se ljudi izdvajaju i prave svoju strukturu, i na taj nacin funkcionse Gem!! Takodje treba praviti razliku izmedju klasicne piramide i klasicne hijerarhije!!!! jer u gemu nema hijerarhije!!! bar u onakvom obliku u kakvom je mi poznajemo!
A STO SE TICE MATEMATIKE!!
Tvoja racunica jeste tacna, samo je pitanje za koji ce se vremenski period ostvariti!!! Jer po tvom racunanju bi ljudi postajali clanovi gema, tj. umnozavali bi se brze nego LARVE NEKIH BAKTERIJA!
Pa nije u Gemu rasprodaja televizora kineske proizvodnje za 5 hiljada dinara, pa da se hiljade ljudi gura ispred ulaza u trzni centar!! Ovde se radi postepeno, i po pravilima kao sto se vec radi godinama!

PROCITAJTE PA PA SAMI PROCENITE!!!!!!
GEM COLLECTION – PREVARA ILI NE?
Pre svega pozdrav svima!!! Posle duzeg vremena resio sam da i ja napisem komentar na ovu temu koja je probudila dosta radoznalosti kod svih pa i kod mene!!!
Procitao sam dosta komentara na ovu temu, ali cu vam ipak dati informacije iz prve ruke!!
Ja sam pre par meseci dobio ponudu od svog prijatelja da zaradim nesto vise novca,s obzirom da je u pitanju moj dobar prijatelj resio sam da odem na taj poslovni sastanak i to me je kostalo 1300 – dinara, naravno mala suma u odnosu na to koliko se moze zaraditi!
Posle veoma uzbudljivih dogadjaja, muzike,nasmejanih lica i velikih cifara koje se mogu zaraditi, usledio je sok, tj. Za ovo poslovanje je potrebna investicija od SAMO 2290 – eura
Da ne bih duzio objasnicu pojedninosti! Niko me tamo nije primoravao da pristanem da se bavim tim, iskreno 2290 eura je velika investicija i za onoga koji ima novac a i te kako za onoga koji nema! Ja sebe ne mogu svrstati ni u one koji imaju puno novca ni u one koje imaju malo, ipak nije mi bila problem investicija skupio sam novac i prihvatio posao, iako sam znao sve o ovom poslovanju, iako sam procitao sve vase komentare...
Ja sam ipak usao u ovo poslovanje ali sam pre toga sve do sitnica proverio!!!
Saznao sam sledece!!!
VAZNO!!! VAZNO!!!
Gem collection nije firma, vec udruzenje gradjana, kao sto je to udruzenje lovaca,penzionera... itd. ali Gem je zakonski vezan za firme MEGA BOOK,MIENIJUM PRINT I MAXI BOOK!
Mega book stampa knjige „Put ka uspehu“ koje vi placate u iznosu investicije,Onog trenutka kada uplatite investiciju i dobijete knjige, uz knjige dobijate i fiskalni racun da ste platili te knjige kao i da je drzava naplatila porez, tj. PDV u iznosu od 183- eura. E sad... Vi taj novac uplacujete po srednjem kursu u dinarskoj protiv vrednosti na dan uplate, uplatu mozete izvrsiti u bili kojo banci, a takodje morate otvoriti svoj devizni i dinarski racun u bilo kojoj banci, da bi preko njega mogli podici svoje zarade! Znaci uplate i isplate se jedino mogu vrsiti preko banke koji vi izaberete!!! E a sada ide deo koji je mene najvise interesovao!
Kako pravdati zakonski te zarade!!!
Tu stupa na scenu Privredno drustvo MILENIJUM PRINT, ova firma je registrovana da vama kao clanu gem-udruzenja zakonski daje pravo o posredovanju, tj. da vi te knjige koje ste kupili mozete prepoporuciti drugima, ako ljudi kojima ste to preporucili prihvate ovo poslovanjnje, vama se za to isplacuje provizija, a to su one zarade koje se prikazuju na poslovnom sastanku! Ovaj nacin poslovanja je slican poslovanju sa kozmetikom: Oriflame,Avon... itd. Visine tih zarada zavise od stupnja na kojem se nalazite u ovom udruzenju! Medjutim jeste da ovo poslovanje lici na piramidu ono to nije u potpunosti
Kada postanete clan ovog udruzenja, vi ste mestu asistenta aspiranta! medjutim posle samo dve pozitivne preporuke vi postajete Asistent i dalje sami odredjujete koliko ce te napraviti novih preporuka,dalje sami pravite svoju strukturu, tako da vremenom kako vam se struktura povecava moze napredovati i postati Asistent menadzer.... pa sve do generalnog direktora.
I sve zavisi od vas koliko preporuka napravite toliko ce te zaraditi!
Takodje mi nije bilo jasno sta firma ima od ovoga? i da li ovo moze stati?
Kada se novac od 2290- raspodeli na 540+360+180+120+110+100 – firmi ostaje oko 880 – eura naravno da tu postoje troskovi knjiga, seminara, i ostalog ipak tu ostaje veliki novac!
Pa da li bi neko kome ostaje 800- eura od svakog clana ugasio tu firmu? Ja takvu firmu sigurno ne bih ugasio!!! Takodje se postavlja pitanje da ako je sve ovo tacno- veliki broj ljudi ce se zaposliti i vise nece biti novih ljudi- Objasnjenje-: Broj gostiju je koje mozete dovesti za vikend je ogranicen. Na 2-subotom i 2 – nedeljom! Recimo ovako... neka 1000 ljudi prihvati ovo poslovanje nedeljno, mada iskreno nije ovoliiki broj! Ali uzmimo npr. Za mesec dana to je 4000 – ljudi u poslu, za godinu dana, to je zaokruzimo na 50000! – Beograd ima 2,5 miliona stanovnika, neka ima samo milion punoletnih, - da bi ovo poslovanje proslo kroz Beograd potrebno je 20 – godina, a sada izracunajte koliko ce novih generacija doci za tih 20- godina, dete koje ima 1 – godinu za 20 – ce imati 21- i moci ce da bude clan ovog udruzenja, a gde su generacije izmedju.... 1,2,3..........15,16,17, - godina a jedini uslov za ovo poslovanje je da imate 18 – godina tj. –da ste punoletni. Naravno ovo vazi samo za Beograd a gde su ostali gradovi Kragujevac, Nis,Novi Sad, Kragujevac.... itd.
Tek kad sam shvatio nacin rada i pravnu stranu ovg poslovanja – prihvatio sam!!
Naravno ako ne verujete mozeti slobodno konsultovati advokata kojeg kod vi zeliite!
A i mozete proveriti firme Megabook i Milenijum print, na sajtu Agencije za privredne registre Srbije, gde su ove firme zakonski i pravno osnovane.
Naravno na ovaj posao vas niko ne tera sami mozete odluciti sta vam je volja! i naravno da ovo nije za svakoga jer ima ljudi koji sebe ne vide u ovom poslu ili jednostavno ne zele to da rade. Naravno ima i onih koji su usli u ovo poslovanje i nisu se proslavili jer ovo poslovanje radili na svoj nacin nisu postovali smernice i nacin rada koji se uci na ovim seminarima.
Svima je pruzena mogucnost da zarade, a mi sami kao induvidue odlucujemo kako ce mo koracati kroz zivot, i da li ce mo se bavit time ili necemo!!!!!

.......dakle sta reci..........gomila ispranih mozgova......
tako sam se slatko ismejala ovim glupostima......ha,ha,ha,suze su mi posle od smeha.....
primaju se kao baba na penziju.....
pazi 2290 eurica-cijena prava sitnica-
ima li ta vasa knjiga zlatna slova ili sta vec?
postoji organizovana pomoc ljudima ,koje uvuku u sekte ,i isprogramiraju im mozgove

STRASNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jedini moguć odgovor je da su u pitanju NAIVCI, koji su kupili tu sektašku knjigu po ceni dobrog polovnog automobila, najverovatnije pozajmili pare za sve to....i sada MORAJU da se nekako izvuku, da uvale nekom drugom, i zato tako ostrašćeno propagiraju taj idiotluk.

Toliko lažu, da su već i sami poverovali u to....

Jedini moguć odgovor je da su u pitanju NAIVCI, koji su kupili tu sektašku knjigu po ceni dobrog polovnog automobila, najverovatnije pozajmili pare za sve to....i sada MORAJU da se nekako izvuku, da uvale nekom drugom, i zato tako ostrašćeno propagiraju taj idiotluk.

Toliko lažu, da su već i sami poverovali u to....

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA
a brateeeee koji ste vi kreteni HAHAHAHAHAHAHAHA
PIRAMIDA ti je svaka ustanova!!!eto kad te vec zanima: evo primjer: piramida je BOLNICA!!!
kad jedna cistacica u bolnici moze postati direktor???TO JE PIRAMIDA,JER LJUDI NE NAPREDUJU U FIRMI,I ZAVISE OD ONIH GORE!!!! GEM JE ZAKON!!!eto,toliko od mene :D
i jos HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ OOOOOOOO GEM!!!! HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ OOOOOOO GEM!!!!

Ja vec imam normalan posao na kome dobro zaradjujem, ali to nije biznis kako se taj termin danas, na sav glas koristi. BIZNIS JE POSAO U KOME JE OBRT NOVCA NEKOLIKO MILIONA EURA, A NE NEKOLIKO HILJADA EVENTUALNO DESETINA HILJADA EURA!!!!!!!!JA PORED SVEGA STUDIRAM EKONOMIJU....
MENI NIJE NIKO ISPRAO MOZAK...
JA ZNAM DA JE GEM- PRANJE NOVCA ALI LEGALNO PRANJE NOVCA ZA KOJE DRZAVA UBIRA PLOD U VIDU PDV-a KOJI IZNOSI NEGDE OKO 2OO- EURA OD SVAKOG CLANA!!!! I NARAVNO DA TO DRZAVI ODGOVARA!!!!!
JA NIKOGA OVDE NE UBEDJUJEM NI U STA... SAMO ZELIM DA PRIKAZEM PRAVU SLIKU SVEGA OVOGA. JER OVDE LJUDI PRICAO NEKIM STVARIMA, A NI SAMI NE ZNAJU O CEMU JE REC!!! ONAJ KO NIJE BIO NA POSLOVNOM SASTANKU, NE MOZE DA PRICA NEKE GLUPOSTI!
Ja sam sve komentare ovde procitao pre nego sto sam postao clan ovog udruzenja, cak sta vise sam konsultovao licno svog advokata... MENE NIKO NIJE UBEDJIVAO SAM SAM ODLUCIO, SVAKO BIRA SVOJ PUT KOJIM CE KORACATI KROZ ZIVOT, ZELIM SVAKOM PUNO SRECE NA TOM PUTU!!!!

...
Tvoja racunica jeste tacna, samo je pitanje za koji ce se vremenski period ostvariti!!! Jer po tvom racunanju bi ljudi postajali clanovi gema, tj. umnozavali bi se brze nego LARVE NEKIH BAKTERIJA!
Pa nije u Gemu rasprodaja televizora kineske proizvodnje za 5 hiljada dinara, pa da se hiljade ljudi gura ispred ulaza u trzni centar!! Ovde se radi postepeno, i po pravilima kao sto se vec radi godinama!
Pa to i jeste poenta price, jer tvoj kolega tvrdi da je za 18 dana izvukao ulozeno i vec zaradio za neka "kola"...Neko laze, a to nisam ja;)

Back