Gem collection club i Mega book

Prvo skakanje po stolovima i kacenje o luster a knjiga posle toga.

Pare su legle na racun. Fali mi jos malo pa da uletim na 5 naloga. Radim prekovremeno, stedim , smanjio sam pusenje, izlaske, jedem jeftiniju hranu, pjesacim da ne bi platio autobus...
Sve, sve, sve da bi dosao do cilja, pa cu taj dio shvatiti kao laganu rekreaciju.
Jos samo da navatam neku vezu da se uclanim, pa da fiksam cipele.

Dobar dan i moje postovanje svima... Pocev od Gemovaca, njihovih klonova i klonova njihovih klonova do ljudi kao sto su Believe, Efendija, Peperios, Vending, Mladjahni demokrata i mnogih drugih koji se nalaze na "tamnoj strani neprepoznavanja sanse koja Vam se pruza jednom u zivotu":)
Odmah da Vam kazem, ova tema je bila moj godisnji odmor. Od nedelje uvece do sada(sa prekidima naravno:) ) citao sam ovu temu, pratio komentare, odusevljavao se klonovima i sa jedne i sa druge strane i nasmejao se do suza nekoliko puta ("tada sam otprilike shvatio da volim isti pol i sada uzivam u strasnoj vezi sa jednim crnim deckom i njegovim rotvajlerom...nema srecnijih ljudi od nas :rotf:

Nazalost, razlog zbog kog sam pronasao ovu temu nije vesele prirode.
Neko, meni veoma blizak, je u tom biznisu (mislim na razne vidove MLM-a i piramida) vec preko deset godina.
Ostavio je posao koji je zahtevao umece njegovih ruku da bi jurio za poslom iz snova koji je zahtevao samo angazovanje jezika i prilagodjavanje mozdanih vijuga, odnosno tjunovanje istih na frekvenciju njegovih nadredjenih menadzera.

Svaki put je nova prilika, svaki put je ideja koja ce promeniti svet, svaki put je nesto sto "moras cuti mali "...
Prodao je stan koji je nasledio...
Muci muku sa novcima...
Dovija se kako zna i ume da prezivi, da finansira gorivo za put do lokacije na kojoj je seminar, za pice koje treba da plati tim ljudima koje vodi, za....
Sticajem okolnosti u ovih 14 godina uvek mu je naletalo nesto sto bi ga makar malo trglo...ali ne od MLM posla...
Neka nagrada, nasledstvo manjeg iznosa..pozajmice...
Nekad je imao nesto, bio priznat u struci...
A sada...ma ne, ne sada, vec 14 godina...on propada.
Polako mu izmice iz ruku i ono sto je stekao u vremenima dok se nije bavio ovim ozbiljnim biznisima...

MLM...piramide... i gomila propalih brakova, iznevernih rodjaka i srditih prijatelja... i na kraju, osecaj tuge i napustenosti, nemogucnost da se bilo kom koga znas obratis, makar za zrnce utehe, opet ih vodi istim ljudima koji su ih i uvukli u sve ovo.

Elem...Vama, dobri moji forumasi sa "tamne strane"...Vama se zahvaljujem na prisustvu u ovoj temi!
Na razoblicavanju i skidanju maski gospodi "ja tebe a ti troje, oni devet a sve moje"...
Takodje, hvala gemovcima i kulashima jer bez njih i njihovih komentara ova tema bi umrla nakon jedne stranice.
Pozdrav svima i pisemo se jos :D

Kad se navatam para u GEM-u kupicu nekretnine na Floridi, koje cu prvih godina iznajmljivati a kasnije prodati kad im vrednost skoci.
5 puta 2390, pa puta 4 je 1 plus 4 plus 16, pa puta 4 je jos 64, pa pta 4 je 256 pa se zbroji, pa manje popust rodbini i najblizima, pa mozda puta 4 jos jednom a moje je 20% i manje 3 knjige sto sam obecao za Microwave.

jedino da navučeš još tri "šarana" a tebi draga prijatelja ili brata,majku,oca i tako...ovako piši propalo....pa svaka škola se plaća...budi sigurna da više nećeš nikad ;-)...sa pravne strane je regulisano tako da možeš samo da skočiš sa zgrade ili još bolja mogućnost da opljačkaš nešto :-)....
ja bio tamo u nedelju.....skočko,skočko,tuga,tuga....hahahaha

a kako vratiti pare?nazalost ja sam ih dala,i ne znam da li postoji neki pravni postupak za to resenje,mora da postoji neka rupa.ja cak to nisam ni zelela,ali nije bilo na moju inicijativu vec na inicijativu nekog kome verujem.i sta sad raditi?
Kako vratiti pare? Ili da navataš neke naivne i prevariš ih da povratiš svoje ili tog kome si verovala namodriš dok ne izbroji do zadnjeg centa. A najbolje da se pomiriš s tim da si platila školu 2.300e. Više niko neće da te zavrne za pare. :D

Svi koji koriste mozak znaju "koliko je sati" u ovom slucaju.
Naravno da sam kompletno procitao temu , dalje ,pregledao sajt te uspesne "firme "...a posebno sve fotografije okacene na sajtu...
Kako sam primetio puno tih fotografija dolazi iz Makedonije ,tojest makedonskog ogranka firme.. dalje ....neko je spomenuo da " makedonski GEM razvaljuje "posao"...i da je neko u Makedoniji ugurao tamo celu siru porodicu..."itd...itd , pa GEM fenomen me onako amaterski bas zaintrigirao.
Posebno su mi bile interesantne fotografije gde vise nego ocigledno " glume ludilo" glavni protagonisti obmane.
Troje cetvoro njih ,ali bas na svakoj fotografiji sa palcem u visu , ljube ,grle i navlace li navlace "musterije"...
Jedan od tih frajera je lik koji ima neke karakteristicne duguljaste crte lica kao krastavac, procelavko sa pepeljarastim cvikerima...
E tog frajera ( imam strahovitu moc zapazanja...) ,ocigledno sa njegovom zenom, ja vidim kako trce za autobusom u Skoplju, ali polomise noge siroti ljudi...aj sto trce za autobusom manje je zlo , ali kako su obuceni u "civilkama" to je tragikomicno. Lik nosi jeftine cipele , jos jeftinije farmerice i Yassa jaknu ...a njegova zena koliko visoka toliko siroka, izgleda jos i gore od njega...tipicna tetkica u dobi od pedeset i neke, obucena po zadnjoj modi... ali od 1976 godine.
Pa gde su milioni , gde su pare , mercedesi sa soferima, brendirana odeca i obuca ,gde je masna i tasna,crno odelo...ma na kraju krajeva gde su maniri tih "uspesnih ljudi "...
Moj zakljucak je ,da mi nije jasno ko je jadniji u tom sistemu... ,dali oni koje daju pare ili oni koji muzu pare...
Kad videh lika sa zenom u civilu , prostruji mi u glavi, ****** koji ljudi obmanjuju masu ljudi...
Prostruji mi dalje ... " tako im i treba ,kad ne postuju staru mudrost da nema leba bez motike" ( za ove koji daju pare...) , ali pored brdo gramzivih i neobrazovanih ,medju "ovcicama" ima podosta naivnih,neobazrivih i generalno postenih ljudi...
E za ove druge pisem ovaj post ,da ne bi dockan videli i "drugo lice" tih "uspesnih ljudi"...
Skupa je to skola zivota...Mudar je onaj ko uci na tudje greske a ne onaj koji uci na svoje greske.
Slicno kao i kod pozajmljivanja para,tu vazi isto pravilo " imao muku taj sta je trazio ( i dobio...) pare, ali koju muku je imao taj sta je dao pare na zajam( i u najvecim brojem slucajeva oprostio se sa tim parama za sva vremena , onaj cas kad je dao svoje pare).
Dobro su prevaranti osmislili sistem da funkcionira ...bas kao Perpetumobile , a i ukljucivanje "opipljivog proizvoda" tojest knjiga je maestralan potez, jer eto i najboljeg alibija sto postoji : " tamo ti sve fino lepo pise ...ali ti nista nisi razumeo...i lenj si bre brate ,pa ne moze tako da se uspe...( posebno su mi interesantni slucajevi "uclanio sam brata ,majku i oca ...i opa...jos malo pa na svoje...aaaa koga li ce brat da uclani ??? majku i oca po drugi put ???...).
Na kraju se ne slazem sa svima koji etiketiraju Gemovce kao prevarante...ma sta pricate ljudi jeste li normani...to su bre maksiprevaranti ...ko sto im se zove i firma...

a kako vratiti pare?nazalost ja sam ih dala,i ne znam da li postoji neki pravni postupak za to resenje,mora da postoji neka rupa.ja cak to nisam ni zelela,ali nije bilo na moju inicijativu vec na inicijativu nekog kome verujem.i sta sad raditi?

Сакупи још 2300 евра за три или четири кршна момка који немају теретану близу куће па су мало "пуни енергије" и покажи прстом на водитеља те представе и кажи како ти дугује 4600 евра....

Back