Game Of Thrones

Прве две епизоде,увод у трећу.Пошто је трећој најављена та велика битка,остају нам само три епизоде до коначног расплета,по мени премало и чини ми се да ће некако све збрзати.

Друга епизода најављује смрт многих ликова тако ми се чини,шта мислите ко неће преживети?

Prilično bleda scena između Džona i Deni kad joj saopštava istinu o svojim roditeljima, čini mi se da je serija glumački najtanja baš kod ta dva lika tj glumaca koji ih igraju. Džejmi je od negativca zaokružio potpuni krug do najgotivnijeg lika međ opštom populacijom :lol:....sve mi se čini da je to to za njega i da će časno poginuti...mada.

Sivi crv kvota 1.15, Hound verovatno, osim ako ga nisu ostavili da rokne brata u nekoj od sledećih ali Berik i Torvud prilično sigurno, Gendri je dobio posledjnu pričest izgleda :rotf: (opasnica mala), Brijena je ostvarila san mislim da je i njoj poslednja epizoda sve sa Podrikom. Džora možda, vrlo moguće i Teon i on je obrnuo krug čini mi se i gubi svrhu....ima još par tih "sporednih"

Od glavnih Bren, Džejmi i Arja su mi nekako najbliži....Sansa teško, čini mi se da ima ulogu u igri prestola do kraja,ovo dvoje Tergarjena naravno do kraja ostaju i Tirion.

Prilično bleda scena između Džona i Deni kad joj saopštava istinu o svojim roditeljima, čini mi se da je serija glumački najtanja baš kod ta dva lika tj glumaca koji ih igraju. Džejmi je od negativca zaokružio potpuni krug do najgotivnijeg lika međ opštom populacijom :lol:....sve mi se čini da je to to za njega i da će časno poginuti...mada.

Sivi crv kvota 1.15, Hound verovatno, osim ako ga nisu ostavili da rokne brata u nekoj od sledećih ali Berik i Torvud prilično sigurno, Gendri je dobio posledjnu pričest izgleda :rotf: (opasnica mala), Brijena je ostvarila san mislim da je i njoj poslednja epizoda sve sa Podrikom. Džora možda, vrlo moguće i Teon i on je obrnuo krug čini mi se i gubi svrhu....ima još par tih "sporednih"

Od glavnih Bren, Džejmi i Arja su mi nekako najbliži....Sansa teško, čini mi se da ima ulogu u igri prestola do kraja,ovo dvoje Tergarjena naravno do kraja ostaju i Tirion.

Mislio sam na Tormunda :lol:

Deni ce sve dat za njega sad. I zivot. Nije joj islo u zadnji vrijeme, a ovo saznanje je vrhunac njene prica. Tu je ljubav, tu je posljednji prestolonaslednik, suocavanje sa krajem, sa smrcu. Citav njen zivot je usredsredjen u njega.

Ali prvo rokanje za Vaskrs..
Kad to prođe mi smo na pola serijala te čekamo rasplet sa golden company koje je poslala zla kraljica da dokusuri preživele...
Videćemo...
Što se tiče bitnih i nebitnih likova te ko će da preživi - ovde se to ne zna, neki glavni lik naprasno pandrkne ili ga raspolute, a onaj manje važan postane više važan..
Tako smo valjda navikli u ovom serijalu...

Od pocetka knjiga i svega ja imam utisak da je zamisao da Arja ubije sve na kraju. Sta je smisao cele price ako Arja pogine od tamo nekih zombija. A mala najbolji ubica u Vesterosu.

Bar da zvekne Sersei, to je neki minimum.

A mozda bude i neki Stark/Barateon naslednik za buduci spinof. Koji svrgava zlu decu Jona i Deni. Ja bih tako ostavio.
Dzejmi mora prvo da se smuva sa Brianom. Bez toga nista. Nema ni ta prica neki normalan kraj ako neko sada pogine.

Bren mozda. Gendri verovatno. Mada me ne bi iznenadilo ako to bude Davos ili Tirion koji vise nema neku svrhu u seriji.

Negde sinoć sam pročitao da je neko bio dovoljno zaludan da broji epizode i imdb casting i da je došao do zaključka da će se svi ovi glavni uključujući i Brena i Džejmija pojavljivati do kraja(ne znam da li sa plavim očima ili ne doduše :lol: ), a da od sledeće epizode kvotu ispunjavaju Tormund, Gendri, Misandrei, crv, Brijena...

E sad da li to nije ažurirano na sajtu ili ima neke veze....videćemo.

Sve u svemu jedva čekam sledeću :ok:

Džonov glumac je nešto postao bolji malčice u poslednjim sezonama, ali meni muka čim vidim njih dvoje u scenama...samo čekam da prođu.

Možda nas očekuje i preobraženje Džona (vuka) u Emona (zmaja)...
Trebalo bi da najspektakularnija scena bude borba ledenog i pravog zmaja... Tipujem na neki 'klinč' sa Džonon (još uvek vukom) i Noćnom Kraljem, te da će morati da se žrtvuje za spas ljudi tako što naredi zmaju da ih obojicu spali jer je to jedini način da uništi svu armiju mrtvih, te da će iz svog tog leda i pepela da ustane Eamon (novorođeni zmaj) poput Deneris posle legendarne lomače na kraju prvog serijala. Možda se tu ponovo zadesi i Melisandra... ko zna, čekam Vaskršnju epizodu... :per:
... mašta može svašta...

Možda nas očekuje i preobraženje Džona (vuka) u Emona (zmaja)...
Trebalo bi da najspektakularnija scena bude borba ledenog i pravog zmaja... Tipujem na neki 'klinč' sa Džonon (još uvek vukom) i Noćnom Kraljem, te da će morati da se žrtvuje za spas ljudi tako što naredi zmaju da ih obojicu spali jer je to jedini način da uništi svu armiju mrtvih, te da će iz svog tog leda i pepela da ustane Eamon (novorođeni zmaj) poput Deneris posle legendarne lomače na kraju prvog serijala. Možda se tu ponovo zadesi i Melisandra... ko zna, čekam Vaskršnju epizodu... :per:
... mašta može svašta...

Egon, a ne Emon.

Kao sto rekoh Arja jedini superheroj u seriji. :D

A neki su mislili da ce da baci kasiku. ;)

Nesto mi je nedostajala Arjina Nimerija i njen copor. Nisu ni tu bas ispostovali knjige. U seriji su je otkacili, a ovde bi bas dobro dosla.

Bilo je dobrih scena. Malo saspensa pre bitke i ono kad se cuje samo kako zvacu konjanike.

I posle najbolja scena Arja u biblioteci sa zombijima. I njih troje dok beze hodnicima. To je onako horor varijanta.

Mada mi se generalno nije svidelo sto se sibaju po mraku. Opet da ustede na budzetu.

Spisak ko ne ide u Kings Landing u spoileru. :D

Ona mala jezicara Lijana Mormont i njen brat. Teon, Berik i Melisandra. E da verovatno su skrljali jos jednog zmaja, mada nije bas jasno prikazano.

Doooobro...i šta je bila poenta priče sa NK? Nekako se sve prelako završilo, bez konkretnih objašnjenja i dublje priče šta je on i zašto je na ovom svetu uopšte . Osim u ovoj epizodi da ubije Brena ali nije postojao hiljadama godina samo zbog toga sigurno.
Inače morao sam sliku na tv-u da štimujem da bih video išta,pa vrteo na početak posle pola epizode jer nekako je sve mračno i maglovito ispalo, mislim realizam na stranu pola bitke je negledljivo naročito ako se gleda preko dana na dnevnom svetlu na velikom tv. Tehnički mislim da bitka nije dobro snimljena.
Ova epizoda je srušila brdo teorija naročito o Azor Ahai :p

E sad što se tiče poginulih očekivao sam veći i značajniji spisak . Džora i Teon su najznačajniji iz priče. Melisandra poslednja scena :klap: Danderion,Ed iz NS i Lijana Mormont su ipak sporedni. Ne razumem smisao bespotrebnog žrtvovanja Dotrakija na startu u prvih deset sekundi bitke. Kad je Melisandra u razgovoru sa Arjom pričala o svrsi i posle "brown eyes,green eyes" zastala i dodala ...."and blu eyes" nekako sam znao da će ona presuditi NK. Jedino mi nije jasno odakle je pala jbt. Mislim u trenutku jedan walker gleda nešto u stranu a u sledećem pada sa neba na leđa NK. Simbolika sa bodežom je sjajna. Takođe deo u kripti je ok ali mogli su makar Neda da vaskrsnu kad su ostale starkove podigli :lol:

Sad ide ekipa na jug bez Dotrakija, vrlo malo preteklih neokaljanih,vitezova od Dola i više od pola severnjačke vojske...ali imaju Arju :lol:

Back