Game Of Thrones

Doooobro...i šta je bila poenta priče sa NK? Nekako se sve prelako završilo, bez konkretnih objašnjenja i dublje priče šta je on i zašto je na ovom svetu uopšte . Osim u ovoj epizodi da ubije Brena ali nije postojao hiljadama godina samo zbog toga sigurno.
Inače morao sam sliku na tv-u da štimujem da bih video išta,pa vrteo na početak posle pola epizode jer nekako je sve mračno i maglovito ispalo, mislim realizam na stranu pola bitke je negledljivo naročito ako se gleda preko dana na dnevnom svetlu na velikom tv. Tehnički mislim da bitka nije dobro snimljena.
Ova epizoda je srušila brdo teorija naročito o Azor Ahai :p

E sad što se tiče poginulih očekivao sam veći i značajniji spisak . Džora i Teon su najznačajniji iz priče. Melisandra poslednja scena :klap: Danderion,Ed iz NS i Lijana Mormont su ipak sporedni. Ne razumem smisao bespotrebnog žrtvovanja Dotrakija na startu u prvih deset sekundi bitke. Kad je Melisandra u razgovoru sa Arjom pričala o svrsi i posle "brown eyes,green eyes" zastala i dodala ...."and blu eyes" nekako sam znao da će ona presuditi NK. Jedino mi nije jasno odakle je pala jbt. Mislim u trenutku jedan walker gleda nešto u stranu a u sledećem pada sa neba na leđa NK. Simbolika sa bodežom je sjajna. Takođe deo u kripti je ok ali mogli su makar Neda da vaskrsnu kad su ostale starkove podigli :lol:

Sad ide ekipa na jug bez Dotrakija, vrlo malo preteklih neokaljanih,vitezova od Dola i više od pola severnjačke vojske...ali imaju Arju :lol:

Што се тиче Дотракија...
Верујем да су сви очекивали да ће тај јуриш Дотраки коњице покосити хиљаде зомбија.
Не верујем да је ико веровао да ће их дочекати буквални цунами мртваца. А да не помињем снежну олују, која им је пуно проблема направила.
Такође, не верујем баш да су сви Дотраки ратници били ту. Верујем да је доста њих остало и у Змајкамену (или како год је српски превод имена тог града).

Cekam svih 6 epizoda pa cu da odgledam u cugu ali citajuci sta pisete sticem utisak da je sve to smuti pa prospi

Tako na kraji ispada.

Inače,razocaran sam....ocekivao sam bolju bitku....i nekako je bilo predvidivo.

Nismo dobili objašnjenje,veza NK Bren.I sad čekamo....ipak se sve svodi na Igru oko Prestola.

Одгледао сам епизоду два пута.
Само могу да кажем да сцене битака из Господара Прстенова више нису на првом месту омиљених...

Odgledao sam i ja sad još jednom,onako natenane i dalje nemam neki vau utisak o bitci. Ni prineti Helms Deep u LOTR. Barem ligu ispod.... i to sam ljubazan :lol:

Naravno da bajkovita scenografija LOTR i mračna scenografija ove bitke su dva različita sveta i o tome ne govorim Ima i ova bitka sjajne momente naročito na početku tipa ono gašenje dotrakija u 10 sekundi,mrak i tišina koje nastaju (ili zmajevi na mesečini kasnije) ali su od tog trenutka jednostavno izgubili neki sled događaja i šaltaju sa lika na lik i sa grupe na grupu bez nekog reda i logike,prilično konfuzno da se odredi gde je ko u kom trenutku. Helms Deep u manje vremena savršeno prati tok bitke i ide ka nekom kraju koji ima smisla i ne ostavlja mnogo pitanja "odakle sad ovaj lik ovde,gde je ovaj lik nestao i koja je svrha ovih likova na tom i tom mestu....da oprostim i sav sneg,maglu i dim od kojih se pola bitke bukvalno jedva nazire...realno opet ne ostavlja ni izbliza epski utisak kao Helms Deep.

Odgledao sam i ja sad još jednom,onako natenane i dalje nemam neki vau utisak o bitci. Ni prineti Helms Deep u LOTR. Barem ligu ispod.... i to sam ljubazan :lol:

Naravno da bajkovita scenografija LOTR i mračna scenografija ove bitke su dva različita sveta i o tome ne govorim Ima i ova bitka sjajne momente naročito na početku tipa ono gašenje dotrakija u 10 sekundi,mrak i tišina koje nastaju (ili zmajevi na mesečini kasnije) ali su od tog trenutka jednostavno izgubili neki sled događaja i šaltaju sa lika na lik i sa grupe na grupu bez nekog reda i logike,prilično konfuzno da se odredi gde je ko u kom trenutku. Helms Deep u manje vremena savršeno prati tok bitke i ide ka nekom kraju koji ima smisla i ne ostavlja mnogo pitanja "odakle sad ovaj lik ovde,gde je ovaj lik nestao i koja je svrha ovih likova na tom i tom mestu....da oprostim i sav sneg,maglu i dim od kojih se pola bitke bukvalno jedva nazire...realno opet ne ostavlja ni izbliza epski utisak kao Helms Deep.
Pa sad. Nije da nema pitanja. Otkud cela ceta vilenjaka sa Haldirom na celu u Helms Deep-u. Druzina se polomi da stigne, a ovi stizu sa sve uglancanim oklopima 5 minuta posle njih. Pa sto nisu isli sa njima onda. A u knjizi je bas poenta da nema vilenjaka. A ovi u filmu doveli ceo bataljon.

Vise su me nervirali nego ovi sa GoT-om. :)

https://www.blic.rs/slobodno-vreme/...a-kako-ce-se-zavrsiti-game-of-thrones/t9bjc99
Pet teorija o tome ko bi mogao da zauzme gvozdeni presto.

Naravno broj jedan teorija posle prosle epizode je sada ono sto pricam od pocetka - Arya.

Po teoriji ubija i zelene oci - Sersei i zauzima presto. I Gendri je u kombinaciji i da usvaja Denerisino i Jonovo dete i svasta nesto. Tri teorije samo za Aryu.

Druga je Sansa. Navodno su Lanisteri i Starkovi, Lankasteri i Jorkovi, a to se zavrsilo ukrstanjem familija, a Sansa je udata Lanister i Stark po rodjenju. A ima i varijanta da se udaje za Jona, kad umre Deni. Sto je izgleda po teorijama sigurica - da Deni ili gine ili umire na porodjaju.

Treci Tyrion koji je navodno takodje Targaryen. Zato ga zapravo cale nije voleo jer nije njegov sin.

Cetvrti Bren. Sto mi je nekako bezveze. Kralj drvo ili u sta ce vec da se pretvori na kraju.

Na kraju Sersei.

https://www.blic.rs/slobodno-vreme/...a-kako-ce-se-zavrsiti-game-of-thrones/t9bjc99
Pet teorija o tome ko bi mogao da zauzme gvozdeni presto.

Naravno broj jedan teorija posle prosle epizode je sada ono sto pricam od pocetka - Arya.

Po teoriji ubija i zelene oci - Sersei i zauzima presto. I Gendri je u kombinaciji i da usvaja Denerisino i Jonovo dete i svasta nesto. Tri teorije samo za Aryu.

Druga je Sansa. Navodno su Lanisteri i Starkovi, Lankasteri i Jorkovi, a to se zavrsilo ukrstanjem familija, a Sansa je udata Lanister i Stark po rodjenju. A ima i varijanta da se udaje za Jona, kad umre Deni. Sto je izgleda po teorijama sigurica - da Deni ili gine ili umire na porodjaju.

Treci Tyrion koji je navodno takodje Targaryen. Zato ga zapravo cale nije voleo jer nije njegov sin.

Cetvrti Bren. Sto mi je nekako bezveze. Kralj drvo ili u sta ce vec da se pretvori na kraju.

Na kraju Sersei.

Toliko je bilo interesantnih predviđanja....
Obzirom da je to izašlo u Blicu - zaboraviti bilo koje od tih predviđanja...

Po svoj prilici biće ovako:

U Winterfelu će zavidati rane, prikupiti vojsku i spustiti se do King's Landing-a, pripremiti se za napad ali - cvrc...
Trudna Deneris, trudna Cersei... krenuli hormoni, a kako je Jon (Aegon) tu i zakoniti je naslednik - nek on sad bude na prestolu i eto mira, za sve je kriv Robert Baratheon ali kako je mrtav nikom ništa...
Aria i Gendry će simbolično na kraju imati svadbicu da se svi izmire, vatromet i ........................ odjavna špica.

Voleo bi da je epizoda 3 uvertira za neko ludilo, ali izgleda da sve ide kao serija Rome - i tamo je bilo godinu dana pauze, a poslednja sezona je žali bože vremena pored ekrana...

"Američki pisac fantastike Džordž R. R. Martin je potvrdio da će se kraj serijala ''Pesma leda i vatre“ razlikovati od završnice koja nas očekuje u HBO-ovoj adaptaciji ovog dela.

U tekstu iz Rolling stone magazina, posvećenom ''Igri prestola“, Martin je pričao o tome kako su glavni producenti serije Dejvid Beniof i D. B. Vajs morali samostalno da grade priču nakon što je serija iskoristila sav materijal iz knjiga.

Martin je priznao da sporo piše zadnjih godina ali da će serija pratiti upravo ideje koje je on izneo prethodnih godina:

- Tako sporo pišem ove knjige. Završetak serije će pratiti radnju koju sam im izložio pre pet, šest godina, ali možda će biti i nekih izmena, i mnogo toga će biti dodato.
Martin je sugerisao da će kraj biti sličan onome što je zamislio za finalnu knjigu svoje sage ''San o proleću“, ipak kao što je i do sada bio slučaj biće značajnih razlika. Napomenuo je da je to zato što seriji nedostaju mnogi likovi iz knjiga koji utiču na završetak priče.
........................................
Zahvaljujući brojnim sastancima u Martinovoj kući u Santa Feu, autori serije su uspeli da sažmu suštinu u osmu sezonu, ali razlika će, kako on kaže, biti:

- Nemoguće je preneti sve detalje iz knjiga na televizijsku seriju."
--------------------------------------------------------------------------------------

Piši više debeli jbt :lol:

546307

Strašno jeziva nova epizoda.

Cvrc, ubiše zmaja, Melisandre bez glave, Deneris besna ko ris...
Arija i Hound imaju neraščišćene poslove na jugu...
Budalaštine, usraše seriju.... (još uvek se nadam da grešim, ali kako pogledah trailer za epizodu 5... Grejdžoj se zajebo pa čuo zmaja iza sebe...)

Sra-nj-e u najavi.

Stavljajte spojlere. Za dobar deo ljudi večeras je tek epizoda a neki i ne žele da znaju nego sve odjednom da odgledaju.

Inače ok, valjda je splasnuo hajp sa NK, sada idu standardne spletke,gde Sansa izrasta u majstora . Mene više interesuju Arja i Pseto iskreno i njihovo putešestvije nego da gledam ko će kome da zavuče.

Evidentno je da su zbrzali sezonu.

Stavljajte spojlere. Za dobar deo ljudi večeras je tek epizoda a neki i ne žele da znaju nego sve odjednom da odgledaju.

Inače ok, valjda je splasnuo hajp sa NK, sada idu standardne spletke,gde Sansa izrasta u majstora . Mene više interesuju Arja i Pseto iskreno i njihovo putešestvije nego da gledam ko će kome da zavuče.

Evidentno je da su zbrzali sezonu.

I ja sam posle ove epizode stekao utisak da je cela sezona zbrzana. E jbga.

Back