Фратар у РС код Приједора лечи људе свих вера

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Вероватно ниси имао прилику да видиш како то причешћивање у оба вида изгледа у пракси, е па ја јесам:
Био сам на миси.
Не изгледа то тако као што си описао.
Али то је генерално небитно.
Проблем је што су неисправни начин причешћивања народа оставили и нису га избацили.
Па постоје оба начина ако то неко тамо дозволи.

Био сам на миси.
Не изгледа то тако као што си описао.
Али то је генерално небитно.
Проблем је што су неисправни начин причешћивања народа оставили и нису га избацили.
Па постоје оба начина ако то неко тамо дозволи.
То је оно што сам ја видео. Иначе колико знам, је да народ углавном причешћују само Телом Христовим.

Колико знам и да је папа Јован Павле II почетком 80-их година прошлог века прописао у неком документу да Филиокве није обавезно да се чита приликом читања Веровања, али је то остало само мртво слово на папиру.
+++
Иначе је све тако кад се договори са римокатолицима, све испотписују а не проведу ништа.

Poslednja izmena:
Kaд сам ја био на миси добијали су причешће одједном у оба вида. Тим горе ако и за то има два посебна начина, онда се тек не зна како се шта ради.
Не знам где си био и када. Очито је да постоји различита пракса и у једној епархији (дијецези) колико сам сам видео. Старокатолици причешћују под оба вида, бар ови које сам имао прилику да видим, али сам већ писао да су они у расулу - расколима због увођења женског свештенства, геј бракова итд. Вероватно ће слична ситуација бити и код Римокатолика ако се наставе либералне реформе у истом смеру - расуло и расколи.

Иначе је са старокатолицима било договорена интеркомунија тј. општење између Православне цркве и њих. Деценијама су заседале међукомисије и све било разјашњено и договорено (решена сва спорна догматска питања и др.), али је све пропало крајем 80-их и почетком 90-их јер су увели женско свештенство. Старокатолици имају већ дуго општење са англиканцима, а знаш како кажу: с ким си такав си.
А ја се понадао васкрсу западног православља. Овако ту и тамо спорадично неко пређе на Западу на православље, али не у неким великим бројевима.

Иначе је овај фра Иво Павић коме је посвећена тема, узоран свештеник, добар проповедник и добар човек. Многим људима је променио живот на боље, па и православнима.
Никако дочекати да се источна и западна црква уједине или бар успоставе интеркомунију. Али, мора да буде иста вера. Историја је доказ да римски папа није никакав Христов викар на земљи. То је продукт каснијег развоја. Па папе су уз тешке отпоре прво потчиниле себи епископе у Италији, на северу Африке и западу Европе. Није то изгледало као данас.
Објективни римокатолички научник историчар и догматичар ће проучавањем увидети да је Православна црква у праву. Сад покушавају некакво општење да успоставе из ко зна којих интереса, али љубав мора да прати и истина.

Причешћивао је Хочевар. Па сад да ли и други тако причешћују не знам.
Иначе код римокатолика влада разнообразије, има доста и импровизација на литургији, којекаквих братстава, молитвених група, харизматика, почели су мирјани да одређују свештеницима шта ће да раде. Није то толико монолитна црква као некада (строга хијерархија, клерикализам...). Од Другог ватиканског сабора се пуно тога променило.

Код фра Иве Павића, у Шурковцу код Приједора, код кога су многи нашли оздрављење и променили живот на боље, се деле ове молитве на једном картонићу (обострано, једна са једне а друга са друге стране):
Compress_20250225_232934_4980.jpg

Compress_20250225_232935_5317.jpg

Фра Иво је велики заговорник постова, што се мени као православном вернику јако допада - да неко у Римокатоличкој цркви где је дисциплина поста максимално ослабила - заговара јачање дисциплине поста.
Фра Иво и његове молитве отклињања (отчитке како би рекли Руси) су заправо јавни и масовни егзорцизми. Иначе је препоручљиво да се тиме баве свештеници, мирјани уз опрез. Треба прво самог себе очистити, скидати са себе слој по слој - очистити се од страсти да би се заповедало злим духовима. Фра Иво паметно врши молитве отклињања пре мисе (свете литургије) па се онда народ причести и тако га Христос окрепи. Да фра Иво има дар од Бога, дефинитивно има. Једино му је безвезно кад позива народ да слави Бога у језицима (чисто блебетање). Ту глупост (очито преписану од протестантских харизматика) најбоље да избаци.

Kod fra Ive mi se dopada kad vrši molitvu otklinjanja (faktički masovni egzorcizam) pa nabraja vrste greha pa narod pita da li se odriče satane i svih dela njegovih pa nabraja razne ovisnosti i grehe, pa narod odgovara, da li se odriče i duha komunizma. To mi se dopada. Vidim po fra Ivinim knjigama i stavovima da je sve bliži pravoslavlju. Tako da još uz komunizam doda i duh papizma to bi bilo idealno. Šta je drugo papizam neko idolopoklonstvo smrtnom i grešnom čoveku umesto besmrtnom i bezgrešnom Bogu. Kod fra Ive kao konzervativca se oseti odbojnost prema papi Franje, pa u jednoj propovedi kaže: "Ne zovite ga svetim ocem već papom Franjom, nije kanoniziran."
A opet sa druge strane je kod fra Ive fasciniranost pokojnim papom Jovanom Pavlom II neverovatna. Teško će ići kod rimokatolika osveštavanje od papizma, da je to čovečiji izum, a ne Božija ustanova.
Ali Duhu Svetom je sve moguće!

Poslednja izmena:

Fra Ivo Pavić: Ovo je grijeh koji vas vodi direktno u pakao

Poznati rimokatolički sveštenik fra Ivo Pavić, koji djeluje u župi (parohiji) Presvetog Srca Isusovog u Šurkovcu (kod Prijedora u Republici Srpskoj), a kod kojega su mnogi naši lijek i utjehu, u ovoj snažnoj propovijedi objašnjava koji je to grijeh bogataša iz jevanđelja odveo direktno u pakao. Kaže kako sve što znamo o paklu, znamo od Isusa, te kako je zanimljivo to što Isus više govori o paklu nego o raju.

“Isus nikome nije prijetio paklom, nego je govorio da je to mogućnost čovjeka da upropasti život i da ode u pakao. Od Isusa znamo da postoji pakao ali i raj. Isus je rekao da će nebo i zemlja proći, ali njegove riječi neće proći nikada”, kazao je fra Ivo.

Ključni grijeh koji vodi direktno u pakao

Fra Ivo kaže kako je ključni grijeh koji je bogataš učinio dok je bio u paklu taj da je rekao ne oče Avraame, a dok je živio na zemlji on je kazao NE Isusu Hristu, a fra Ivo navodi kako kazati ne Isus znači reći ne spasenju.

“Veliki je grijeh pobačaj, sagriješiti bludno, prevariti nekoga, to su teški grijesi, ali Isus je umro za naše grijehe, On će sve oprostiti, ali kazati ne Isusu na zemlji, oproštenja nema”, upozorio je fra Ivo.

Fra Ivo je pozvao da kažemo DA Isusu Hristu, jer je Isus umro za nas. “Isus je za nas prolio svoju krv i On nama danas kaže da. Blažena Djevica Marija je rekla da Bogu, zato smo mi danas na redu da kažemo da Isusu”, kazao je fra Ivo.

Odluka za život

“Kazati da Isusu Hristu je odluka za život, ne za smrt, za blagoslov ne za prokletstvo, za raj a ne za pakao,” objasnio je.

Fra Ivo je rekao da je bogataš u paklu zazivao Avraama zato jer Ime Isusovo ne pomaže u paklu, ono pomaže na zemlji. “Isus se nije za nas utjelovio (ovaplotio) u paklu ili čistilištu [pažnja: "čistilište" nije deo pravoslavnog učenja, a i mnogi savremeni rimokatolički teolozi su mišljenja da je čistilište eventualno tek stanje duše i da ne postoji kao mesto], nego na zemlji, zato dok ste živi imate šanse predati svoje živote Isusu Hristu. Kazati da Isusu znači reći ne grijehu”, kazao je fra Ivo.

Kaže fra Ivo da ne vrijedi reći da Isusu, a nastaviti griješiti. “Trebate reći ne Sotoni, jer to je ulaznica za nebo. Pasoš za Carstvo Božije”, kazao je fra Ivo.

“Ako otvoriš vrata svoga srca Isusu danas, kada umreš Isus će tebi otvoriti vrata raja. Postoji pakao i Isus je došao da nas spasi od pakla i đavola. Da ne postoji pakao Isus ne bi došao na zemlju, došao je da ne propadneš i u duši i u tijelu”, objasnio je fra Ivo u svojoj propovijedi.

Да ли је неко чуо за фрањевца и ркт. свештеника Иву Павића и његову жупу (парохију) Шурковац недалеко од Приједора у Републици Српској?
https://www.zupa-surkovac.com/
Многа су сведочанства да људи оздрављају по његовим молитвама.
https://www.zupa-surkovac.com/hr/group/9/Svjedočenja
Има доста садржаја на интернету. Преко милион људи је било код фра Иве који молитвом у име Исусово помаже многима.
Имао сам једном прилику разговарати са фра Ивом. Он је дубоко побожан човек, он живи своју веру и конзервативан је католик. За нас Србе каже да је велики број некрштених и неоцрковљених људи међу нама, што је на жалост тачно.
Katizmata.
Franjo je javno priznao da su katolici taj dar primili od protestantskih karizmata.
Ali to nema veze sa Bogom.
To je ono sto je Isus kazao: mnogi ce u ime moje ciniti cuda a nemaju veze samnom.
Ako ti padas na ovo, kako ces tek pasti na antihristova cuda?
Kao palacinka u tiganj.

Katizmata.
Franjo je javno priznao da su katolici taj dar primili od protestantskih karizmata.
Ali to nema veze sa Bogom.
To je ono sto je Isus kazao: mnogi ce u ime moje ciniti cuda a nemaju veze samnom.
Ako ti padas na ovo, kako ces tek pasti na antihristova cuda?
Kao palacinka u tiganj.
A ti si radio ekspertizu pa znaš.

Nedavno je Papa izjavio kako su katolici polaganjem ruku od ovih karizmatika dobili dar navodnih cuda, iscelnja, padanja, bacanja, govorenja nekavih nerazumnih jezika zvanih glasolija, itd:

I evo vidimo kako se to kod njih od tada polako sve vise siri.,

Imamo ekstremnije primere i manje ekstremne.

Primeticete muziku koja nije uobicjanea ali koja ima odredjeni cilj.

Da dovede coveka u odredjeno stanje gde se mozak iskljucuje i uticaj demona onda moze da pocne.

Lazna cuda o kojima je Isus govorio onda pocinju:

- - - - - - - - - -

Mt 7:21 Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima.
Mt 7:22 Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! Nismo li u ime Tvoje prorokovali, i Tvojim imenom djavole izgonili, i Tvojim imenom čudesa mnoga tvorili?
Mt 7:23 I tada ću im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje.

Nedavno je Papa izjavio kako su katolici polaganjem ruku od ovih karizmatika dobili dar navodnih cuda, iscelnja, padanja, bacanja, govorenja nekavih nerazumnih jezika zvanih glasolija, itd:

I evo vidimo kako se to kod njih od tada polako sve vise siri.,

Imamo ekstremnije primere i manje ekstremne.

Primeticete muziku koja nije uobicjanea ali koja ima odredjeni cilj.

Da dovede coveka u odredjeno stanje gde se mozak iskljucuje i uticaj demona onda moze da pocne.

Lazna cuda o kojima je Isus govorio onda pocinju:

- - - - - - - - - -

Mt 7:21 Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima.
Mt 7:22 Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! Nismo li u ime Tvoje prorokovali, i Tvojim imenom djavole izgonili, i Tvojim imenom čudesa mnoga tvorili?
Mt 7:23 I tada ću im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje.
Lupetaš gluposti.

Sta papoljupce?
Нисам никакав "папољубац". Иначе су ми се позиви за мир увек допадали, а садашњи папа је миротворац. То ценим. Али има ствари које ми се код њега не допадају - о томе сам такође писао.
+++
Римокатолици имају апостолско прејемство епускопара и свету литургију - мису. А код вас суботара нема ничега. Ни епископата, ни икаквог свештенства а ни литургије. Вама је то само симболика. Умреш а никада се ни не причестиш. Катастрофа.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back