Gedeon
Elita
- Poruka
- 17.268
У Босни има још некрштених Срба, нарочито из мешаних бракова. Знам да је стање у Србији боље.Можда у Хрватској где се Срби изјашњавају на попису као Хрвати. У Србији је другачије.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
У Босни има још некрштених Срба, нарочито из мешаних бракова. Знам да је стање у Србији боље.Можда у Хрватској где се Срби изјашњавају на попису као Хрвати. У Србији је другачије.
Cuo.Да ли је неко чуо за фрањевца и ркт. свештеника Иву Павића и његову жупу (парохију) Шурковац недалеко од Приједора у Републици Српској?
https://www.zupa-surkovac.com/
Многа су сведочанства да људи оздрављају по његовим молитвама.
https://www.zupa-surkovac.com/hr/group/9/Svjedočenja
Има доста садржаја на интернету. Преко милион људи је било код фра Иве који молитвом у име Исусово помаже многима.
Имао сам једном прилику разговарати са фра Ивом. Он је дубоко побожан човек, он живи своју веру и конзервативан је католик. За нас Србе каже да је велики број некрштених и неоцрковљених људи међу нама, што је на жалост тачно.
Такви случајеви су јако ретки.У Босни има још некрштених Срба, нарочито из мешаних бракова. Знам да је стање у Србији боље.
Знам бар петоро таквих људи из РС и то младих. То су криви родитељи. Има ту и немара.Такви случајеви су јако ретки.
Фратар је рекао да има много таквих случајева. Причам ти од почетка да то није тачно а не да такви људи не постоје. У питању је разлика.Знам бар петоро таквих људи из РС и то младих. То су криви родитељи. Има ту и немара.
Фра Иво је у фрањевце ушао 1990, и од тада живи као монах. Он зна стање од тада и процењује стање по људима који му долазе. А долази доста нашег света и очекује неку ћирибу-ћириба магију, абракадабра решење проблема а добијају позив на покајање и обраћење. Причао сам недавно са једним кат. свештеником. Каже да не гледа ТВ већ десет година. То је добра пракса.Фратар је рекао да има много таквих случајева. Причам ти од почетка да то није тачно а не да такви људи не постоје. У питању је разлика.
Чуда се догађају сваки дан. И пре каризматика. Молитва свештеника је далеко јача него обичног верника. Има у Требнику молитава за разноразне случајеве, што верници ни не знају. Треба и свештеници да се више труде. Верници да се обрате и иду чешће на црквене службе.Cuo.
Katolici su to dobili od protestanara karizmatika.
Sam Papa priznao.
Ali to nije od Boga.
I djavoli ce ciniti mnoga cuda u poslednje vreme i prevariti mnoge.
Vecinu.
A gde kaze da je molitva svestenika daleko jaca?Чуда се догађају сваки дан. И пре каризматика. Молитва свештеника је далеко јача него обичног верника. Има у Требнику молитава за разноразне случајеве, што верници ни не знају. Треба и свештеници да се више труде. Верници да се обрате и иду чешће на црквене службе.
Katolici su to dobili od protestanara karizmatika.
Poslednja prevara sa ZVERI i njenim ZIGOM su bas cuda koja ce ona cinizi da prevari svet.
Да ли је неко чуо за фрањевца и ркт. свештеника Иву Павића и његову жупу (парохију) Шурковац недалеко од Приједора у Републици Српској?
https://www.zupa-surkovac.com/
Многа су сведочанства да људи оздрављају по његовим молитвама.
https://www.zupa-surkovac.com/hr/group/9/Svjedočenja
Има доста садржаја на интернету. Преко милион људи је било код фра Иве који молитвом у име Исусово помаже многима.
Имао сам једном прилику разговарати са фра Ивом. Он је дубоко побожан човек, он живи своју веру и конзервативан је католик. За нас Србе каже да је велики број некрштених и неоцрковљених људи међу нама, што је на жалост тачно.
Фра Иво Павић је свештеник за узор. Многи наши могу да се угледају и уче од њега
Њих све протерати из Србије, а језуите под мач, да случајно не утекну у неку другу цркву да хуле изнутра - живи...Franjevce treba zabraniti, to su franacki teroristi.
Језуити нису опасни, немају они више шта да раде са православнима, тај посао су преузели масони (упумпавају паре у цркве, наравно највеће су под ударом - Римокатоличка и Православна; Римокатоличку су скоро па покорили до краја, сам папа је изгледа њихов). Сами православни (митрополити и патријарси чак) се утркују у послушности: за паре, стипендије, професорске и друге позиције. А, као што се зна, бесплатна помоћ не постоји. Узмеш паре, стипендију, донацију... али онда мораш да причаш њихове приче (екуменизам, есхатон, смртност душе, оправдаваш изопачености, заједничке молитве, бла, бла, бла).Њих све протерати из Србије, а језуите под мач, да случајно не утекну у неку другу цркву да хуле изнутра - живи...
).То се зове почивање у духу.Da, svi labilniji padaju.
Da, svi labilniji padaju.
Треба постити. То често наглашава фра Иво.Taj odgovor mi nije prihvatljiv jer je previše općenit. Problem je u tome što ne vidim jasnu svrhu u ideji da bi Duh Sveti djelovao tako da obara ljude na pod, ostavljajući ih da leže poput srdela.
Не можеш изједначавати свету Литургију код православних и мису. То су два различита појма.Ево како изгледа јутарња света литургија (света миса) код фра Иве Павића у Шурковцу. Миса почиње око десете минуте снимка:
Недељом и празницима траје дуже (и више је и верника), али у односу на нашу православну свету литургију пуно краће. Ово је тзв. нови обред уведен крајем 60-их година прошлог века од стране римског папе Павла VI. Тада је у Римокатоличкој цркви уведена литургија на народним, а старији обред је служен на латинском језику. Стари обред је био доста дужи и сложенији.
+++
Добра поука из хомилије (проповеди): молитвама треба прикључити и пост јер пост јача и прочишћава нашу веру.
Одговарање на ркт. литургији:
https://zupa-svkriz.hr/razno/red-mise/
https://www.blagoslov.com/index.php/tekstovi/37-red-sv-mise
На овој миси можемо чути епиклезу посвећења часних дарова: Uistinu svet si, Gospodine,
izvore svake svetosti.
Tebe, zato, molimo:
rosom Duha svoga
posveti ove darove,
da nam postanu Tijelo i + Krv
Gospodina našega Isusa Krista.
У чему је разлика?Не можеш изједначавати свету Литургију код православних и мису. То су два различита појма.
Ниси читао документа другог ватиканског концила ?У чему је разлика?
Прије једно 20-так година. Напиши укратко.Ниси читао документа другог ватиканског концила ?
Провери како је код њих причешће и како су га реформисалиПрије једно 20-так година. Напиши укратко.
Причешће како где: за народ већином само Телом Христовим, а понегде и понекад и Крвљу Христовом. Али они имају своју теологију да духовно мирјани уз хостију (Тело Христово) добијају и Крв Христову, невидљиво, духовно. Да духовно једно прати друго: Крв Христова Тело Христово. А у пракси сву Крв Христову у виду вина попије свештеник.Провери како је код њих причешће и како су га реформисали
У томе и јесте проблем. Другим ватиканским концилом су римокатолици увели да (ако бискуп дозволи) народ се може причешћивати у оба вида.Причешће како где: за народ већином само Телом Христовим, а понегде и понекад и Крвљу Христовом.
Вероватно ниси имао прилику да видиш како то причешћивање у оба вида изгледа у пракси, е па ја јесам: прво се сви причесте хостијом, па онда једно по једно опет по реду вином и то не из калежа (путира, чаше) већ више као из неке чиније коју свештеник носи а ђакон брише руб белим платном након што сваки верник мало навије и попије. Потпуно непрактично. Боље би им било да хостију умоче у вино тј. Крв Христову.У томе и јесте проблем. Другим ватиканским концилом су римокатолици увели да (ако бискуп дозволи) народ се може причешћивати у оба вида.
Ако не дозволи онда не може.
Дакле постоје два паралелна начина причешћивања.
Много су закомпликовали.
Пробали су да исправе своје погрешно схватање и погрешно служење али не вреди.