Фратар у РС код Приједора лечи људе свих вера

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi nisu upoznati s time. Prepisuju konzervativne katoličke komentare.
"Polaganje ruku je drevna gesta, prisutna već u Starom zavjetu. Njime se prenosi Božja sila i Božja milost, a u kršćana je to redoviti znak zaziva Duha Svetoga."
Onda ti kao pravoslavac više vjeruješ peru karizmatskih autora?
Polaganje ruku nije predmet osporavanja, već sam obrazac ponašanja tih karizmatika, kao i fenomeni koji idu iza svega toga...

Polaganje ruku nije predmet osporavanja, već sam obrazac ponašanja tih karizmatika, kao i fenomeni koji idu iza svega toga...
Lično sam iskusio to više puta kod fra Ive, pa pišem iz ličnog iskustva. Nisam padao, ali sam osetio određeni blagotvorni učinak na svoj duhovni život - počeo sam se popravljati, lakše boriti protiv greha....
+++
Drugo je nešto lično iskusiti a drugo prepričavati prepričano.

To je, po meni, jedna vrsta egzorcizma, čišćenja. Bar ja to tako doživljavam.
Dobro, ali oni koji govore o tome (Počivanju u Duhu) gledaju na to kao neki vid duhovne obnove, blaženstva, mira...
I sad, imaš ljude koji konstantno idu po novu i n ovu dozu, padaju i ništa se ne događa u njihovom duhovnom životu. Padaju, padaju i padaju, a nikakvog rasta. Niti ima egzorcizma kako kažeš, niti blaženstva, niti mira, niti obnove...
Ok, ne treba generalizirati, ali stvar je krajnje sumnjiva.

Lično sam iskusio to više puta kod fra Ive, pa pišem iz ličnog iskustva. Nisam padao, ali sam osetio određeni blagotvorni učinak na svoj duhovni život - počeo sam se popravljati, lakše boriti protiv greha....
+++
Drugo je nešto lično iskusiti a drugo prepričavati prepričano.
Lično ljudi dožive iskustva i u hinduizmu, osjećanja nisu n ikad kriterij ispravnosti nečeg.

Dobro, ali oni koji govore o tome (Počivanju u Duhu) gledaju na to kao neki vid duhovne obnove, blaženstva, mira...
I sad, imaš ljude koji konstantno idu po novu i n ovu dozu, padaju i ništa se ne događa u njihovom duhovnom životu. Padaju, padaju i padaju, a nikakvog rasta. Niti ima egzorcizma kako kažeš, niti blaženstva, niti mira, niti obnove...
Ok, ne treba generalizirati, ali stvar je krajnje sumnjiva.
Gledaj, hoće li neko ozdraviti od neke bolesti ili se lišiti nekog problema ne zavisi samo od njegove vere, sveštenika, nego i od Božije volje. Nekome je bolest potrebna za spasenje. Šta piše u jednoj od molitava svetom Antoniju (Anti, Antunu) Padovanskom koju sam postavio u jednoj temi: "Ne odbij moje prošnje i svojim posredovanjem kod Boga isprosi mi – ako je za dobro moje duše – milost…"

Gledaj, hoće li neko ozdraviti od neke bolesti ili se lišiti nekog problema ne zavisi samo od njegove vere, sveštenika, nego i od Božije volje. Nekome je bolest potrebna za spasenje. Šta piše u jednoj od molitava svetom Antoniju (Anti, Antunu) Padovanskom koju sam postavio u jednoj temi: "Ne odbij moje prošnje i svojim posredovanjem kod Boga isprosi mi – ako je za dobro moje duše – milost…"
Možemo mi tako u nedogled pravdati nešto, ali nađi mi u Bibliji nekakvo iskustvo s Bogom, a da nije došlo do promjena u životima tih ljudi, nebitno u kojem pravcu... ovo mi ne izgleda kao nešto što radi Bog.

A ko radi ako ne radi Bog?
"Mnogi će me u onaj dan pitati: `Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime đavle izgonili, u tvoje ime mnoga čudesa činili?` Tada ću im kazati: `Nikad vas nisam poznavao! Nosite se od mene, vi bezakonici!`" Mt 7:22,23

Ako ih Krist ne poznaje, postavlja se pitanje, pod kojim su to nadahnućem i silom djelovale te osobe?

A gdje to imaš u Bibliji da ljudi tako padaju nakon što se polože ruke na njih?
I kakva je svrha tog padanja?
Bog radi sve sa svrhom, promatrao sam te ljude, osobno znam dosta njih koji su išli i nisam vidio nikakvu promjenu u njihovom životu.
Kada ljudi dožive iskustvo sa Bogom, mora doći do promjena...
Padanje, vrištanje, govorenje u nepoznatim jezicima itd. nisu dokaz ničega.
imas u americi takvih koliko hoces, sve je to nabedjeno, kao ovaj nas geda
Многа су сведочанства да људи оздрављају по његовим молитвама.
https://www.zupa-surkovac.com/hr/group/9/Svjedočenja
Има доста садржаја на интернету. Преко милион људи је било код фра Иве који молитвом у име Исусово помаже многима.
ali za ovog ne smem da gresim dusu, moguce je, bas sam procitao 1 svedocanstvo i ako kaze kako kaze, onda mozda je tako, mozda zaista u Isusovo ime isceljuje... mozda si se i ti promenio, eto boris se sa grehom

Poslednja izmena:
Šta kaže fra Ivo za polaganje ruku, prepričavam iz njegove propovedi koju sam čuo uživo na svoje uši juče: "Mnogim ljudima koji dolaze ovdje je važno polaganje ruku, ali je najvažnija sveta misa. Sveta misa je sakrament, a polaganje ruku je sakramentalij. Sakramente je ustanovio sam Gospodin, a sakramentale Crkva."
+++
Zato, pravoslavni moji pravac na svetu liturgiju, idite u hramove Božije i uzimajte blagodat Božiju koja nam se nudi besplatno i živite boljim životom.

Šta kaže fra Ivo za polaganje ruku, prepričavam iz njegove propovedi koju sam čuo uživo na svoje uši juče: "Mnogim ljudima koji dolaze ovdje je važno polaganje ruku, ali je najvažnija sveta misa. Sveta misa je sakrament, a polaganje ruku je sakramentalij. Sakramente je ustanovio sam Gospodin, a sakramentale Crkva."
+++
Zato, pravoslavni moji pravac na svetu liturgiju, idite u hramove Božije i uzimajte blagodat Božiju koja nam se nudi besplatno i živite boljim životom.
Šteta što nije rekao kako je završio vježbe "Sv". Ignacija Lojolskog i da je od tada dobio karizme.

Čuda se svaki dan dešavaju, samo ih treba moći videti. Bog brine za nas i sve će nam dati, samo prvo moramo tražiti Carstvo nebesko i pravdu Njegovu a ne samo trčati za materijalnim (parama, kućama, stanovima, automobilima, modernim tehnološkim tričarijama - to su sve igračke).
+++
Pokajanje, novi život u Hristu Gospodu i ovo što sam naveo propoveda i fra Ivo. To su poruke Jevanđelja.

Čuda se svaki dan dešavaju, samo ih treba moći videti. Bog brine za nas i sve će nam dati, samo prvo moramo tražiti Carstvo nebesko i pravdu Njegovu a ne samo trčati za materijalnim (parama, kućama, stanovima, automobilima, modernim tehnološkim tričarijama - to su sve igračke).
+++
Pokajanje, novi život u Hristu Gospodu i ovo što sam naveo propoveda i fra Ivo. To su poruke Jevanđelja.
Utopija ti li si?

Одлична проповед и молитве фра Иве Павића, погледати крај 23. минуте кад почиње проповед:

Фра Иво је несвакидашња појава на нашим просторима. Јако добар свештеник. Шта каже? Треба да се обратимо, да живимо нови живот, да се угледамо на светитеље и мученике а не на тзв. "звезде" овога света. Бог каже да треба да будемо свети и савршени јер је Он свет и савршен, ми смо народ Његов, његове овце а Он наш Пастир који нас води у рај, али треба да се трудимо и да захваљујемо Богу. Бог ће увек да нас чује, али посебно онда када смо Му захвални.
+++
Трудимо се и угледајмо на свеце и мученике. Шта каже св. пророк и цар Давид у 150. псалму:
1 Хвалите Бога у светима Његовим, хвалите Га у тврђи силе Његове!
+++
Тако пише у Септуагинти, код потомака фарисеја нема светих у овом стиху, у тзв. масоретском тексту.
+++
Фра Иво позива и да обични верници моле отклињања, изгоне ђаволе (отчитке по руски) и сл. Мој савет је опрез. Прво се треба сам очистити. Молитва, пост, свете тајне. Иначе ће ђаво брзо да се врати или да нам се руга.

Poslednja izmena:
Да ли је неко чуо за фрањевца и ркт. свештеника Иву Павића и његову жупу (парохију) Шурковац недалеко од Приједора у Републици Српској?
https://www.zupa-surkovac.com/
Многа су сведочанства да људи оздрављају по његовим молитвама.
https://www.zupa-surkovac.com/hr/group/9/Svjedočenja
Има доста садржаја на интернету. Преко милион људи је било код фра Иве који молитвом у име Исусово помаже многима.
Имао сам једном прилику разговарати са фра Ивом. Он је дубоко побожан човек, он живи своју веру и конзервативан је католик. За нас Србе каже да је велики број некрштених и неоцрковљених људи међу нама, што је на жалост тачно.
Слагао те да је велики број некрштених.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back