Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
one sto su kacila su fotkane Nokiom 5800,mozda si pazarila iPhone u medjuvremenu,mada lice ta dva..nije da nije :)
e da...postoji i tema "Fotke sa mobilnog" :)

Nisam ih radio na sajtu,vec u nekom smesnom programcicu GIFAnimator od samo 523 Kb

evo link.. :)

http://rapidshare.com/files/297833953/GIFAnimator.exe.html

provalices ga brzo....nije komplikovan..

Sa Iphona(Apple) 3G, 16 Gb!
Mozda ima i neka fotka sa fotica ( kojeg su mi maznuli) :(
Ugl : sa Iphona!

Tnx za link ;)

Master, mislim da prenagljujes u zakljuchivanju. Ja te pozivam da ostanes ovde i uveris se u to da nece biti nikakvih problema. Mislim da nase privatne razmirice (ma koje da su) ne treba da utichu na tvoje ucesce na ovom forumu niti treba da uticu na bilo cije ucesce.

Moderator nije vlast!

interesantno je da mnogo bolje deluje on the black;)

Djeluje mocnije i kao dio neke USPMENE..negdje u glavi :ok:...jako lijepo.
Nego Mija...nisam znao da si i lovac na gljive ;)...svakog dana me necim novim iznenadis :ok:.

po meni je na ovoj fotografiji problem centralne kompozicije...mozda da si postavio vertikalno aparat dobio bi dubinu koju si hteo da dobijes sa morem i sa nebom... a nju si trebao da postavis drugachije...

Moze malo obrazlozenja,pored kritike...moras priznati da su slike VRHUNSKE,,,sòbzirom ds ucimo ;).

creatrix

upravo sam ovom fotografijom nastojao da uporedim simbolicno zanemarljivu ljudsku velicinu u odnosu na beskrajno morsko prostranstvo, zalim sto nisam imao adekvatan alat koji bi mi dao jos vecu sirinu i jos izrazeniju elipticku liniju horizonta.
fotografija nije imala nameru da bude portret koji obicno ide u portret formatu, ko' sto rekoh...pravila, pravila , ....postoje da bi se kvarila. svako od nas ima svoje vidjenje dozivljaja u fotografiji pa s toga razumem tvoj blagi oportunizam.
ova fotografija je uradjena potpuno intuitivno, bez namestanja, sto je jedan od mojih svetih principa u realizaciji, draga creatrix.....

pz67

nisam siguran dali si provukao image kroz ps da bi mi pokazao finalan produkt ili samo apostrofirao drugaciju ekspoziciju ?nadam se da je ovo potonje....fotografija bi svakako bila drugacija i imala bi svoju draz, medjutim , upravo sam nastojao da zadrzim atmosferu tog oblacnog i vetrovitog dana.
znaci moglo je i tako i ovako....opet stvar licne interpretacije.

brdza

oko ove prve ti mogu reci da je imala tzv osnovni hdr tretman/bez 3 razlicite EV vrednosti/ i svakako si u pravu sta navodis., mogla je biti daaaaaaleko bolja.
zahvaljujem brdza, moj odgovor na komentar o drugoj fotki mozes izvuci iz prethodna dva pasusa koja sam napisao.

boris 1

tnx a lot, ne preteruj pls....

ps/hvala svima na gubitku vaseg dragocenog vremena oko ove dve fotografije.

Poslednja izmena:
creatrix

pz67

nisam siguran dali si provukao image kroz ps da bi mi pokazao finalan produkt ili samo apostrofirao drugaciju ekspoziciju ?nadam se da je ovo potonje....fotografija bi svakako bila drugacija i imala bi svoju draz, medjutim , upravo sam nastojao da zadrzim atmosferu tog oblacnog i vetrovitog dana.
znaci moglo je i tako i ovako....opet stvar licne interpretacije.

.

Nije to ni drugacija ekspozicija, to je vise drndanje po fotki kako bi naglasio crtu horizonta i poboljsao kontrast. (novi layer, cni ferlauf od linije prema liku, blending mode overlay 30% i jos par sitnica). Razlog nije nikako ne u smeru ovo je bolje vec ovo je drugacije - prmenjljivije.

Toledo,nema na cemu.
Fotka je za pohvalu...da i ti tako ne mislis nebi je okacio :).
Crno bjele fotografije i video zapisi simbolisu sjecanja,neke uspomene...davninu...ako se ne varam.

Fotka je krajnje interesantna...nemirno more,silueta rasirenih ruku okrenuta njeme...jako dobra ideja :ok:.

Poslednja izmena:
Drago mi je da se vise clanova pridruzuje nasim prvim koracima u fotografiji. Svaka kritika i pomoc je dobrodosla.

Borise, imam ja od svega ponesto, i floru i faunu, imam i jako interesantno planinsko bilje, cvece i tako to.

@DeVil79
Znam za taj dim koji se nalazi u neonkama ali me zanima kako si razbio sijalicu i eksponirao, da si je gadjao necim videlo bi se ali jedino objasnjene koje imam je da si je prikljucio na nesto i naterao da eksplodira ili nesto slicno...
Sto se pozadine tice zar ne bi postigao isti efekat i bez nje trako sto ces da zatvoris blendu i na 1/2000 i blicem osvetlio samo sijalicu i eksploziju, pozadina bi automatski bila tamna?

@georgejune: na fotki mi neprestano uleće u pogled ta olupina barke ili čega li već... Nije mi nekako za taj koncept... Ali da se iskoristi da ona bude jedina tema fotke, to je već nešto...

Toledo, nema potrebe za cinizmom i sarkazmom... nismo ovde da bi jedni druge omalovazavali nego da bi jedni drugima izneli svoje mishljenje... ukoliko je to problem, onda jedno od dva treba da se promeni... treba da shvatis da moj komentar nema nikakve veze sa tobom te se nadam da ces svoje komentare koji se odnose na moj karakter ili na bilo chiji karakter ubuduce da stavis sa strane...

...neozbiljno je i potpuno irelevantno u diskusiji... ...nema potrebe da ti budes zrtva a mi dzelati...

...sto se tiche pravila... prethodno je potrebno znati koja su pravila da bi se ona mogla kvariti...

@DeVil79
Znam za taj dim koji se nalazi u neonkama ali me zanima kako si razbio sijalicu i eksponirao, da si je gadjao necim videlo bi se ali jedino objasnjene koje imam je da si je prikljucio na nesto i naterao da eksplodira ili nesto slicno...
Sto se pozadine tice zar ne bi postigao isti efekat i bez nje trako sto ces da zatvoris blendu i na 1/2000 i blicem osvetlio samo sijalicu i eksploziju, pozadina bi automatski bila tamna?

He He :D Nisam je naterao da eksplodira nego sam naterao pomocnika(bio je iza paravana) da je ispusti (negde od visine glave) na tacno odredjeno mesto na kome je fokus a ja sam u pravom trenutku stisnuo okidac. Naravno da sam razbio par neonki a za divno cudo bas je prva najbolje uhvacena i sad je gledate. A u pravu si sto se tice expozicije samo sto se na mestu na kojem sam postavio platno nalazio prozor sa direktnim suncem pa sam pretpostavio da ce se sigurno videti neka senka. E sad,sve je to slikano u jednoj prostoriji gde vec ima dosta svakojakog loma pa sam bio ogranicen prostorno i morao sam da improvizujem.
Procitao si da sam kupio SB600 tako da ocekujem neki pomak na bolje u stvaranju fotografija

Toledo, nema potrebe za cinizmom i sarkazmom... nismo ovde da bi jedni druge omalovazavali nego da bi jedni drugima izneli svoje mishljenje... ukoliko je to problem, onda jedno od dva treba da se promeni... treba da shvatis da moj komentar nema nikakve veze sa tobom te se nadam da ces svoje komentare koji se odnose na moj karakter ili na bilo chiji karakter ubuduce da stavis sa strane...

...neozbiljno je i potpuno irelevantno u diskusiji... ...nema potrebe da ti budes zrtva a mi

dzelati...

ako si pazljivo procitala moj osvrt mogla si lako zapaziti da sam izneo potpuno jasno moje misljenje na tvoj komentar. fotografije sam upravo i stavio da bih dobio malo drugacije misljenje nego sto ja imam. /period./opaska na tvoj blago oportuni stav u vezi pravila nema apsolutno nikakve veze sa tvojim karakterom/ babe i zabe/
ne znam odakle izvuce cinizam i sarkazam?ako se to provlaci u mom tekstu to je nacin mog zovijalnog pisanja na bilo kojem forumu, ukljucujuci i ovaj/znaci, opet babe i zabe/

...sto se tiche pravila... prethodno je potrebno znati koja su pravila da bi se ona mogla kvariti...

ok, ocekujem kraci tutorial o pravilima.

Tema "Fotografije na koje ste vi ponosni" je spojena sa novom temom "Fotografije" u ovu Opstu temu iz razloga sto ce uskoro (nadam se vrlo skoro) doci do revizije foruma a cilj ovog spajanja da se korisnici ne gube po i ovako haotichnim pod-topicima...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back