creatrix
upravo sam ovom fotografijom nastojao da uporedim simbolicno zanemarljivu ljudsku velicinu u odnosu na beskrajno morsko prostranstvo, zalim sto nisam imao adekvatan alat koji bi mi dao jos vecu sirinu i jos izrazeniju elipticku liniju horizonta.
fotografija nije imala nameru da bude portret koji obicno ide u portret formatu, ko' sto rekoh...pravila, pravila , ....postoje da bi se kvarila. svako od nas ima svoje vidjenje dozivljaja u fotografiji pa s toga razumem tvoj blagi oportunizam.
ova fotografija je uradjena potpuno intuitivno, bez namestanja, sto je jedan od mojih svetih principa u realizaciji, draga creatrix.....
pz67
nisam siguran dali si provukao image kroz ps da bi mi pokazao finalan produkt ili samo apostrofirao drugaciju ekspoziciju ?nadam se da je ovo potonje....fotografija bi svakako bila drugacija i imala bi svoju draz, medjutim , upravo sam nastojao da zadrzim atmosferu tog oblacnog i vetrovitog dana.
znaci moglo je i tako i ovako....opet stvar licne interpretacije.
brdza
oko ove prve ti mogu reci da je imala tzv osnovni hdr tretman/bez 3 razlicite EV vrednosti/ i svakako si u pravu sta navodis., mogla je biti daaaaaaleko bolja.
zahvaljujem brdza, moj odgovor na komentar o drugoj fotki mozes izvuci iz prethodna dva pasusa koja sam napisao.
boris 1
tnx a lot, ne preteruj pls....
ps/hvala svima na gubitku vaseg dragocenog vremena oko ove dve fotografije.