Ovo sto kazes ima jos trka do kraja je vrlo bitno, jer sam nedavno bas citao intervju cini mi se sa Toto Volfom, koji kaze da je bila greska sto su timovi (pa i Mercedes) glasali za duple bodove u poslednjoj trci. To moze da znaci da Rozberg bude dosta konstantniji tokom sezone, uzme vise pobeda, podijuma itd... i u poslednjoj trci odustane, Hamilton uzme 50 bodova i cao...
Dupli bodovi su glupost,svi se slažemo.Detinajrija u ozbiljnom poslu.Kao da i bez toga ne moze da bude uzbuđenja.
Jedino bih dodao da uz ovakvog Ricciarda,duple bodove i malo sreće,mozemo imati tri konkurenta za titulu na kraju.
Sjajna trka. Luis mi je od pocetka sezone postao omiljeni vozac, zbog beskompromisne napadacke voznje, to raja iste. U poslednje dve trke radi ono sto je Kimi radio pre 10-tak god u McLarenu (mada Kimi nije tad imao nadmocan bolid). Sad, ponekad i pogresi u silnoj zelji da pobedi ali nema uspeha bez rizika. Ali Rikardo cak i ne gresi, ima sve sanse da bude kao neki Markez iz motoGP-a.
Rozberg malo previse hteo, da mu se neko sklanja tek tako a da se ni ne priblizi, ne pravi se tako ime momcino, dokazi se ti u duelima ako si baja, nemoj biti Pedrosa, tako se ne osvaja titula.
Da nije ovako duga pauza,mogao bih se samo potpisati ispod ovih redova.
Ovako,još koji utisak....I današnja trka je pokazala kako dva karaktera mogu podjednako uspešno da voze u F1:Hamilton i Rosberg.Prvi napadač i tehničar,drugi maratonac,ako tako mogu reći.Svako crveno krvno zrnce odiše iz njega nemačkom disciplinom i istrajnošću..Sa druge strane,Lewis je pravi urbani divljak.Ko će se više radovati na kraju(ako obojicu ne iznenade pomenuti dupli bodovi i Ricciardo ili neko treći),ostaje da vidimo.Meni će uvek biti bliži vozači poput Lewisa.Ono preticanje u četvrtoj krivini Verniea sa kojim se Rosberg mučio pre toga je za mene jasan pokazatelj i dovoljan motiv za takav stav.JEste da je na kraju Rosberg slično mogao da pretekne Lewisa,koji je bezobrazlukom do granice prihvatljivosti odbio napad,ali to su neke druge oklonosti.
Interesantno je kako vrhunski vozači u momentima gubitka kontrole nad autom češće prođu bolje od onih iz drugog reda.
Pokazalo se kako Alonso najbolje ume da kontroliše haos.Nije taj Ferrari ni blizu druge stepenice u normalnim uslovima,ali nije ni Alonso za mnogo ispod toga.
Jedva čekam da Ricciardo uhvati priključak u borbi za titulu,pri tome objašnjavajući Nadmenku (poznatijem kao vrištavac-molim navijače dotičnog da mi ne uzmu za zlo ovu zajedljivost) neke stvari,kao što je danas objašnjavao.Dečko je rođeni šampion.Nisu ovi u RBR-u glupi nipošto.Malo smo se pitali zašto nije Hulk dobio prednost,ali evo nam odgovora.Za Hulka se nadam da će dobiti priliku u nekom jačem timu uskoro(šteta što nije u Williamsu umesto Masse).
Nakon ove trke,voleo bih da Lewis i Ricciardo odlučuju ishod šamionata za vozače,a da Alonso i Vettel doprinesu da to bude epska bitka.
Rosberg svakako zaslužuje sve čestitke,ali ja za njega navijati neću.