Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A šta je sa Mongolijom,Nepalom,Kambodžom,Šri Lankom... ???
Kada će te njih da razmatrate :rtfm: Bezveze,jel treba te države da ostanu jedine iz Azije u kojima se neće voziti F1 ???!!!

Fala Bogu nafte i gasa tamo slabije ima. Dajte u Maroku da se vozi trka, ipak je najveca diskriminacija sa Afrikom. Ako moze WTCC moze i F1 :eek:

I, usput, ne volim Madjarsku nikako. Mislim da je to najomiljenija staza malom britancu

Fettel je želeo od 2016 god. da vozi za Mercedesa međutim oni su ga odbili kao izgovor nemaju potrebe jer imaju dva izvrsna vozača,sa jednim je produžen ugovor a sa Hamiltonom sada su baš u razgovorima.

Sistematsko uništavanje Hamiltona.
Iako sam uvek bio izričit u stavu da me boli uvo za bivše jer me interesuju samo aktuelni vozači u Meklarenu,ovo što rade Hamiltonu ne može nikoga ostaviti ravnodušnim.

Inace sutra Hamilton startuje iz boksa, pravice inzinjeri preko noci novu sasiju na njegovom bolidu, a Mercedes se izvinjava svim Hamiltonovim navijacima i uverava da im je cilj da obojici vozaca daju isti auto i istu sansu i da zele da gledaju medjusobni duel svaku trku do kraja sampionata...

Нема ми никакве логике да га тим спутава на такав начин.
У неким ранијим тркама смо видели да су баш њему давали предност...
Са друге стране колико видимо инжењери могу одређене ствари да мењају на болиду из бокса.
Ако би већ и хтели из ко зна ког разлога да га ставе иза Розберга, само измене параметре у току трке и ето споријег Хамилтона за коју десетинку...

U svakom slučaju bolje da mu se to dogodolo na treningu nego na trci. Razlika je 16 bodova Lewis će se probity naprijed sigurno, ima još dosta trka do kraja vidjećemo.

Ovo sto kazes ima jos trka do kraja je vrlo bitno, jer sam nedavno bas citao intervju cini mi se sa Toto Volfom, koji kaze da je bila greska sto su timovi (pa i Mercedes) glasali za duple bodove u poslednjoj trci. To moze da znaci da Rozberg bude dosta konstantniji tokom sezone, uzme vise pobeda, podijuma itd... i u poslednjoj trci odustane, Hamilton uzme 50 bodova i cao...

Нема ми никакве логике да га тим спутава на такав начин.
У неким ранијим тркама смо видели да су баш њему давали предност...
Са друге стране колико видимо инжењери могу одређене ствари да мењају на болиду из бокса.
Ако би већ и хтели из ко зна ког разлога да га ставе иза Розберга, само измене параметре у току трке и ето споријег Хамилтона за коју десетинку...

Slazem se, nema mi smisla da ga uzmu iz Meklarena, daju mu mesto vozaca broj 1, nevidjenu platu, i onda da ga "ubijaju" zato sto je Britanac...

Naravno da je besmislica da neko dovode ime poput Hamiltona u tim za skupe pare da bi ga zatim sabotirao, ja ne vidim nikakav rezon u tome i naravno da će danas Lewis opet doći na podijum iako startuje iz boksa...
Trkulja o Hungaroringu i turbo motorima u prošlosti, oda Alonsu..:
http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/132/%D0%90%D1%83%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE/1658037/%D0%A3+%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8+%D0%9C%D0%B5%D1%80%D1%86%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5+%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B5%2C+%D0%A0%D0%BE%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B3%D1%83+%D0%BF%D0%BE%D0%BB+%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0.html

Poslednja izmena:
Ово што ради Рикардо је право мајсторство :worth:
Алонсо је такође био сјајан. Задржати Хамилтона и онакав Мерцедес је зааа... :worth:
Ситуација се у Мерцедесу полако заоштрава...
Да видимо ко слуша, ко не слуша, ко кога саботира... Биће занимљиво.

Pre svih - Hamilton :worth:
Dan pre trke ni sam nije znao šta ga je snašlo,ne zna šta može da očekuje na trci,kreće iz boksa,previše teška staza za obilaženja,najviše duela (već po navici) je imao na stazi i izvlačio je iz sebe svu snagu da opet uradi nemoguće i domogne se barem podijuma...i njegove gume (kao i Alonsove) su bile polako na izdisaju i čudo je da je mogao izdržati da se bori i za pobedu.Uspeh za njega je što je i treće mesto zadržao.Psihički i fizički sve to istrpeti je za svaki respekt.Svaka čast,za mene junak dana :)
Naravno,sve čestitke i za Rikarda koji je velemajstorski odradio trku i u stilu Hamiltona bespoštedno ulazio u duele i izlazio kao pobednik :klap:
Odličan i Alonso ali to je bilo na njegov suvi kvalitet ali to smo od njega već puno puta do sada videli (jedino za ferarijevce je ovo ogroman uspeh nakon silnih blamaža ali prvenstveno,opet kažem,na lično iskustvo Alonsa).

Poslednja izmena:
Jedna od zanimljivijih trka koje sam gledao u poslednje vreme :super: Hamilton bogotac :worth: Kreće iz boksa, bez kruga za zagrevanje, izleće sa staze već u prvom krugu zbog nezagrejanih kočnica, ali na kraju na podijumu. Da je imao malo bolje gume, lako je to mogla biti i pobeda. Čestitke zaslužuje i Alonso, naravno. Od Ferarija ostalo samo ime :(

Svaka čast,za mene junak dana :)

Био би и мој јунак дана АЛИ...:
Да није направио ону грешку на почетку где је имао много среће (до душе након оног јуче и заслужио ју је).
И да је претекао Алонса, јер ипак има надмоћнији болид са пнеуматицима који би морали да су бољи од Алонсових након толико кругова...
Рикардо без грешке...
И јесте ли приметили колико је Рикарду смирен глас у комуникацији са тимом?
Код свих осталих се примети тензији, напетост, што је скроз нормално, а овај као да је под неким седативима :)

Uz sve respekte za bivše i sadašnje šampione, Riki je danas izvezao kao budući šampion, nekako se videlo tih nekoliko krugova pre kraja da iako ispred sebe ima Hamiltona i Alonsa da će da ide na pobedu, odradio je to najbolje što se može...

Sjajna trka. Luis mi je od pocetka sezone postao omiljeni vozac, zbog beskompromisne napadacke voznje, to raja iste. U poslednje dve trke radi ono sto je Kimi radio pre 10-tak god u McLarenu (mada Kimi nije tad imao nadmocan bolid). Sad, ponekad i pogresi u silnoj zelji da pobedi ali nema uspeha bez rizika. Ali Rikardo cak i ne gresi, ima sve sanse da bude kao neki Markez iz motoGP-a.
Rozberg malo previse hteo, da mu se neko sklanja tek tako a da se ni ne priblizi, ne pravi se tako ime momcino, dokazi se ti u duelima ako si baja, nemoj biti Pedrosa, tako se ne osvaja titula.

Hamiltonu svaka cast. Cini mi se da u samom timu postoji zavera protiv njega. Prvo kocnice, zatim pozar, a kao slag na torti, `molba` da se skloni Rozbergu ?
Lauda je stao u Luisovu odbranu i potpuno podrzao Luisa.

Био би и мој јунак дана АЛИ...:
Да није направио ону грешку на почетку где је имао много среће (до душе након оног јуче и заслужио ју је).
И да је претекао Алонса, јер ипак има надмоћнији болид са пнеуматицима који би морали да су бољи од Алонсових након толико кругова...
Рикардо без грешке...
И јесте ли приметили колико је Рикарду смирен глас у комуникацији са тимом?
Код свих осталих се примети тензији, напетост, што је скроз нормално, а овај као да је под неким седативима :)

Na početku nije imao ni zagrejane pneumatike ni kočnice za razliku od ostalih.
Jeste Alonso imao starije pneumatike ali njegove su bile gotove i u gorem stanju od Alonsovih (čak je i Hamilton 20-ak krugova pre kraja nagovestio da nema šanse da ove gume izdrže do kraja trke).

Na početku nije imao ni zagrejane pneumatike ni kočnice za razliku od ostalih.
Jeste Alonso imao starije pneumatike ali njegove su bile gotove i u gorem stanju od Alonsovih (čak je i Hamilton 20-ak krugova pre kraja nagovestio da nema šanse da ove gume izdrže do kraja trke).

И Магнусен је био у истој ситуацији па није направио такву грешку.
Јасно ми да је Хамилтон имао жељу да што пре ухвати прикључак али грешка је грешка.
Са друге стране, Алонсо је био на мекшој, а Хамилтон на тврђој компоненти, и не могу нешто да се сетим да је у том периоду пуно форсирао.
Такође за разилику од већине других тај болид делује да иде као по шинaма, што би требало позитивно да се одрази на пнеуматике.
Онда их можда није чувао на прави начин.
Све у свему, свака њему част на борбености, лепо га је гледати али далеко од тога да је ову трку возио без грешке.
Наравно, свако има своје виђење али по мени овај пут Рикардо је објаснио неке ствари...

Poslednja izmena:
Како знате да Рикардо долази да вас претекне:
BtuBOPjIAAA8b5w.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back