Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Predlog kako bi izgledao kalendar za 2015.godinu:

10636093_714079448662573_8053172601743242857_n.jpg

Nakon ove sjajne pobede košarkaša,moram istaći još jedan sjajan podatak sa današnje trke.
Naime,najbrži krug na trci jo postigao Hamilton i to u 29-om krugu !!!
Dakle,pre polovine trke najbrži krug.Nestvarno i poražavajuće za konkurenciju.

Nakon ove sjajne pobede košarkaša,moram istaći još jedan sjajan podatak sa današnje trke.
Naime,najbrži krug na trci jo postigao Hamilton i to u 29-om krugu !!!

Данас је доминирао као и ови наши...
И за сам шампионат је боље што он мора да јури бодовну разлику јер са друге стране некако ми се чини да Розберг то не би био у стању.
И да, жељно ишчекујем њихов следећи директан дуел на стази.
Потребна нам је још која њихова борба као у Бахреину.

Volio bih da čujem vase viđenje borbe Magnusena i Botasa. Ako se ne varam jedmom ga je Magnusen pustio na pravcu, a drugi put je došlo do kontakta - evidentno je da je u tom dijelu trke Botas bio brži, ali po meni je Botas bio previse samouvjeren tj. nije dovršio preticanje prije krivine. Ako je očekivao da će Magnusen totlno usporiti i iće desno čitavom duplom krivinom mislim da je to previse optimistično u odnosu na borbu koju su vodili prije toga.

Prije nekoliko dana sam htjeo da kucam poruku vezanu za košarku, da ih malo branim itd. nije mi žao što to nisam uradio oni su to uradili umjesto mene :) jedva čekam da vidim ko je sljedeći protivnik idemo dalje!

Ti si već prežalio ovu sezonu,koliko vidim :lol:
Jesam maltene još i pre samog početka sezone...nisam bio nikakav optimista.
Volio bih da čujem vase viđenje borbe Magnusena i Botasa. Ako se ne varam jedmom ga je Magnusen pustio na pravcu, a drugi put je došlo do kontakta - evidentno je da je u tom dijelu trke Botas bio brži, ali po meni je Botas bio previse samouvjeren tj. nije dovršio preticanje prije krivine. Ako je očekivao da će Magnusen totlno usporiti i iće desno čitavom duplom krivinom mislim da je to previse optimistično u odnosu na borbu koju su vodili prije toga.
I to mi je zasmetalo...nije prgav i bezobrazan vozač ali mu zato ove umišljene sudije daju do znanja da će ga i kad kine biti tu da mu obrišu nos.
Mlad,perspektivan a sudije šilje patku na njemu (i tako će nažalost biti kad god im se ukaže prilika)...biće "trkačkih incidenata" i "ovo je bio Magnusen" :thumbdown:

Meni je ovaj Magnusen najveci smarac, samo zadrzava ostale iz trke u trku, povremeno nekog i zakaci. Ja bih ga poslao na kraj karavana pa nek tamo vozi kako hoce. Cini se da je tom svojom defanzivnom voznjom koja je mozda i na granici korektnog (jer mi se cini da ide malo levo desno kad brani poziciju) stekao reputaciju teskog za preticanje pa ga tesko obilaze jer se plase da ludak ne krene na njih usred krivine i upropasti im trku. Trebalo bi ga prevaspitati dok je jos mlad, posle ce biti kasno.

Bravo za Lewisa, najbolje je bilo kad su mu ono javili da se drzi na 2.5 sekunde iza Rozberga da sacuva gume za kraj, a on nagazio kolko je mog'o i za dva kruga eto ga ispred razmazenog timskog kolege. Steta sto je u tom timu gde ga sabotiraju maksimalno.
Ove staze sa dugim pravcima odgovaraju boljim motorima, nema tu mnogo filozofije, ali ipak sam se nadao da ferrari ima neki trik, neki aero paket koji ce preko noci nabudziti, ipak je to njihova staza. No, razocarenje ko mnogo puta do sada...ako oces da nesto bude lepo angazuj italijana, ako oces da radi kako treba - nekog drugog.
Do kraja sezone nazalost ima pola staza tipa pravac-krivina pod 90 stepeni - pravac, sto ce vise pogodovati mercedesima, ali ima 3 staze koje su malo vijugavije, i tu se Ricardo mozda umesa u borbu za neku pobedu.

...Naime,najbrži krug na trci jo postigao Hamilton i to u 29-om krugu !!!
Msm, to je poražavajući podatak i za njega samog, nije uspeo da narednih 24 kruga istera bolje vreme... ;)
Nema šta, Švabe su rešile da reinkarniraju "Srebrne strele" od pre 80 godina, ova dominacija Mečki je baš takva, i pre rata su bile retke trke u kojima nije pobeđivao njihov vozač.
A u svoj toj "Mercedes-euforiji" nekako sve više pada u oči situacija Alonsa, pre nekog vremena (za vreme Vettel/RB dominacije) baš sam ovde napisao da će najveće iznenađenje moderne Formule1 biti situacija da Hamilton i Alonso ne budu ponovo prvaci sveta. Luis svakako da ima vremena i prilike (već ove godine možda) za to ali Fernandu vreme curi...

Msm, to je poražavajući podatak i za njega samog, nije uspeo da narednih 24 kruga istera bolje vreme... ;).

Može i tako da se gleda,ali je ipak čudno da Massa,Bottas i naročito Rosberg nisu uspeli da mu pariraju .
Uzgred,malo sam se preračunao,jer je 29-ti krug vise od pola trke :)

Sto se tiče diskusije o Magnussenu,tu sam bliži Garworovom stavu.
Možda će od njega ispasti dobar vozač,ali mu je neophodno prizemljenje.
Ta defanzivna vožnja na limitu korektnog ili malo preko toga je loša taktika.

Наш Маркиз дао оставку.
На његово место како сад ствари стоје долази Маркионе.

Што се тиче Ф1 сектора ово је одлична вест.
Са друге стране сектор аутомобила је за његово време правио рекордне профите.

Како год, морало је до овога доћи, идемо у нове радне победе.

Poslednja izmena:
Наш Маркиз дао оставку.
Da je bio podijum u Monci (o pobedi da ne govorim), verovatno se ovo ne bi desilo. Rekoh već, iako mi Fernando nikada nije bio simpatičan, reč je o jednom od najboljih vozača u ovom trenutku a kako stvari stoje Ferari može da isprati njegove kvalitete sa oko 60%. Već dugo vremena je njegov izraz lica (i na retkim podijumima) kao na ovoj slici, frustriran i razočaran...
Fernando%20Alonso

:eek: Kakav incident na kraju.
Gledao sam na preskoke snimak i nisam nešto oduševljen.
Možda mi je u tom preskakanju nešto promaklo,pa ostavljam mogućnost da mnogo grešim,ali jedini utisak mi je da je ovo opasno po život.
Dobro,svako trkanje je opasno,ali ovo mi i nije ličilo na trkanje.Nešto nalik na F1 od pre 4-5 godina,monotoni vozić.
Nastojaću pogledati još jednom malo veći deo trke,kako bih imao objektivniji stav,ali ne nadam se mnogo.
Ima li neko performanse ovih "zujalica" : kakvo je ubrzanje,maksimalna brzina,kakvo je usporenje na kočenju?

Прича се да развијају око 200 Кс.
Максимална брзина им је 220 км/ч, зато су и ставили овакву конфигурације стазе са пуно кривина...
Од 0 до 100 км/ч долазе за 3 секунде.
Код тих електромотора је ствар у томе што у принципу имају константни обртни момент...
Стварају буку од око 80 дБ. Поређења ради обична кола стварају буку око 70 дБ, аутобус око 90 дБ, а они некадашњи V10 мотори у Ф1 око 130 дБ...
Значи ништа специјлано...

Meni je zanimljivo sto, bar u prvoj sezoni, svi imaju apsolutno isti automobil, tako da je sve na vozacu, a i zbog toga sto ima dosta bivsih F1 vozaca... i sve staze su po ulicama gradova...

Ne znam samo koliko su ispitivali sve aspekte bezbednosti.
Heidfeld je tako lako poleteo da je to strašno.Kao perce.
Ili je "pasivno" usporenje loše ili je bolid previše lak....a možda su i ivičnjaci previsoki.
Kako god,previše rizika za neki vid "igranja trkanja".

Прича се да развијају око 200 Кс.
Максимална брзина им је 220 км/ч, зато су и ставили овакву конфигурације стазе са пуно кривина...
Од 0 до 100 км/ч долазе за 3 секунде.
Код тих електромотора је ствар у томе што у принципу имају константни обртни момент.
Значи ништа специјлано...
Još malo o Heidfeldu....ako je išao oko 200 km/h u momentu kontakta,trebalo je da do ivičnjaka uspori značajno ispod sto na sat.Dakle,teško da bi tada poleteo.
Što se tiče konstantnog obtnog momenta,laički bih zakčljučio da on u značajnoj meri umanjuje uticaj vozačkih sposobnosti,ali je to verovatno neminovnost kod ovih motora.

Meni je zanimljivo sto, bar u prvoj sezoni, svi imaju apsolutno isti automobil, tako da je sve na vozacu, a i zbog toga sto ima dosta bivsih F1 vozaca... i sve staze su po ulicama gradova...

Svakako zanimljivije nego u glavnom karavanu. Ima dosta starih vozaca iz F1, pa mi je zato draga. A te ulicne trke me podsjecaju na WTCC. Nisam ljubitelj

Stvari postaju sve jasnije,kako se pehovi u Mercedesu ujednačuju na obe strane garaže.Jeste da je Rosberg i dalje u prednosti za jedno odustajanje,ali je u bodovnom deficitu.Da ne kažemo to da je Lewis dva puta morao juriti sa začelja i smanjivati štetu.
Dakle,red bi bio da se u poslednju trku uđe sa komfornih 51 bod prednosti da nedorasli deran ne bi došao u priliku da uzme titulu.
Ne želim ni da zamislim da je pre 6 godina Massa postao šampion,uz maksimalno poštovanje prema njegovim tadašnjim vožnjama.
Od tada pa do danas se pokazalo mnogo puta ko je zaslužio titulu te godine.

Današnja trka je počela uzbudljivo i pomislio sam da će se neko sudariti već do aktivacije DRS-a.
Ricciardo je danas malo podbacio,ali je i Vettel podsetio da je uzeo 4 vezane titule(ne samo zbog nadmoćnog bolida).
Alonso i Kimi suviše rezervisani,mada je i ovo za njih solidan nastup.
Williamsi su ispoljili sve nedostatke svog nerafiniranog bolisa.Sorova brzina i snaga motora ovde nisu mnogo značili.
Žao mi je malo Bottasa što je izvisio za bodove,iako je sam sebe doveo u situaciju da vozi završnicu na "ćelavim" gumama.
Najveći apsurd i najveća draž uličnih staza je što incidenti nebitni za ishod šampionata njihovih učesnika upravo utiču na šampionat u velikoj meri.
I danas je moglo da se desi nešto slično.Čak sam i mislo da će Lewisu proapsti sve što je do tada uradio,ali je očigledno da u Mercedesu bolje poznaju svoj auto i vozača od mene.Čudna mi čuda :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back