Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo sto kazes ima jos trka do kraja je vrlo bitno, jer sam nedavno bas citao intervju cini mi se sa Toto Volfom, koji kaze da je bila greska sto su timovi (pa i Mercedes) glasali za duple bodove u poslednjoj trci. To moze da znaci da Rozberg bude dosta konstantniji tokom sezone, uzme vise pobeda, podijuma itd... i u poslednjoj trci odustane, Hamilton uzme 50 bodova i cao...
Dupli bodovi su glupost,svi se slažemo.Detinajrija u ozbiljnom poslu.Kao da i bez toga ne moze da bude uzbuđenja.
Jedino bih dodao da uz ovakvog Ricciarda,duple bodove i malo sreće,mozemo imati tri konkurenta za titulu na kraju.
Sjajna trka. Luis mi je od pocetka sezone postao omiljeni vozac, zbog beskompromisne napadacke voznje, to raja iste. U poslednje dve trke radi ono sto je Kimi radio pre 10-tak god u McLarenu (mada Kimi nije tad imao nadmocan bolid). Sad, ponekad i pogresi u silnoj zelji da pobedi ali nema uspeha bez rizika. Ali Rikardo cak i ne gresi, ima sve sanse da bude kao neki Markez iz motoGP-a.
Rozberg malo previse hteo, da mu se neko sklanja tek tako a da se ni ne priblizi, ne pravi se tako ime momcino, dokazi se ti u duelima ako si baja, nemoj biti Pedrosa, tako se ne osvaja titula.

Da nije ovako duga pauza,mogao bih se samo potpisati ispod ovih redova.
Ovako,još koji utisak....I današnja trka je pokazala kako dva karaktera mogu podjednako uspešno da voze u F1:Hamilton i Rosberg.Prvi napadač i tehničar,drugi maratonac,ako tako mogu reći.Svako crveno krvno zrnce odiše iz njega nemačkom disciplinom i istrajnošću..Sa druge strane,Lewis je pravi urbani divljak.Ko će se više radovati na kraju(ako obojicu ne iznenade pomenuti dupli bodovi i Ricciardo ili neko treći),ostaje da vidimo.Meni će uvek biti bliži vozači poput Lewisa.Ono preticanje u četvrtoj krivini Verniea sa kojim se Rosberg mučio pre toga je za mene jasan pokazatelj i dovoljan motiv za takav stav.JEste da je na kraju Rosberg slično mogao da pretekne Lewisa,koji je bezobrazlukom do granice prihvatljivosti odbio napad,ali to su neke druge oklonosti.
Interesantno je kako vrhunski vozači u momentima gubitka kontrole nad autom češće prođu bolje od onih iz drugog reda.
Pokazalo se kako Alonso najbolje ume da kontroliše haos.Nije taj Ferrari ni blizu druge stepenice u normalnim uslovima,ali nije ni Alonso za mnogo ispod toga.
Jedva čekam da Ricciardo uhvati priključak u borbi za titulu,pri tome objašnjavajući Nadmenku (poznatijem kao vrištavac-molim navijače dotičnog da mi ne uzmu za zlo ovu zajedljivost) neke stvari,kao što je danas objašnjavao.Dečko je rođeni šampion.Nisu ovi u RBR-u glupi nipošto.Malo smo se pitali zašto nije Hulk dobio prednost,ali evo nam odgovora.Za Hulka se nadam da će dobiti priliku u nekom jačem timu uskoro(šteta što nije u Williamsu umesto Masse).
Nakon ove trke,voleo bih da Lewis i Ricciardo odlučuju ishod šamionata za vozače,a da Alonso i Vettel doprinesu da to bude epska bitka.
Rosberg svakako zaslužuje sve čestitke,ali ja za njega navijati neću.

A evo i iznosa primanja:

1. Fernando Alonso Ferrari €22m
= Kimi Raikkonen Ferrari €22m
=Sebastian Vettel Red Bull Racing €22m
4. Lewis Hamilton Mercedes €20m
5. Jenson Button McLaren-Mercedes €16m
6. Nico Rosberg Mercedes €12m
7. Felipe Massa Williams €4m
= Nico Hulkenberg Force India F1 €4m
9. Romain Grosjean Lotus F1 Team €3m
= Pastor Maldonado Lotus F1 Team €3m
= Sergio Perez Force India F1 €3m
12. Adrian Sutil Sauber €2m
13. Kevin Magnuseen McLaren-Mercedes €1m
= Valtteri Bottas Williams €1m
15. Daniel Ricciardo Red Bull Racing €750,000
= Jean-Eric Vergne Scuderia Toro Rosso €750,000
17. Jules Bianchi Marussia €500,000
18. Esteban Gutierrez Sauber €400,000
19. Daniil Kvyat Scuderia Toro Rosso €250,000
20. Max Chilton Marussia €200,000
21. Marcus Ericsson Caterham F1 €150,000
= Kamui Kobayshi Caterham F1 €150,000

Pogledajte razliku između Fetela i Rikarda. A tek između trojice najbolje plaćenih i dvojice najslabije plaćenih :eek:

Ma kako ( na prvi pogled, bar) izgledala ova lista primanja "nelogično", stvari su ipak (bar po meni) logične, prvih pet su svetski šampioni (da je nekim slučajem i nesrećni Šumi još uvek u formuli i on bi bio među njima po plati), oni koji im daju toliki novac znaju zašto to rade, u to nemojte da sumnjate, velika je lova u igri, ne sumnjam da, recimo, Ferari, ima račun u svemu tome iako plasmani naizgled ne opravdavaju te cifre, sponzori radije daju kintu timu u kome vozi bivši prvak sveta (ma koji on bio) nego nekom drugom...

Ma kako ( na prvi pogled, bar) izgledala ova lista primanja "nelogično", stvari su ipak (bar po meni) logične, prvih pet su svetski šampioni (da je nekim slučajem i nesrećni Šumi još uvek u formuli i on bi bio među njima po plati), oni koji im daju toliki novac znaju zašto to rade, u to nemojte da sumnjate, velika je lova u igri, ne sumnjam da, recimo, Ferari, ima račun u svemu tome iako plasmani naizgled ne opravdavaju te cifre, sponzori radije daju kintu timu u kome vozi bivši prvak sveta (ma koji on bio) nego nekom drugom...

A svi znamo da se formula sada samo na to i svodi. Prvo se gledaju vozacevi sponzori, pa tek onda da li je kvalitet za neki tim. Sve je u biznis pretvoreno, tako i ova primanja. Jedino bode oci Niko Rozberg sa ovom razlikom u odnosu na Massu... Nit' je champ nit' je bio blizu kao on. Jedino ako to sta ne sluti :per:

Jaoooj,kad se samo setim mog prvog (nesvesnog) kočenja levom nogom (vozio automatik)...kako sam zabio nos u volan :lol:

Ja sam znao za foru da je levu nogu jako teško odvojiti od kočnice,pa sam to pokušao pri maloj brzini i oprezno,ali je većina znatiželjnika,koje poznajem,upravo prošla kao ti :lol:
Inače,čitao sam i ove tehnike vožnje,ali to običnom čoveku/vozaču nije potrebno u vožnji.....može čak biti i opasno.

P.S. @Pixies,javi nam se samo da znamo da si dobro :lol:

Ja sam znao za foru da je levu nogu jako teško odvojiti od kočnice,pa sam to pokušao pri maloj brzini i oprezno,ali je većina znatiželjnika,koje poznajem,upravo prošla kao ti :lol:
Inače,čitao sam i ove tehnike vožnje,ali to običnom čoveku/vozaču nije potrebno u vožnji.....može čak biti i opasno.

P.S. @Pixies,javi nam se samo da znamo da si dobro :lol:

Živ sam. ali iskustva su slična. Konfekcijski auto se ne može tako voziti. Što ne znači da sam odustao, mada idemo prvo sa simulacijama, na kraju krajeva tako rade I moja braća iz f1 :)

Nema Tasmana da objavi, originalan poredak je bio ovakav:

1. Daniel Ricciardo
2. Nico Rosberg
3. Valtteri Bottas
4. Kimi Raikkonen
5. Sebastian Vettel
6. Kevin Magnussen
7. Jenson Button

MeDŽutim, Magnussenu su rebnuli +20 sekundi tako da je Button na šestom mestu, mrzim te stvari...

A trka, šta reći, onaj Mercedes incident me je podsetio na Tursku 2010 (Webber-Vettel), potpuna budalaština, Rosberg je ipak na kraju masno profitirao iako danas nije bio na nivou dosadašnjih trka, Riki ako nastavi ovako može da se (nekim ludilom) kandiduje i za vicešampiona (ipak je nerealno da gaji šampionske ambicije), dupli bodovi i neka havarija u zadnjoj trci čuda mogu da načine...

Hm...pomešana su mi osećanja...Nakon sjanog starta Lewisa i Vettela,Rosberg je napravio težak "greh" za sve ljubitelje trkanja.Vratio je sa kamatom Lewisu bezobrazluk iz Mađarske,ali je upropastio jednu veliku borbu,koju smo očekivali.Uprkos Lewisovim "nestašlucima" do sada,kosmička ravnoteža nije uspostavljena...Rosbergu se moralo bar malo više polomiti prednje krilo,ako ne i otpasti,pa da bude egal. Previše mu ide na ruku ove sezone i pored par pehova.
Ne mogu da ne cenim Rosbergov dosadašnje vožnje i rezultate,ali previše mi je to sve" Prostovski"...voleo bih da malo više vuče na momke sa vrelijom krvlju i usijanijim glavama....recimo na Bottasa i naročito na Ricciarda....
Ricciardo je momak zbog koga ću početi da simpatišem Red Bull.Kakav sjajan vozač je taj dečko iz Australije.Još je rano za konačno mišljenje,ali nagoveštava da će biti višestruki šampion.Po povratku Schumachera u F1 i bledunjavih nastupa,pričalo se da mu ne odgovara bolid,kako je Rosberg bolje adaptiran na auto...ako je tu i bilo istine,svakako se to ne može reći za RBR. Vettel je taj koji je dao "otisak" za novi auto,koji ga je bolje upoznao,koji je predviđen i ove sezone za uspešnijeg vozača,ali ništa od toga. Ricciardo ga POBEĐUJE...Nije to više slučajnost.Ako uspe da održi ovaj nivo,Daniel će se moći smatrati ravnim najboljima:Vettelu,Alonsu,Lewisu.
Trkačka staza se karakteriše po tome što na njoj pravi trkači dobro prolaze,čak i kad nemaju najbolji auto.Evo Kimija za primer.Nije mi jasno kako je Alonso onako zabrljao na kraju,ali je dobro i prošao,imamući u vidu da je malo falilo i da ne startuje.
Sve u svemu,dobra trka,ali loš ishod.Loše je što Lewis ulazi u problem ni kriv,ni dužan.Tri-četiri nezavršene trke su mnogo.
Završetak šampionata bez njegove borbe za titulu bi bio katastrofa za trkanje.

Luis kaže da mu je Rozberg praktično priznao da je mogao da eskivira onaj kontakt u drugom krugu, s druge strane Rozberg je izjavio na konferenciji da su stjuarti videli situaciju i da su je procenili kao trkački incident, šta reći...
lewis%u00252Bhamilyon%u00252Bnico%u00252Brosberg%u00252Bcrash%u00252Bbelgium%u00252Bgp%u00252B20.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back