Sećate li se vremeena kad su se deca igrala napolju, na ulici?
Bez zakazivanja telefonom, bez viber grupa, gomile igračaka i animatora.
Posle škole napišemo domaći, ručamo i trk na ulicu. Rolšue, lastiš, basket..
Šunjanje po naselju, vrebanje simpatija. Oni stariji dečaci zbog kojih pocrveniš do korena kose i zaglupiš u momentu kad ti se obrati, zadeblja jezik kao da ti je neko nagurao žabu u usta.
Komšije željne mira koje nas oteraju u neki drugi ćošak iza zgrade.
Potraga za napuštenim garažama gde ćemo na miru da se kikoćemo i igramo fota.Roditelji koji sa prozora zovu na večeru, pa molimo da nas puste
,, samo još malo"...
Jednog leta su menjali asfalt na ulici oko koje smo se igrali. Popodne su radnici odlazili i ostavljali ulicu pustu, bez saobraćaja, samo one velike mašine napuštene i neme.
E tu smo mi nastupali i kada se smrači zauzimali položaje na velikom valjku.
Dovoljno udaljeni da bi smetali a osvetljeni uličnim svetlom dovoljno izloženi pogledima odraslih da bi nas pustili da se zabavljamo do kasno u noć.
Valjak nam je bio čak i bina, neko je pevao neko igrao, neke blesave skečeve smo izvodili i baš sve nam je bilo smešno. Ili smo se prosto smejali od sreće. A bilo je tu u polumraku i izjava ljubavi ustvari simpatija,malo ljubomorisanja, rasprava koji je pevač lepši, koja od nas ima dužu kosu i mnoge slične bitne teme su pokretane.
Ali nismo se svađali, ni mrzeli, ni vređali. Pitam se da li smo bili čopor čudaka ili je to tada bilo normalno.
Toliko je naša večernje druženje delovalo zabavno da su i stariji od nas počeli da dolaze na valjak i mi smo bili ponosni što se druže sa nama. Kada nas odvuku kući oni su ostajali da nam čuvaju,, mesto".
E onda je postavljen asfalt i iscrtane bele linije i pešački prelazi i automobili su krenuli ulicom.
Mi smo se opet vratili u progonstvo po naselju, više nismo imali svoje mesto.
Nastavili smo da se zabavljamo, samo nam je uvek pomalo nedostajao onaj nepomični valjak na sred ulice.