Sa druge strane, u kasnijim intervjuima, a valjda i u monografiji izdatoj prošle godine, je rekao da je on sam najodgovorniji za promenu boja, jer je u ime igrača to predložio upravi kluba, nakon što su dobili dve garniture dresova od Juventusa posle jedne prijateljske utakmice. I nije mi jasno kako se to crno-belo manje prlja od belog? Mislim, svejedno se prlja. Možda nije baš toliko očigledno koliko kad je belo u pitanju, ali je opet vidljivo. Da ne govorim o tome da su dresovi originalno bili plavo-crveni, a ne beli.
Ne bi me čudilo čak da su hrvatski novinari izmislili ovo citirano, pošto Tuđman nije imao, koliko mi je poznato, baš nikakve veze sa Partizanom '49 godine, a opet, koliko mi je poznato, upravo tad je došlo do promene boje dresova. Tako da mi je malo verovatno da bi Bobek nešto takvo odvalio, bez obzira koliko godina imao.
Sve to na stranu, cela ta rasprava o političkoj pozadini oba kluba mi je dosta smešna. U istoriji i jednih i drugih je sasvim izvesno bilo ljudi okrvavljenih ruku, kao i časnih i poštenih ljudi koje politika nije interesovala. Reč je o dva srpska kluba koja su napravili komunisti, i koja su vredela jedino dok su bila u komunističkoj Jugoslaviji, a od tad nisu ni qurac na biciklu. Ne vidim razlog za bežanje od toga, i pokušaj kamuflaže tim ko je veći četnik, nacionalista, velikosrbin, šešeljevac, i šta sve već ne.