"Moreira i Ilić ne mogu zajedno"
Trener Partizana Goran Stevanović kaže da ekipa trenutno, u trkačkom smislu, ne može da "istrpi" i Moreiru i Sašu Ilića.
"Trenutno, ekipa u trkačkom smislu ne može da izdrži obojicu zajedno na terenu što ne znači da neće moći kasnije. Isti je slučaj i dvojicom špiceva. Pobornik sam igre sa dva špica, jer Partizan stalno mora da igra na pobedu, a to je teško sa jednim napadačem. Međutim, koliko je ekipa ofanzivna ne zavisi od toga koliko špiceva ima u sastavu", rekao je Stevanović.
Trener šampiona Srbije kaže da je zadovoljan delom priprema obavljenim u turskoj Antaliji.
„Od početka priprema smo govorili da želimo da budemo bolji iz dana u dana, iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu i mislim da smo to na ovim pripremama u Antaliji to i ostvarili. Mislim da je vidljiv napredak i kad podvučemo crtu, možemo da budemo zadovoljni ovim delom priprema“, kaže Stevanović.
Partizan je u Turskoj izgubio od Brašova (0:3), igrao je nerešeno sa Ridom (0:0) i Dnjeprom (1:1), a savladao Hirošimu (2:0) i Liteks (3:2).
„Mislim da smo dobili jedan model igre gde svaki igrač na terenu zna šta mu je činiti, odnosno došli do filozofije kakvu želimo u prolećnom delu sezone. Mučili smo se u početku, nije bilo lako ukomponovati sve, došlo je nekoliko novih igrača i sve je to teško bilo uklopiti. Očekujem da ekipa još napreduje do početka sezone. Očekuju nas još dve pripremne utakmice. Mislim da smo do sada dosta postigli“, rekao je trener Partizana.
Stevanović se osvrnuo i na sukob Marka Lomića i Marka Jovanovića.
„Sve je to normalno i sve to dožvljavam sa jednim mirnijim temperamentom. Mene zanima ono što se dešava na terenu, ono oko terena može da bude i podložno manipulacijama. Naša snaga je i da tu pokažemo zrelost kao klub i kao ekipa, da iz tih situacijama izađemo još bolji i jači. Sve te situacije su fudbalske i normalne, sve ekipe na pripremama imaju problema, tako je bilo i sa reprezentacijom na SP u Nemačkoj 2006. Ne smemo samo da dozvolimo da nam te situacije kreiraju sudbina“, rekao je Stevanović.
Fudbaleri Partizana u petak putuju u Sloveniju, gde će, osim treninga, biti odigran i test mea 14.2 protiv Kopra, a potom u i 16.2. u Udinama na stadionu Friuli od 18.00h protiv Udinezea.
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2010&mm=02&dd=07&nav_id=409488