ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
biti-grobar-3139.jpg

Туча међу играчима Партизана на припремама у Анталији. Марко Ломић и Бранислав Јовановић се потукли у бару тамошњег хотела. Саиграчи спречили да се туча распламса. Повод непознат. Боксери кажњени, прети им отказ.

Два дана пред крај припрема у Анталији, Партизан се суочио са озбиљним проблемима, јер су се, из за сада непознатих разлога, потукли дефанзивци Ломић и Јовановић, којима је управа, чим су се страсти мало смириле, одузели безмало пола годишње плате.

http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/31/Фудбал/484621/Обрачун+у+Анталији.html

Ako nemaju sta pametnije da rade neka se sibaju...:mrgreen:

"Moreira i Ilić ne mogu zajedno"

Trener Partizana Goran Stevanović kaže da ekipa trenutno, u trkačkom smislu, ne može da "istrpi" i Moreiru i Sašu Ilića.

"Trenutno, ekipa u trkačkom smislu ne može da izdrži obojicu zajedno na terenu što ne znači da neće moći kasnije. Isti je slučaj i dvojicom špiceva. Pobornik sam igre sa dva špica, jer Partizan stalno mora da igra na pobedu, a to je teško sa jednim napadačem. Međutim, koliko je ekipa ofanzivna ne zavisi od toga koliko špiceva ima u sastavu", rekao je Stevanović.

Trener šampiona Srbije kaže da je zadovoljan delom priprema obavljenim u turskoj Antaliji.

„Od početka priprema smo govorili da želimo da budemo bolji iz dana u dana, iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu i mislim da smo to na ovim pripremama u Antaliji to i ostvarili. Mislim da je vidljiv napredak i kad podvučemo crtu, možemo da budemo zadovoljni ovim delom priprema“, kaže Stevanović.

Partizan je u Turskoj izgubio od Brašova (0:3), igrao je nerešeno sa Ridom (0:0) i Dnjeprom (1:1), a savladao Hirošimu (2:0) i Liteks (3:2).

„Mislim da smo dobili jedan model igre gde svaki igrač na terenu zna šta mu je činiti, odnosno došli do filozofije kakvu želimo u prolećnom delu sezone. Mučili smo se u početku, nije bilo lako ukomponovati sve, došlo je nekoliko novih igrača i sve je to teško bilo uklopiti. Očekujem da ekipa još napreduje do početka sezone. Očekuju nas još dve pripremne utakmice. Mislim da smo do sada dosta postigli“, rekao je trener Partizana.

Stevanović se osvrnuo i na sukob Marka Lomića i Marka Jovanovića.

„Sve je to normalno i sve to dožvljavam sa jednim mirnijim temperamentom. Mene zanima ono što se dešava na terenu, ono oko terena može da bude i podložno manipulacijama. Naša snaga je i da tu pokažemo zrelost kao klub i kao ekipa, da iz tih situacijama izađemo još bolji i jači. Sve te situacije su fudbalske i normalne, sve ekipe na pripremama imaju problema, tako je bilo i sa reprezentacijom na SP u Nemačkoj 2006. Ne smemo samo da dozvolimo da nam te situacije kreiraju sudbina“, rekao je Stevanović.

Fudbaleri Partizana u petak putuju u Sloveniju, gde će, osim treninga, biti odigran i test mea 14.2 protiv Kopra, a potom u i 16.2. u Udinama na stadionu Friuli od 18.00h protiv Udinezea.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2010&mm=02&dd=07&nav_id=409488

Bez otkaza za "boksere"!

Generalni sekretar Partizana Darko Grubor rekao je da prvotimci Marko Lomić i Marko Jovanović neće dobiti otkaze uprkos tome što su se potukli na pripremama u Antaliji. Rezigniran njihovim ponašanjem pretposlednjeg dana priprema u Beleku trener crno-belih Goran Stevanović najavio je moguće raskide ugovora s dvojicom defanzivaca. Potvrda takve mogućnosti stigla je i od portparola Marka Vjetrovića, odnosno članova Upravnog odbora Ratomira Babića i Alberta Nađa. Ipak, prvi operativac kluba iz Humske Grubor naglasio je da će se Disciplinska komisija zaustaviti samo na drastičnoj finansijskoj kazni, pošto je već određeno da obojici bude oduzeto 40 odsto godišnjeg ugovora.

- Neće biti tako žestoke kazne, niti će doći do raskida ugovora. Obojica igrača Partizana biće primereno kažnjeni, ali siguran sam da će se ubrzo pomiriti, jer se od njih očekuje da u nastavku sezone sarađuju na terenu za dobrobit Partizana. Naravno da ćemo obaviti još razgovora s obojicom, isteraćemo sve na čistinu, ali jedina istina je da i na Lomića i na Jovanovića najozbiljnije računamo u prolećnom delu šampionata - rekao je Grubor za Press.

Iako je skandal iz Antalije žestoko uzdrmao sve u Partizanu, naročito posle afera s kapitenom Nenadom Đorđevićem, te najboljim igračem Almamijem Moreirom, pokušao je Darko Grubor da smiri situaciju. On je dešavanja iz hotela „Glorija sereniti" nazvao „normalnim".

- Takve stvari se dešavaju na pripremama i normalne su, iako sam svestan kako to čudno zvuči. Bilo je toga pre, biće i ubuduće, ali u ovom trenutku izazvan je blagi šok. Međutim, ne bih želeo da se sada prejudicira odluka disciplinske komisije. Ponavljam da će obojica igrača biti primereno kažnjeni, ali ne verujem da će to negativno da se odrazi na njihovo dalje ponašanje i odnos prema dresu Partizana - naglasio je Grubor.

Hteli to da priznaju u Humskoj ili ne, ali jedan od razloga za ovakvu odluku jeste i činjenica da bi crno-beli drastično oslabili sebe ako bi uručili otkaze Lomiću i Jovanoviću.

LOMIĆ: Opet bih ga nabo!

„Prvo, žao mi je zbog onog što se desilo. Nije trebalo da udarim Jovanovića, ali me je isprovocirao.

Toliko me izbacio iz takta da nisam siguran da ga ne bih ponovo udario da me tako isprovocira, bez obzira na to što sam svestan posledica i što smo i dalje dobri drugari“, iskren je bio Marko Lomić u razgovoru za „Alo!“ juče na aerodromu, odmah po sletanju iz Antalije.

- Još jednom ponavljam, to je bila čista glupost i kajem se što sam udario Marka. Srećom, on nije stigao da mi uzvrati. Ne kažem srećom zbog toga što se plašim njegovog udarca, nego zbog toga što bi tad sigurno bio veći incident. Spreman sam da snosim sve sankcije od kluba, kojih će, siguran sam, da bude - dodaje Lomić.
Njegov imenjak Jovanović, koji je izvukao deblji kraj u tuči, odmah posle incidenta rekao je da bi sigurno uzvratio udarac da ga saigrači nisu odvojili od Lomića. Juče je bio hladnije glave.
- Tada sam tako mislio, ali sada za sve mogu da kažem da je samo jedna velika glupost, koja ne sme da se dešava u Partizanu. Klub je iznad svih nas. Već smo se pomirili, spontano i verujem da ćemo iz ovoga izaći još jači. Sankcija se ne plašim. Kakve god da budu, neću se buniti - rekao nam je Jovanović.

Zajedničku fotografiju imenjaka u crno-belom ipak nismo mogli da napravimo, jer nam je portparol kluba Marko Vjetrović rekao da je stav Partizana da se stavi tačka na incident iz Antalije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back