ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni se uopste ne svidja sto su prodali Stevanovica... decko je dobro pokrivao celu stranu i znao je da uputi centatsut... dao je i par gola, sto je za odbrambenog igraca sasvim dovoljno... tvrdim da bi ga za godinu dana prodali bar duplo skuplje a pitanje je koliko od transfera ide klubu.... ne svidja mi se ideja o kojoj neki pricaju a to je da Djordjevic predje na desnu stranu i da pokriva... spor je... ne svidja mi se uopste sto prodaju igrace ako vec nisu u finansijskoj krizi...
sa druge strane, jako mi je drago sto su Diari stavili do znanja da je igrac Partizana i da nece da ga prodaju ako nije u interesu kluba... to je dobro da se njemu zapuse usta i da se spusti na zemlju (priznajem da me je bas razocarao svojim ponasanjem!) a i da pokazu drugim igracima da sa klubom nema sale.... posebno me je odusevila izjava Tomica kad je,iznerviran, izjavio da "ga niko nije terao da potpise ugovor!'... to je pravi nacin...

Da, samo sto Dijara igra lose, odnosno znatno slabije nego pre, a to nikome nije u interesu. Cujem da je Sinisa Stevanovic odlicno resenje na desnom beku. Neko na nasem sajtu spomenuo onog Kamberovica iz Sevojna. Nije ni on los.
Mene najvise plasi oodbrana. Dali smo 17 golova na 3 utakmice, ali konstantno primamo golove. Staticni su igraci prilikom prekida, a uzasno su spori.

nema veze ako igra lose... bitno je da svi igraci shvate da ne mogu da se igraju sa klubom i da dolaze i odlaze kad god pozele... nije to samo do njega... stvar je i u ostalima koji imaju ugovore na 3-4 godine ili one koji tek trebaju da dodju... Zuka je, po meni, uradio jako losu stvar sa njegovim prekidom ugovora i namernim neigranjem da bi otis'o kao slobodan igrac... jeste on mnogo dao Partizanu, ali je kraj bio malo bljutav... iako su mu navijaci oprostili... sto se tice da su igraci staticn kod prekida i uopste u odbrambenim zadacima, to je zato sto je pocetak priprema uvek najtezi i noge su stvarno teske... mada mene plasi to sto nam je odbrana prilicno stara i sto moze da bude spora... Obradovic i Stevanovic su bili prodorni igraci i samim tim pritiskali protivnicke veznjake na svoju polovinu... sad kad su oni otisli, ne znam kako ce taj, po meni, nedostatak pokriti... Moreira jeste dobar asistent ali smo videli prosle godine u kupu uefa sta se desava sa igrom kad se on dobro pokrije... nepovezano... mislim da mora jos jedan veznjak da se dovede... tipa Sase Ilica ili Vukica... ako bude dobra saradnja izmedju Washingtona i Klea, Diara treba da ostane na klupi, pa ce biti zalaganja... i misljenja sam da jos vise moraju da se forsiraju klinci iz Partizanove skole umesto da se dovode neki igraci iz cukarickog, javora ili takvih timova...

Moguca zamena za Stevanovica -

Zakljucite sami, meni se ovo svidja! Ono sto se da primetiti to su ocigledna ofanzivna svojstva, izuzetna tehnika i brzina. Izvodi prekide, i ono sto mene licno najvise raduje, a to je da konacno neki igrac kada dobije loptu uz desnu aut liniju blizu sesnaesterca ne centrira odmah, vec gleda da li moze da driblingom prodje. A centrasutevi su mu pola gola, opet konacno lepo podingnute lopte, a ne kao Rukavina, Cirkovic i Stevanovic ciji centarsutevi su samo da se lopta ubaci!
I da, s obzirom da je Brazilac, voli igru na malom prostoru, dodavanja, duple pasove, sto bi sa Moreirom bilo ekstra!
Sve u svemu, ja bih da mnogo za ovog igraca. Jedina mana je sto sam cuo da je polomio nogu i ne znam da li je igrao posle toga i da li je onaj stari.

Međutim, Lukasov dolazak u Partizan biće uslovljen odlaskom Ivana Obradovića, mada, postoji i ideja da Ivan Stevanović odigra ciklus kvalifikacija za Ligu šampiona, jer Sošo nema evropske obaveze. Ako se bar jedan od dva pomenuta slučaja ostvare, rukovodstvo crno-belih najverovatnije neće posegnuti za angažovanjem Brazilca.

Stevanovic je prosao lekarske preglede i juce je potpisao trogodisnji ugovor sa Sosoom,tako da ne vidim nacin da on igra za Partizan vise......

Lukas igra po desnoj strani,tako da ne vidim kakve veze to ima sa Obradovicem....
A ko je gledao utakmicu protiv Jagodine,mogao je da vidi koliko je krstajic spor po toj levoj strani....

Pobedili smo Rabotnikcki 2:1. Strelci Kleo i Petrovic
Upravo odgledah reportazu na sos-u. Moji utisci: Odbrana jos jednom pokazala da je spora. Obradovic direktan krivac za primljeni gol. Kao malo dete ga je presao igrac! A u 90 minutu je napravio kardinalu gresku, koju oni umalo nisu kaznili golom. Znaci, Obradovic kao da ne postoji na terenu, kao da je bez motiva, a cujm da ostaje bar do kraja kvalifikacija.
Ono sto raduje, to je odlican napad. Kleo standardno postize golove. Koliko sam video, Dijara ucestvuje u igri, imao je jednu sansu glavom. Bogunovic s klupe jedno 5 sansi, nije mu se dalo, ali je odlican!
Inace, golove smo postigli glavom.

A da, umalo zaboravih kljucnu stvar: Od 20 i nekog minuta smo imali igraca vise. Moreira je onako kako samo on ume poslao loptu Dijari koji je isao sam na gol ali ga je srusio Makedonac.

Poslednja izmena:
ja sam bio na utakmici... odbrana sa Krstajicem, Gavrancicem i Djordjevicem i jos jednim igracem, ne znam ko je ono bio, izgledala je poprilicno sigurno sa par malih propusta... Djordjevic im je svima tata tamo i komanduje odbranom... Krstajic pokusava da se ubaci ali je kod vracanja problematicno gde je, u par navrata, Moreira ostajao da pokrije njegovu poziciju... Kada je us'o Obradovic, vidljivo je bilo da decko nema motiva uopste... nije proigravao... nije trcao... jedini se on, od igraca sa klupe, na poluvremenu nije zagrevao... znaci, decko je u mislima vec otis'o iz Partizana... gol koji smo primili necu ni da komentarisem... razocarao me je ponasanjem veceras... Petrovic se trudio, odigrao solidno... ne mogu da kazem da je odigrao nesto spektakularno, ali je dao gol, to je fantasticno... Moreira je bio dobar... problem je u tome sto se primecuje da se sa Kleom ne razume jos uvek... Diara je imao u vise navrata situaciju da proigra Klea i nije hteo da mu doda loptu... prvi put kad su razmenili 2-3 pasa, dali smo im gol... Tomic nista posebno... Vujovic, kad je us'o, poceo je da probija po levoj strani i da utrcava... imao je jedan pristojan sut i jedno ubacivanje kad je jedan od igraca Partizana ostao 1 na 1 sa golmanom... imali smo igraca vise od 20 i nekog minuta (meni se nije to svidjalo!)... takve ekipe, sa igracem vise, bi trebali da razvalimo i da im zavucemo jedno 5 komada... sve u svemu, nismo dobri uopste... nemamo igru... mada ima jos vremena jer cenim da ne bismo trebali da imamo problema sa velsanima... ovo sto sam veceras na terenu gledao mora da bude mnogo bolje... to je moje misljenje...

Poslednja izmena:
ja sam bio na utakmici... odbrana sa Krstajicem, Gavrancicem i Djordjevicem i jos jednim igracem, ne znam ko je ono bio, izgledala je poprilicno sigurno sa par malih propusta... Djordjevic im je svima tata tamo i komanduje odbranom... Krstajic pokusava da se ubaci ali je kod vracanja problematicno gde je, u par navrata, Moreira ostajao da pokrije njegovu poziciju... Kada je us'o Obradovic, vidljivo je bilo da decko nema motiva uopste... nije proigravao... nije trcao... jedini se on, od igraca sa klupe, na poluvremenu nije zagrevao... znaci, decko je u mislima vec otis'o iz Partizana... gol koji smo primili necu ni da komentarisem... razocarao me je ponasanjem veceras... Petrovic se trudio, odigrao solidno... ne mogu da kazem da je odigrao nesto spektakularno, ali je dao gol, to je fantasticno... Moreira je bio dobar... problem je u tome sto se primecuje da se sa Kleom ne razume jos uvek... Diara je imao u vise navrata situaciju da proigra Klea i nije hteo da mu doda loptu... prvi put kad su razmenili 2-3 pasa, dali smo im gol... Tomic nista posebno... Vujovic, kad je us'o, poceo je da probija po levoj strani i da utrcava... imao je jedan pristojan sut i jedno ubacivanje kad je jedan od igraca Partizana ostao 1 na 1 sa golmanom... imali smo igraca vise od 20 i nekog minuta (meni se nije to svidjalo!)... takve ekipe, sa igracem vise, bi trebali da razvalimo i da im zavucemo jedno 5 komada... sve u svemu, nismo dobri uopste... nemamo igru... mada ima jos vremena jer cenim da ne bismo trebali da imamo problema sa velsanima... ovo sto sam veceras na terenu gledao mora da bude mnogo bolje... to je moje misljenje...

Kako komentarises Bogunovica? Ja ono sto sam video, mogu da kazem da je on bas napredovao, i da ozbiljno treba da se racuna na njega.
Mene ne brine napad. Jeste da smo imali igraca vise + snaga protivnika, ali samo sticaj okolnosti je bio da ne damo vise od 2 (bilo je dosta stopostotnih sansi).
Kazes da je odbrana dobra. Stvarno to nisam primetio. Daj Boze da si u pravu, ali ono sto se vidi to je da konstantno primamo golove...

ne kazem da je odbrana dobra... napisao sam da sinoc nije bilo nekih zescih propusta sto bi unelo nervozu u tim... imali su jednu kontru na kraju sto bi bilo koji ozbiljniji tim iskoristio, i jos par ubacenih lopti, ali sa tribina nije izgledalo da mogu bas nesto ozbiljno da zaprete... Gavrancic je u par navrata imao svetske poteze... cisto uzete lopte, bez faula, kad je njima kontra bila otvorena.. bice to sasvim dovbra odbrana za nasu ligu, rekao bih... sa onom igrom od sinoc, verujte mi, liga sampiona je nedostizna... Bogunovica nisam pratio preterano... vise sam gledao kretanje odbrambenih igraca... . cini mi se da ga je ovaj rotirao sa onim Tomicem koji sinoc nista nije uradio... ja sam, licno, pristalica igre po stranama, sa mnogo utrcavanja i centarsuteva... za Vujovica bi moralo da bude mesta... decko probija, ima sut u centarsut odlican... dosta me plasi to sto se igra u 90% slucajeva odvija preko Moreire, sto svaki ozbiljan tim ume da zatvori... jos jedna stvar koja je bila ocigledna je da smo u prekidima jako opasni, sto nije bio slucaj dugi niz godina, sto se Partizana tice... jos od vremena Save Milosevica... juce je bilo par upotrbljivih centarsuteva i da, trebali smo da im damo jos koji...

ne kazem da je odbrana dobra... napisao sam da sinoc nije bilo nekih zescih propusta sto bi unelo nervozu u tim... imali su jednu kontru na kraju sto bi bilo koji ozbiljniji tim iskoristio, i jos par ubacenih lopti, ali sa tribina nije izgledalo da mogu bas nesto ozbiljno da zaprete... Gavrancic je u par navrata imao svetske poteze... cisto uzete lopte, bez faula, kad je njima kontra bila otvorena.. bice to sasvim dovbra odbrana za nasu ligu, rekao bih... sa onom igrom od sinoc, verujte mi, liga sampiona je nedostizna... Bogunovica nisam pratio preterano... vise sam gledao kretanje odbrambenih igraca... . cini mi se da ga je ovaj rotirao sa onim Tomicem koji sinoc nista nije uradio... ja sam, licno, pristalica igre po stranama, sa mnogo utrcavanja i centarsuteva... za Vujovica bi moralo da bude mesta... decko probija, ima sut u centarsut odlican... dosta me plasi to sto se igra u 90% slucajeva odvija preko Moreire, sto svaki ozbiljan tim ume da zatvori... jos jedna stvar koja je bila ocigledna je da smo u prekidima jako opasni, sto nije bio slucaj dugi niz godina, sto se Partizana tice... jos od vremena Save Milosevica... juce je bilo par upotrbljivih centarsuteva i da, trebali smo da im damo jos koji...

Videlo se posle godine da cim njega zatvore, mi nemamo igru. Nazalost, to su uspeli klubovi poput Standarda i Stutgarta, a kamoli neki veci....

upravo tako... zato bi' ja licno forsirao Vujovica i Bogunovica... umeju da otvore po strani i da tako primoraju protivnicke igrace da rasire malo sredinu... protiv standarda i stutgarta nisu radili to i imali smo situaciju skolsku, za odbranu... oni su 'sakupili' odbranu u sredinu jer su znali da nikakva opasnost ne vreba sa bokova... Moreira ne moze da prodje kroz njih, nema veze koliko da je dobar igrac... ne mora cak ni da ga markira niko posebno... dovoljno je sto se tu stvori guzva... a ima visokih igraca Partizan sad... ako igramo po bokovima, posle centarsuteva moze da bude korner... moze kroz prodor da se iznudi faul... milion pozicija za centarsut normalan... i svaki je opasnost po protivnicki gol...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back