ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I opet ce te pare "ispariti" kao i svake do sada ;) :(

pa nisu bas isparile pare, kako isparavaju u ostalim klubovima... Ja sam zadovoljan kako Partizan trenutno stoji i kako igra i vise mi ne treba... Sad bi bio red da ojacamo jos malo i da budemo redovni posetioci LS u narednim godinama i kvalitet mora doci... A samim tim cemo povuci i ostale klubove i ojacati ligu...

pitanje je da li ce se ovaj sistem zadrzhati

pa za sada izgleda da hoce... Hvala Bogu konacno igramo protiv realnih klubova...

Po meni je ovo super sistem za razvoj fudbala u slabijim ligama... Pustiti klubove kao sto je Partizan da osete sta znaci kada igrace prodaju iz LS a ne iz Kupa Uefa, i koja je razlika u ceni, pokazati im sta znaci kad dobiju za svaki ulazak po 15 miliona [nagrada i prenosi, sponzorstva itd] i pokazati im zasto je bitno odrzati kvalitet.

Ove godine je mnogo bitnije biti prvak zemlje nego prosle, jer je novi sistemi vece su nam sanse u Evropi, odnosno lakse je... Tako da zvezda i vojvodina imaju motiv da se naoruzaju kako bi uzele titulu :D

pa za sada izgleda da hoce... Hvala Bogu konacno igramo protiv realnih klubova...

Po meni je ovo super sistem za razvoj fudbala u slabijim ligama... Pustiti klubove kao sto je Partizan da osete sta znaci kada igrace prodaju iz LS a ne iz Kupa Uefa, i koja je razlika u ceni, pokazati im sta znaci kad dobiju za svaki ulazak po 15 miliona [nagrada i prenosi, sponzorstva itd] i pokazati im zasto je bitno odrzati kvalitet.

Ove godine je mnogo bitnije biti prvak zemlje nego prosle, jer je novi sistemi vece su nam sanse u Evropi, odnosno lakse je... Tako da zvezda i vojvodina imaju motiv da se naoruzaju kako bi uzele titulu :D

slažem se..pogotovo ovaj sistem za LŠ je potpuno realan..

pa nisu bas isparile pare, kako isparavaju u ostalim klubovima... Ja sam zadovoljan kako Partizan trenutno stoji i kako igra i vise mi ne treba... Sad bi bio red da ojacamo jos malo i da budemo redovni posetioci LS u narednim godinama i kvalitet mora doci... A samim tim cemo povuci i ostale klubove i ojacati ligu...

Tako je. Partizan ima identicnu politiku kao ja u Championship Manageru ... a tamo osvajam Lisu Sampiona redovno hahaha :D

Bez sale Partizan sa Tomicem ima fenomenalnu strategiju. Imamo sada mix iskusnih i neiskusnih igraca, mladih i starih, domacih i stranih.. sve u svemu lep evropski klub. Niko nas ne zeli u barazu. Samo neka tako nastave. Trenutno po meni mora samo da se nadje jaci desni bek. Ni Ivan Stevanovic nije bio dovoljno dobar. Mada mi je to isto cudno jer se obicno kuburi sa levim bekom.. al eto. bice i to.

Fejsu jedva cekam da prodaju jer je on prica kao i jovetic.. nema pojma a vredi.. zato i treba da se unovci.

Ne, zato sto se racuna sve sto je vec dobio. Znaci kad udje u grupe i dobije 7.1 tu su vec uracunati 2.1 za 4. kolo i sve ostalo...

Zaradicemo oko 15 miliona ako se plasiramo otprilike. I popravicemo nacionalni i klupski koeficijent... A sad su nam najvece sanse do sada... A isto nas ceka i sledecih godina, jer mi uvek iste klubove mozemo da docekamo po novom sistemu kvalifikacija... I po meni, jedino olimpijakos je "nemoguc" protivnik mozda, tj sve ostale je moguce pobediti...;)

Pazi... ako ove godine ne nakupi bar 12 bodova... iduce ce biti u slabijim sesirima i nece mu biti lako kao ove. A za ulazak u Ligu dobija 4 boda.. dakle mora da se pobedjuje. A ne kao Rumuni... zablistali jednu godinu... dve.. i sad dve godine pucaju i srozavaju se.

Tako je. Partizan ima identicnu politiku kao ja u Championship Manageru ... a tamo osvajam Lisu Sampiona redovno hahaha :D

Bez sale Partizan sa Tomicem ima fenomenalnu strategiju. Imamo sada mix iskusnih i neiskusnih igraca, mladih i starih, domacih i stranih.. sve u svemu lep evropski klub. Niko nas ne zeli u barazu. Samo neka tako nastave. Trenutno po meni mora samo da se nadje jaci desni bek. Ni Ivan Stevanovic nije bio dovoljno dobar. Mada mi je to isto cudno jer se obicno kuburi sa levim bekom.. al eto. bice i to.

Fejsu jedva cekam da prodaju jer je on prica kao i jovetic.. nema pojma a vredi.. zato i treba da se unovci.

Pazi... ako ove godine ne nakupi bar 12 bodova... iduce ce biti u slabijim sesirima i nece mu biti lako kao ove. A za ulazak u Ligu dobija 4 boda.. dakle mora da se pobedjuje. A ne kao Rumuni... zablistali jednu godinu... dve.. i sad dve godine pucaju i srozavaju se.

Sto 12 Bodova? Ne razumem celu tu pricu. ja mislim ako udjemo u Ligu to je dovoljno za naredne dve sezone bar da budemo povlasceni kao i ove u Barazu...;)

Dalje od grupa realno ne mozemo bez cuda. A tesko i sa cudom tako da ono...ako to nije dovoljno onda hebiga

Sto 12 Bodova? Ne razumem celu tu pricu. ja mislim ako udjemo u Ligu to je dovoljno za naredne dve sezone bar da budemo povlasceni kao i ove u Barazu...;)

Dalje od grupa realno ne mozemo bez cuda. A tesko i sa cudom tako da ono...ako to nije dovoljno onda hebiga

Pa nije dovoljno.

Partizan sada ima oko 23 boda. Iduce sezone mu otpada 12 iz 2004. Mora da ima i ove 12 da bi to nadoknadio. Mada i to nije garant da ce biti u jacem sesiru jer je ove godine u 4. kolu poslednji u jacem sesiru. Mozda iduce ni to ne bude dovoljno.

A ako udje u Ligu dobija 4 boda. Ostaje jos nekih 8 da zaradi u ligi da bi dosao ponovo na 23. Dakle 4 pobede ili 8 neresenih... Svakako je nahebao.

Inace i sadasnji koeficijent je jak samo zbog ucesca partizana u Uefa Ligi 2004. Kada je i prezimeo. U Ligi sampiona je 2003. uzeo samo 4 boda (1 bonus i 3 iz neresenih)

Ove godine je bonus u ligi 4 boda.

Dakle malo Partizan uzima bodova u Ligi Sampiona... jaci su protivnici.. ali je mnogo veca zarada.

A za primer on je 2004 u Uefa ligi uzeo cak 12 bodova na klupski koeficijent.

Pa nije dovoljno.

Partizan sada ima oko 23 boda. Iduce sezone mu otpada 12 iz 2004. Mora da ima i ove 12 da bi to nadoknadio. Mada i to nije garant da ce biti u jacem sesiru jer je ove godine u 4. kolu poslednji u jacem sesiru. Mozda iduce ni to ne bude dovoljno.

A ako udje u Ligu dobija 4 boda. Ostaje jos nekih 8 da zaradi u ligi da bi dosao ponovo na 23. Dakle 4 pobede ili 8 neresenih... Svakako je nahebao.

Inace i sadasnji koeficijent je jak samo zbog ucesca partizana u Uefa Ligi 2004. Kada je i prezimeo. U Ligi sampiona je 2003. uzeo samo 4 boda (1 bonus i 3 iz neresenih)

Ove godine je bonus u ligi 4 boda.

Dakle malo Partizan uzima bodova u Ligi Sampiona... jaci su protivnici.. ali je mnogo veca zarada.

A za primer on je 2004 u Uefa ligi uzeo cak 12 bodova na klupski koeficijent.
znaci pukli smo :dash:...

Jedino ako bismo usli i bili treci pa nastavili u kupu uefa to je mozda donekle realno... Mada cisto sumnjam :sad2:

Ne, zato sto se racuna sve sto je vec dobio. Znaci kad udje u grupe i dobije 7.1 tu su vec uracunati 2.1 za 4. kolo i sve ostalo...

Zaradicemo oko 15 miliona ako se plasiramo otprilike. I popravicemo nacionalni i klupski koeficijent... A sad su nam najvece sanse do sada... A isto nas ceka i sledecih godina, jer mi uvek iste klubove mozemo da docekamo po novom sistemu kvalifikacija... I po meni, jedino olimpijakos je "nemoguc" protivnik mozda, tj sve ostale je moguce pobediti...;)

Sa Olimpijakosom ne moze da igra jer je povlascen kao i Grci

Nova destinacija Ivana Obradovića biće Španija! Partizan je ugovorio prodaju supertalentovanog levog beka, kojeg je tražilo mnogo evropskih klubova, ali jedino je sa Pirinejskog poluostrva stigla ponuda koja je bila prihvatljiva za crno-bele. Ono što je još zanimljivije, u sklopu aranžmana je i da Obradović ostane u Humskoj 1 do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona, pa da se tek krajem avgusta preseli u Španiju!

Partizan nije želeo ni da čuje da pusti Ivana Obradovića ovog leta za manje od pet miliona evra. Zato su iz igre otpali Ajaks, Verder i drugi klubovi zvučnog imena, kojima je to bilo mnogo novca. Ipak, iz Španije su stigle dve ponude, dve cene: jedna za momentalni transfer mladog levog beka u Primeru, a druga, sa nešto manje novca, ali i opcijom da Obradović ostane u Partizanu do kraja kvalifikacija. Čelnici kluba iz Humske 1 su se odlučili za drugu varijantu, koja će im se svakako isplatiti ukoliko se crno-beli plasiraju u Ligu šampiona. Tada će im rastanaksa srpskim reprezentativcem lakše pasti. Ceo ovaj dogovoreni paket jasno govori da će novi tim Ivana Obradovića da bude iz sredine tabele, bez izborene Evrope za ovu sezonu.

- Tačno je, imamo ozbiljnu ponudu za Obradovića, ali nije još posao skroz gotov - rekao je predsednik Partizana Dragan Đurić. - Rekli smo više puta da ćemo ga pustiti samo ako dobijemo uslove koje smo tražili i ovog puta je takav slučaj, a u svakoj drugoj varijanti Ivan bi ostao u Humskoj do januara.
O sumi koja će se sliti na račun Partizana, naravno, niko nije želeo da priča, ali kako kažu na crno-beloj strani Topčiderskog brda, biće to rekordan transfer za levog beka iz srpske Superlige.

Možda bi Obradoviću vrednost dodatno skočila da je, kao što se očekivalo, zaigrao na Evropskom prvenstvu mladih reprezentacija u Švedskoj, ali ga je povreda u tome omela. Ipak, ukoliko pomogne Partizanu da se plasira u Ligu šampiona, biće to lep rastanak, u kojoj će obe strane izuzetno profitirati.

Evo nacina bodovanja - pri obračunu klupskog koeficijenta vrednuju se:

a) rezultati tog kluba u poslednjih 5 sezona (računajući i poslednju odigranu sezonu, što je razlika u odnosu na obračun nacionalnog koeficijenta!).

b) 1/5 (tj. 20%) obračunatog nacionalnog koeficijenta iz svake od poslednjih 5 sezona (računajući i prethodno završenu sezonu).

Drugačiji sistem takmičenja od leta 2009. godine odnosi se i na klupski koeficijent, uz napomenu da će se u kvalifikacijama za LŠ i LE sada i za klupski koeficijent dobijati bodovi - bonus bodovi kojima će biti vrednovani samo uspesi (nastupi u određenim kvalifikacionim kolima), dok se ovde (za razliku od obračuna nacionalnog koeficijenta) neće vrednovati i pojedinačni rezultati ostvareni u kvalifikacijama:

Vrednovanje za klupski koeficijent uspeha ekipa u kvalifikacijama za LŠ i u samoj LŠ:

- nastup u 1. kolu kvalifikacija za LŠ = 0,5 bonus bodova
- nastup u 2. kolu kvalifikacija za LŠ = 1 bonus bod (ali ovaj 1 bonus bod nije kumulativan, znači da ukupno 1 bonus bod dobijaju i one ekipe koje su igrale u 1. kolu kvalifikacija, pa su se plasirale u 2. kolo kvalifikacija gde su potom eliminsane!)
- za nastup u 3. kolu kvalifikacija za LŠ se ne dobijaju nikakvi bonus bodovi jer se ekipe koje u ovom kvalifikacionom kolu budu neuspešne sele u poslednje 4. kvalifikaciono kolo za grupni deo takmičenja u LE (a tamo već dobijaju 1,5 bonus bodova)
- za nastup u 4. kolu kvalifikacija za LŠ se ne dobijaju nikakvi bonus bodovi jer se ekipe koje u ovom kvalifikacionom kolu budu neuspešne sele u grupni deo takmičenja u LE (a tamo već dobijaju 2 bonus boda)
- plasman u LŠ (sa ili bez učešća u kvalifikacijama!) = 4 bonus boda
- svaki remi u LŠ = 1 bod
- svaka pobeda u LŠ = 2 boda
- plasman u 1/8 finala LŠ = 1 bonus bod
- plasman u 1/4 finale LŠ = 1 bonus bod
- plasman u 1/2 finale LŠ = 1 bonus bod
- plasman u finale LŠ = 1 bonus bod

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back