Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Преврћем очима.

Ех па без љубави.. Дал без љубави ка другима или без љубави ка њему или без љубави ка себи самом. 🤔
Apsolvirali smo na onoj tabovoj temi o ljubavi da je ljubav univerzalna kategorija...:lol:
Mislim da je najveca ljubav prema sebi samom i zato nadjemo nekog ko nas cini srecnim i onda smo
kompletni....volimo sebe a taj neko nam pomaze u tome...:lol:

Niste se bas nesto pokazali na prethodnom pitanju..bolje dakle da izvlacimo sledeci listic...:lol:

Sta je covek bez ljubavi?

Ovo zanimljivo pitanjce sam ukrala sa jedne filozofske teme..:malav:
Rob nekoj drugoj emociji...gubimo osecaj za ljubav kada pocnemo da stvaramo iluziju oko neke druge emocije (prim.tuge)... Pa se poistovetimo sa tugom, sve povezujemo sa njom, trazimo je u svemu i tripujemo da smo tuzni, zapravo smo sami odlucili da zivimo tugu... Isto tako stvorimo i iluzije o ljubavi, pa umesto da samo osetimo ljubav i uzivamo u tome, mi se nadrogiramo celim setom sopstvenih iluzija pa i ljubav iskazujemo, dozivljavamo na bolesan nacin, u sustini tako je svakom emocijom. Mi nismo besni, nego trenutno osetimo bes.. Bes nije nesto sto smo mi ali imamo mogucnost da se poistovetimo i da budemo prikaza besa itd...

Covek bez ljubavi je kao cvet bez kise.
dragan-nikolic

Idemooo...:D

Pazi sad...Vreme je da se izabere novi svetski vođa. I vaš će se glas uzeti u obzir. Evo činjenica o trojici glavnih kandidata:

Kandidat A:
-Povezan je s korumpiranim političarima, a pri donošenju odluka savetuje se s astrolozima. Imao je dve ljubavnice. Teški je ovisnik o duvanu, a dnevno popije 8-10 martinija.
Kandidat B:
-Dvaput je na poslu dobio otkaz, spava do podneva. Na fakultetu se drogirao, a svake večeri popije četvrt litre viskija.
Kandidat C:
-Odlikovani je ratni heroj. Vegeterijanac je, ne puši, ponekad popije pivo. Nikad nije imao vanbračne avanture.

Da vidimo koga biste izabrali?

Back