Filozofi i žene

Kada bi samo deseti deo onoga sto piskaras primenio na sebe, mozda, samo mozda bi tada licio na filozofa i mozda ne bi predstavljao psiholoskog silepsiholoskog dziju pobeglog iz specificne ustanove.
Jos kada bi se ti i moj teca misticni pomirili sa cinjenicom da je od srednjeg veka na ovamo sve knezevstvo vredno pomena poseceno, a narocito od 70tih preko devedesetih do danas.....mozda bi shvatili da je budalastina pozivati se na aristokratsku krv, jer sve sto je preostalo od aristokratije u srbiji je ili oteto ili ubijeno od strane sila koje osporavaju srbiji dominantnu ulogu na balkanu.

Budalastina je sto si ti na ovom forumu, kad su svi veliki filozofi bili aristokratskog porijekla ili su direktno rukovodili drzavama (Makijaveli, 7 mudraca ...)
No, tvoja plebejska nametljivost je urodjena i samoobmanjujuca.

...
Što se tiče aristokratije, meni je ona jako bliska, uvek su me fascinirale aristokrate, s tim što nisam siguran da smo mi Srbi imali model aristokratije kakav je postojao kod Madjara, Francuza, Engleza, Rusa, Austrijanaca itd. A i mi nismo skloni kao narod aristokratiji, pa ni redu i poretku, to se videlo i u vreme Miloša Obrenovića koji je bio apsolutistički vladar, pa i kasnije, uvek je narod tražio parlament i svoja prava.

Наше Племство је скривено у народу и тај % је врло висок.

Између Аристократије и Племства има разлике.

Vise plemstva imaju Hrvati, Kotromanice i sl. Mi imamo onog drogerasa Bosnica koji smatra da je od srednjevjekovnih. Velicina Slovena je u tome sto bi tek trebali (na krilima Rusa) da pocnu da proizvode kulturu, ali ce ih hriscanstvo samljeti i nece imati sanse. Bosnic je primjer samljevenog covjeka.

Poslednja izmena:
Zašto su mnogi filozofi imali problem sa ženama? Niče, Šopenhauer, pa Vajninger koji je mrzeo žene itd. Otkud ova mržnja i frustracija kod filozofa?

Не само филозофи, већ и филозофкиње нису добри љубавни партнери.

Ево кад се сетим свих познатих жена склоних филозофирању,
искрено, ни на једну не трза овај мој мали.

Ни на покојне Маргиту и Соњу,
ни на Тању Бошковић,
ни на Марину Абрамовић ...

Воли глупаче, ето то је !

Пошто то знају ове мудрице,
понекад покушавају да буду ћурке.
Е то ми је симпа - и онда стиже награда, дакако !

Не само филозофи, већ и филозофкиње нису добри љубавни партнери.

Ево кад се сетим свих познатих жена склоних филозофирању,
искрено, ни на једну не трза овај мој мали.

Ни на покојне Маргиту и Соњу,
ни на Тању Бошковић,
ни на Марину Абрамовић ...

Воли глупаче, ето то је !

Пошто то знају ове мудрице,
понекад покушавају да буду ћурке.
Е то ми је симпа - и онда стиже награда, дакако !

..ajoj brate prijatelju..smatras svog maleckog nagradom?

Vise plemstva imaju Hrvati, Kotromanice i sl. Mi imamo onog drogerasa Bosnica koji smatra da je od srednjevjekovnih. Velicina Slovena je u tome sto bi tek trebali (na krilima Rusa) da pocnu da proizvode kulturu, ali ce ih hriscanstvo samljeti i nece imati sanse. Bosnic je primjer samljevenog covjeka.

Хрвати немају расну политику, већ расистичку. Приметио сам оданле западно и најзападније, да ви тамо што се лако конвертујете од Срба у Хрвате, имате динарско-расно-антрополошких проблема да укапирате квалитативне разлике између истих народа тј. Срба и Хрвата.

Da, opet tipicni Mystic i njegove misticne halucinacije. Srbi i Hrvati nisu isti narod nego ista nacija, jer govore istim jezikom, ali po pravilu susjedni narodi imaju obrnut pogled na svijet od svog susjeda. Sto znaci da medju SVIM narodima postoji jaka volja za razgranicenjem sa susjedom. To sto ti sad vidis kao razliku izmedju prekodrinskih i Srba iz pasaluka je posledica uticaja Turske odnosno Austrougarske i nema nekog viseg moralnog smisla.

Jako mnogo igras na kartu uticaja, manipulacije, prevare, podvale, zavjere i smutnje, tako da si cista uvreda za svakog samostalno misleceg covjeka.

Bice da si ti taj kojem se ljulja stolica kad citas neke stvari pa vise ne znas kojem carstvu da se priklonis. Moguce je da rado klecis i poslusno klimas glavom i onda zahtijevas i od svih drugih ljudi da ti povladjuju cim pustis u etar neku potencijalnu opasnost za "narod". Treba se podrzavati, podupirati, potpomagati, hrabriti i tjesiti, bez obzira na sve drugo. Sve drugo je nebitno, odlucujuce je samo gdje pripadas.
A najmanje je bitno sta zelis da stvoris. Jer onaj koji stvara nesto novo, on je apsolutno usamljen.

Takve borbe imam i ovde gdje sam sada. Od mene se trazi da se promijenim, prilagodim, traze se mane, a vrline se ne spominju. Na taj nacin vidim da su ljudi pristrasni, da u njihove redove unosim nemir i da ne zele da cuju nista sto dovodi u pitanje ono u sta oni vjeruju.

A to je jednakost, sloboda, demokratija, unutar njihovog obora.

Mislis da do sada nisam imao priliku da se opredjeljujem i zavrsim sa samostalnim razmisljanjem?

Ja njima svima kazem, a tako i tebi, za mene je kasno da se mijenjam. Svaki napad samo utvrdjuje moju cvrstinu i karakter, cini me jacim.

..ajoj brate prijatelju..smatras svog maleckog nagradom?

За малецким ја наступам,
а то значи много паметовања - што је наравно велики давеж,
али се бар жене осећају сигурно у мом присуству,
могу да се глупирају и блесаве до бесвести,
знају да нећемо изгубити курс.

Интересантан смо пакет, мој мали и ја.

Back