Žene treba da rađaju - kako se osećate kada čujete reč "rađanje"?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, opasniji u odnosu na zemlje koje imaju bolji zdravstveni sistem nego ti si davno rađala i tad nikoga nije bilo briga za porodilje, sad se ipak više priča o tome
Istina. Slažem se. Dodala bih samo, u vreme kada sam se ja rađala, medicina nije bila ni blizu današnjeg nivoa, ali ljudi su imali brigu i empatiju....sada, medicina je napredovala, ali ljude nije briga za tuđe živote...izvinjavam se što sam skrenula sa teme....

Blago tebi, hvala na odgovoru i sve najbolje
:heart:
Sve dodje u svoje vreme. Tako i odluka o radjanju.
A tvoja pitanja deluju kao da tražiš samopotvrdu da je radjanje jedan loš čin.
Zašto to radiš, ne znam.
Možeš se malo i pomučiti da na svet dodje jedan čovek. Dovoljan razlog?
A priroda je sve lepo udesila da je taj čin podjednako i bolan i najlepši na svetu.
Samo malo promeni taj stav nekako i sve dolazi na svoje..

radjanje jeste stvar ličnog izbora i žena sazreva dok ne dostigne zrelost intelektualnu, emotivnu i naročito hormonsku.
Živi ljudi menjaju svoje stavove prema svom statusu u prirodi i društvu, znači sve se menja i teče, a mnogo je dosadno živeti samo jedan život, kakavgod on trenutno izgledao. Biti pozitivan je deo sreće, a deca ispunjavaju i menjaju život. Niko ne može tako ispuniti život kao deca.

radjanje jeste stvar ličnog izbora i žena sazreva dok ne dostigne zrelost intelektualnu, emotivnu i naročito hormonsku.
Gomila gluposti, prosek udaje danas je sa 24, 25 godina za Ž, oko 30 za M, ne stižu da "sazre".
Tako da kao posledicu imamo ovakav svet jer se ljudi vode krilaticom "to tako treba".
Živi ljudi menjaju svoje stavove prema svom statusu u prirodi i društvu, znači sve se menja i teče, a mnogo je dosadno živeti samo jedan život, kakavgod on trenutno izgledao. Biti pozitivan je deo sreće, a deca ispunjavaju i menjaju život. Niko ne može tako ispuniti život kao deca.
Individualno maksimalno.

2. Nametanje drugima svoj stav @bird again (imaš pravo na svoje mišljenje, ali u granicama, ne generalizuj jer pod generalizacijom onda stavljaš tu i mene, koja sam očigledno drugačija).
Ne namećem drugima svoj stav, već samo izražavam svoj.
To je postalo zabranjeno?

Niko tebi ne zamera to što kažeš da si drugačija. Ja kada pišem (na bilo kojoj temi, o bilo čemu) polazim od sebe.
I zaista mi nikada nije namera da bilo koga omalovažim ili slično (za šta sam prozivana više puta, nažalost).

Osmeh. :heart:

Univerzalni lek.

Užasno, niko to ne bi trebalo sebi da dozvoli, uskoro ćemo imati veštačke materice pa će i to zlo prestati.
A šta je menstruacija drugo nego priprema tela za reprodukciju, svejedno da li će ikada do reprodukcije doći?
Trpiš ceo život nešto što nema poentu, i trebalo je da izmisle odavno veštačke materice, 2000 godina žene imaju dojke i menstruaciju a čemu?
Da bi došlo do neželjene trudnoće?

Sad mi nedostaje letnje kiše da objasni ovo i stavi tačku.
Znam da si sarkastičan ali si zapravo u pravu.

Ne namećem drugima svoj stav, već samo izražavam svoj.
To je postalo zabranjeno?

Niko tebi ne zamera to što kažeš da si drugačija. Ja kada pišem (na bilo kojoj temi, o bilo čemu) polazim od sebe.
I zaista mi nikada nije namera da bilo koga omalovažim ili slično (za šta sam prozivana više puta, nažalost).
Mislim da smo svi, teško je objasniti ovako na internetu.
Osmeh. :heart:

Univerzalni lek.
😃
I to što kažeš.

A šta je menstruacija drugo nego priprema tela za reprodukciju, svejedno da li će ikada do reprodukcije doći?
Trpiš ceo život nešto što nema poentu, i trebalo je da izmisle odavno veštačke materice, 2000 godina žene imaju dojke i menstruaciju a čemu?
Da bi došlo do neželjene trudnoće?

Sad mi nedostaje letnje kiše da objasni ovo i stavi tačku.
Znam da si sarkastičan ali si zapravo u pravu.
Pa i nisam toliko sarkastičan, rađanje i jeste zlo, kao i sam život, patnje pri porođaju ukratko sumiraju i život kao patnju i ono kroz šta će ljudi proći kada se rode.

Možda nam život sve vreme šalje signale da ne bi trebalo da se rađamo, zbog čega bi inače bilo tako gadno.

Pa i nisam toliko sarkastičan, rađanje i jeste zlo, kao i sam život, patnje pri porođaju ukratko sumiraju i život kao patnju i ono kroz šta će ljudi proći kada se rode.

Možda nam život sve vreme šalje signale da ne bi trebalo da se rađamo, zbog čega bi inače bilo tako gadno.
Izgleda da ćemo se ti i ja dobro slagati, za sada se razumemo.

Ma znam za emotivne ucene, Bog da joj dušu prosti ali kod mene to nije prolazilo, te fore.

Ovde sam postavila temu o tome kako se psihički osećate oko fizičkog procesa RAĐANJA, msm, u smislu sedim sa majkom i sramota me jer znam kuda sam izašla. Sem toga, odvratnost prema ženama opet kod mene postoji u fizičkom smislu pa čak i prema samoj sebi.

Hajde raspalite, blagi su odgovori...blago vama kojima je beba - beba, za mene je to parazit (a nisam daleko od istine), ali porođaj mi je neizmerno odvratan.
Pored ovakvog stava svaka diskusija je besmislena na ovoj temi koja usput receno nema veze sa Filozofijom
Ključ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back