Filološki fakultet

Пошто је сајт филолошког факултета онако добро урађен и прегледан + садржи обиље информација, ја сам приморан да поставим овде нека питања са надом да ће ми неко одговорити.

Сва питања су везана за смер - Српски језик и књижевност.

1. Да ли могу на нету да се нађу питања са пријемног од прошле/претпрошле године?

2. Да ли у информатору пише које песме треба да се спреме за анализу и која дела долазе у обзир за есеј?

3. Јел се за пријемни из граматике користи: Граматика српскога језика - за гимназије и стручне школе од 1. до 4. разреда - Живојин Станојчић, Љубомир Поповић, издање 2008. године - ткз. "жута граматика", иако је ово новије издање сиве боје.

4. Јел треба да се купи и Правопис за припрему за пријемни, и ако треба - која књига? Пошто, чуо сам да ће се правопис стриктно гледати на пријемном из граматике и да неће признавати одговоре ако нису написани у складу са правописним одредбама, дабоме...

Ја сам трећа година средње, тако да има времена још, али пошто желим да уђем на буџет (а ко не жели?) планирам да се што боље припремим. Па ако неко иде на горепоменути смер, нека напише нешто - у фазону како-шта-где-колико и сличне глупости које би мени значиле.

И ако има неко да хоће да упише тај смер следеће године, нек' се јави.

Поздрав велики свима, поготово за Betty. :D

sve odgovore na sva pitanja imaš na forumu filološkog fakulteta, tako da je stvarno besmisleno da se i ovde kucaju. ima par tema, videćeš, o spremanju prijemnog, najčešća pitanja, zamke, itd, prelistaj malo

Tačno, al' ove više ljudi izađe u susret, tamo su mnogo nadobudni nešto. :( Ovde je atmosfera prijatnija, tamo baš nešto i nisu druželjubivi.

da, ali ono je forum filološkog fakulteta. znači svi su upućeni, ovde tek poneko. što pogotovo znači da nije tačno da više ljudi izađe u susret, a i funkcija ljudi na filfak forumu nije da budu druželjubivi nego da daju informaciju. jako se retko dešava da se informacija ne dobije. tačnije: ne može se dobiti na forumu kad je u pitanju nešto što se ne sreće baš često, npr. uporedne studije, prelazak s fakulteta na fakultet i slično, za šta ti treba prodekan za nastavu ili tako neko. (mada o uporednima sada može, ali lupam, primer.)

prijemni svakako ne spada u kategoriju teško dostupnih informacija.

i, megi, ne znam za 05 i 06, ali kad se kaže "srpski" obično se misli na 01, i POTPISUJEM da je bar polovina studenata te grupe pala s marsa, da je tupava i neobrazovana.

Poslednja izmena:
Ja sam primetila da su ljudi sa Filoloskog veoma nadobudni. To sto studiraju neki jezik, misle da su ga i izmislili. Vecina predavaca je nestrucna, a vecina studenata je pobegla od motike, da bi ovde mogli da se baskare po Beogradu, preko grbace svojih napacnih roditelja.

Back