Filološki fakultet

" opsta knjizevnost i teorija knjizevnosti "
cini mi se da niko nije komentarisao bas ovaj smer.
molim vas budite ljubazni, lepi i dobri pa mi pomozite, zanima me da li se vas hate odnosi i na ovaj smer, vredi li upisati???, ali ne u smislu nalazenja posla, nego znanja koje pruza i kolicine kose koja mora da opadne usput.. jer ako su pune sake.. nije fino

ne znam da li vredi završavati.... inače, književnost je divna stvar, Samo možda ne baš za studiranje u Beogradu.

Biblioteka je najštreberskije mesto koje sam ikada videla. Bibliotekari su na ivici mobinga i sexual harassment-a- Knjiga ponekad ima samo jedna do tri i NE može da se iznosi.
Srednji vek je laganica....20. vek, zbog koga se (valjda) i upisuje 05 i 06 su opšti pomor. Plus kad vidiš sve te FACE tamo što štrebaju svaki dan, ne bude ti dobro. Isto kao kad osvaneš u DJ Areni na Exit pa vidiš one iskrivljene likove. Isto to, samo što su ovi strejt.
Šta rade posle? Pa idu u Ritopek ili tako negde da budu profesori u OŠ....

odustanite od FF dok je vreme :)

oh...rekoh li da 20. vek na 05 ima 100+ knjiga (obaveznih) + ko zna koliko lektire?
Dajte privedite se k svesti.... na ostalim fakultetima se uči iz UDŽBENIKA. Eventualno bude 2 x 200 strana :)
Pa šta onda... kako planiraš 20. vek npr. da učiš iz udžbenika na 400 strana....? ili bilo šta drugo? ma smešno...

ne znam što sprovodiš tu kampanju odustanite od ff, ne znam koliko si bila uspešna i ne zanima me

fakultet jeste bolesno neorganizovan i ima gomilu debila, ali isto tako postoje divne katedre i divni ljudi i tačka. ako neko baš hoće da proučava filologiju (mada takvo njeno proučavanje ne postoji skoro više nigde u svetu, filološki je zastareo) nek izvoli.

Biblioteka je najštreberskije mesto koje sam ikada videla. Bibliotekari su na ivici mobinga i sexual harassment-a- Knjiga ponekad ima samo jedna do tri i NE može da se iznosi.
Srednji vek je laganica....20. vek, zbog koga se (valjda) i upisuje 05 i 06 su opšti pomor. Plus kad vidiš sve te FACE tamo što štrebaju svaki dan, ne bude ti dobro. Isto kao kad osvaneš u DJ Areni na Exit pa vidiš one iskrivljene likove. Isto to, samo što su ovi strejt.
Šta rade posle? Pa idu u Ritopek ili tako negde da budu profesori u OŠ....

odustanite od FF dok je vreme :)

Људи иду да раде и зараде, па ако треба и у Ритопек, у томе нема ништа лоше за нормалне људе. Нажалост ти си пропустила да се убијеш док је време па онда бар не би показивала своју простоту у глупост

@ Electra, пошто видим да си обавештена, да ли постоји начин да некако привремено дођем у посед српско/пољског, српско пољског речника и да их фотокопирам ? Пошто је у свим библиотекама забрањено изношење речника, а не верујем да се могу купити ...

@ Electra, пошто видим да си обавештена, да ли постоји начин да некако привремено дођем у посед српско/пољског, српско пољског речника и да их фотокопирам ? Пошто је у свим библиотекама забрањено изношење речника, а не верујем да се могу купити ...

Orange, mozda ti ovo moze pomoci
http://www.euromarket.rs/katalog/fi...pc-cd-poljskosrpski-srpskopoljski-recnik.html

ili

http://www.knjigaknjiga.com/knjiga.php?k=386&kat=62

Tу постоји проблем, јер у пољском постоји неколико "врста" слова "s", "e", "a", имају обично "l" и l са косом цртом. Зато би такав речник на CD у требао да има оно што је за руски сајт www.translit.ru, да можеш да куцаш слова у неком језику, а да не подешаваш тастатуру...

OrangeC, ako nisi student, stupi u kontakt sa studentima polonistike (http://forum.fil.bg.ac.rs) i pitaj ih kako oni rešavaju taj problem; na primer, na skandinavistici se svi rečnici kopiraju u jednoj fotokopirnici u Beogradu, možda nešto slično postoji i za njih.

Нисам студент, пробаћу тако да сазнам...Колико полазника има група за полонистику ?

Хвала , на сугестијама :)

Da li neko zna kako se dobijaju oni ESPB bodovi???????
Kako se sakupljaju? Ša se uzima u obzir prilikom dobijanja tih poena?
Koliko tih poena treba sakupiti za budžet????
U pitanju je filološki fakultet........
MOLIM vas odgovorite ukoliko znate.......

molim vas za pomoc
vi ste na samom izvoru jezika.znate li gde mogu da kupim"osnovi gramatike slovenackog jezika"od maje djukanovic.u knjizarama nema,nema ni u skriptarnici filoloskog fakulteta.
ili dvd izdanje za ucenje slovenscine.
bilo kakva informacija....
hvala

piši maji na mejl pa je pitaj, sigurno će ti odgovoriti

imaš njen mejl na sajtu faksa - kad ideš na katedre, pa srpski s južnoslovenskim jezicima, pa slovenački

pisala sam vise puta,mail koji stoji na sajtu fakulteta nije aktivan.isla sam vise puta da je trazim nikada nije na fakultetu,zvala njen kabinet vise puta-uvek zvoni a niko se ne javlja:(
ta knjiga mi je hitno potrebna a nigde je nema...
postajem ocajna...

sad završavam osmi pa pošto hoću da studiram engleski mislila sam da upišem gimnaziju društveni smer...e,sad pošto je kod nas gimnazija jako loša predomislila sam se i hoću da upišem ekonomsku opšti ili turistički smer...da li posle ekonomske mogu da se upišem na filološki fax ukoliko dobro uradim prjemni?odgovarajte molim vas...

Back