FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Hvala puno na odgovoru. Uradicu tako na tehnickom. Da li znas gde ostaje originalna saobracajna dozvola za auto koji se uvozi iz inostranstva, da li u MUP-u ili na Carini?

Sto se tice atesta, u fabrici ispitivanje boca kosta 1522 dinara po boci.
Sa potvrdom da su boce ispravne ide se u AMSS ili Masinski fakultet da gde oni proveravaju sistem i vodove za gorivo i to kosta 5300 dinara.
Na to treba dodati i novac servisu koji demontira boce pre odnosenja na ispitivanje i kasnije ih vraca na svoje mesto . Sve zajedno ne moze da kosta vise od 15000 dinara a meni su trazili 34300 dinara za uslugu.

Hvala puno na odgovoru. Uradicu tako na tehnickom. Da li znas gde ostaje originalna saobracajna dozvola za auto koji se uvozi iz inostranstva, da li u MUP-u ili na Carini?

Sto se tice atesta, u fabrici ispitivanje boca kosta 1522 dinara po boci.
Sa potvrdom da su boce ispravne ide se u AMSS ili Masinski fakultet da gde oni proveravaju sistem i vodove za gorivo i to kosta 5300 dinara.
Na to treba dodati i novac servisu koji demontira boce pre odnosenja na ispitivanje i kasnije ih vraca na svoje mesto . Sve zajedno ne moze da kosta vise od 15000 dinara a meni su trazili 34300 dinara za uslugu.

ljudi ovo je srbija.niko na svetu netrazi atest za fabricki ugradjene metane jer to je fabika pustila taj auto da se prodaje na celoj zemaljskoj kugli samo nasi pametnjakovici traze da se radi atest na nesto sto je fabrika kao fijat pustila u prodaju.nismo mi budzili to kod nekog majstora ili sami ugradjivali kao mnogi sto ubacuju metan po kolima jer su se opametili pa sipaju metan umesto plina koji je duplo skuplji.samo pozdravljam ispitivanje boca i vek njihovog trajanja ali atest za nesto fabricko NERAZUMEM :dash:
TARTARINI I FIJAT SU TO NAPRAVILI I PUSTILI DA SE PRODAJE AUTO SA OZNAKOM BIPOWER ZATO I SMATRAM DA JE APSURDNO ISPITIVATI NESTO STO JE FABRICKO ALI OVO JE S R B I J A.
kao isto sto ima opel zafira model na metan i kad je covek hteo da je regustruje u supu su mu rekli daj atest za metan i dobili su jednostavan odgovor ZOVNI TE OPEL FABRIKU I TRAZITE OD NJIH ATEST ZA UPOTREBU METANA NA VOZILI,STO JE NA MESTU I ISPRAVNO.

Poslednja izmena:
samo da kazem da i mi imamo multiplu od prosle godine..moram muzu da pokazem ovaj forum kada dodje sa posla...jedno pitanjce,moramo sutra da putujemo na dalje pa me interesuje ako neko moze da mi kaze gde je pumpa za metan u krusevcu?jel je ima tamo?nemam vremena da iscitavam sve,verovatno negde pise...al molom za pomoc

Metan u Krusevcu: Jasički put bb, 037/444-828
Javi koliko kosta i ako mozes uporedi kvalitet metana na koji inace sipas sa ovim čarapanskim.
Izmedju novobeogradskog i čačanskog biram čačanski, auto bolje ide i manje ga troši. Ovo je moje skromno vidjenje.
Kakav je metan u Pancevu?

Imam pitanje za alexgas ns:
Da li bi mogao da mi izvedes TACNU racunicu za potrosnju zemnog gasa pri sipanju sa tom kucnom pumpom...
Ti si napisao da je 1kg 50dinara. Ako se i odlucim da dam te pare za uredjaj trebali bi mi egzaktni podaci.
Pojasni konkretnije koliko toj pumpi treba struje/vremena/kubika da napuni 1kilogram metana ?
ako neces ovde javi te podatke na 063 338 332
Ko je proizvodjac datog uredjaja, koji je nivo buke, koje su dimenzije?
Svi ovi podaci su mi veoma bitni.
Jako sam ozbiljan u nameri da ugradim kucnu pumpu jer imam vise automobila na metan
Hvala unapred

Multipla se sve više prodaje po Vršcu. Taksisti su počeli da je voze, počeli su i obični gradjani.Cena su pale ispod 4,000 ima da se nadje po 3,500 čak
Ljudi su veoma zadovoljni pošto konačno su shvatili da im trba veće vozilo koje je uz to ekonomično.

Odavno sam tvrdio da je koncept "malog ekonomičnog auta" potpuni promašaj i da je preskup.
Ako s euzme "punto", on niej nizašta nego sa vožnju po gradu.
Nama sada u Srbiji trebaju veća i ekonomična kola, poput Mutiple gde cela porodica može da stane koji je i za grad i za van gradsku vožnju
Uz to da ima prostora da staviš nešto unutra, da može da prenese neki teret.

Apsolutno se slazem!

Pa zar nije tako!?
Prvo košta najmanje 6-7000 Evra. za te pare može da se kupe dve polovne multiple pa da kreneš u taksiranje- ako hoćeš da se time baviš.
Dalje, "mali auto" - ja mali auto, ne može ništa da povuče.
Čak je Opel Agila daleko bolje rešenje od "Punta"- (mana je što je manja od Multiple a košta skoro isto)
Danas smo u takvoj krizi da je kupovina malog auta čisto bacanje para. Prvo rpskupi su. kako? Pa lepo, 2,500 evra je iole dobar polovni Punto. A Multipla košta samo 1/3 para više a dobijaš 200% više.
Drugo, mali auto je bio dobar setimo se kada-
U vreme kada smo imali para. Zvuči neverovatno ali je tako- svi su vozili "Fiće", male jeftine automobile kada je bilo 3x više novca nego danas! I principu jeftini auto mogu da priušte samo bogatiji ljudi.

Naj više bih voleo kada bi u Srbiji postojala kutura i tradicija kupovanaj pil-apova. Pri tom ne mislim na Zastava Poli i slične gluposti nego na prave pikapove sa običnom ili duplom kabinom.
Oni su danas oko 15-17,000 E novi, polovni bi bili negde oko 5-8000. To bi bilo savršenop vizilo za Srbiju. Sa duplom kabinom i uz to teretnom platformom! Em je auto em je kamion i služi porodici za sve potrebe, posebno ljudima van grada.

Za sada, "Multipla" je jedino razumno rešenje, negde izmedju auta i kombija, minimalno ulaganje za maksimalni dobitak.

sve razumem i prakticnost tog auta a i pomalo sasavi izgled... mada mene je oduvek interesovalo zasto kao estetski detalj - tapacirung na kontrolnoj tabli? :eek::D

Italijani, šta da kažem :) Tapacirung na tabli imaš kod mog još jednog italijanskom mezimca - Lancia Y
Nego što se izgleda tiše, sa 2-3 godine više se neće ni prodavati kao polovni sadašnji primerci "čudne" Multiple.
Nova verzija nema onu faniznu izbočinu sa svetlima. Za sada koštaju 4,500-7000E polovni ali vidi- kupiš prvo standardnu Multiplu 2,800-3500 E, voziš par godina i zameniš za noviji model.

Pozdrav,
da li se i vama desava to da kada palite Multiplu bipower prilikom prebacivanja goriva da na benzin radi 20 sekundi a da onda prebaci na metan i da motor pocinje da trokira nekih jedan minut a zatim sve bude kako valja. Bas cudno, on pali na benzin i kada se prebacuje na metan motor trokira, kao da mesa metan i benzin i metan. Ovo se desava prilikom prvog paljenja i kada je dosta hladno. Da li se i vama isto desava?

Potrosnja u Beogradu, pre rekonstrukcije Gazele, sa svim guzvama i putovanjem po 40 minuta za relaciju od 10 km je iznosila 10 kg metana na 100 km.

Pozdrav,
da li se i vama desava to da kada palite Multiplu bipower prilikom prebacivanja goriva da na benzin radi 20 sekundi a da onda prebaci na metan i da motor pocinje da trokira nekih jedan minut a zatim sve bude kako valja. Bas cudno, on pali na benzin i kada se prebacuje na metan motor trokira, kao da mesa metan i benzin i metan. Ovo se desava prilikom prvog paljenja i kada je dosta hladno. Da li se i vama isto desava?

Potrosnja u Beogradu, pre rekonstrukcije Gazele, sa svim guzvama i putovanjem po 40 minuta za relaciju od 10 km je iznosila 10 kg metana na 100 km.
Multipla kao i svi automobili na zemni gas ili tng imaju regulator pritiska koji snizava pritisak iz rezervoara na radni (kod multiple 9 bara).Ako je taj pritisak veci racunar ne moze da iskontrolise rad dizni i motor neravnomerno radi dok se pritisak ne stabilizuje. Potrebno je remontovati regulator i sve ce biti ok.

Multipla kao i svi automobili na zemni gas ili tng imaju regulator pritiska koji snizava pritisak iz rezervoara na radni (kod multiple 9 bara).Ako je taj pritisak veci racunar ne moze da iskontrolise rad dizni i motor neravnomerno radi dok se pritisak ne stabilizuje. Potrebno je remontovati regulator i sve ce biti ok.

Prilikom paljenja na benzinu radi 2 do tri sekunde pa prebaci na metan i tada pocinje da trokira. Kao da mesa metan i benzin. Gde bih mogao da remontujem regulator? Koliko Vama prilikom paljenja radi na benzinu? Cini mi se da kod mene bas brzo prebaci na metan.

Da li je neko sipao metan u Krusevcu?
Zanima me poredjenje sa ostalim pumpama.
Prema mome iskustvu pumpa u Cacku ima kvalitetniji metan nego na Novom Beogradu.
Na Novom Beogradu metan poskupeo pa je sada 83 dinara, valjda ce ga i poboljsati. Cena metana u Cacku pocetkom septembra je bila 83 dinara dok je na Novom Beogradu bila 75. Da li neko zna cene u Pancevu na obe pumpe i u Krusevcu?

Back