FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Mozda ce vam izgledati kao pametovanje ali imam imformacije iz prve ruke.Radim u firmi koja distribuira gas i vozim fiat doblo na metan od 2004 god.To su bila nova vozila a sad imaju prko 250000 km.Za sve ove kilometre imali smo malo mehanickih problema a sa samim uredjajem za metan nikakvih.U njih su ugradjivani fabricki fiatovi uredjaji METATRON i to su jedini uredjaji koji se fabricki ugradjuju zapremina boca je 124 lit. ili 20 kg.,prosecna potrosnja je 11.3lit benzina,11.7cm3 na 100km.Ako ste zainteresovani za temu za kucne kompresore , pitajte sta vas interesuje zato sto uskoro trba da idem na obuku za servisiranje istih.

MATYA,evo sad videh tvoj komentar o multipli na metan.Prvo ja sa tim autom za 14 meseci prelazim tacno 120000 kilometara,sto i nije bas za podcenjivanje.Moja multipla je presla tacno 257000 i nisam imao takvih problema sa izduvnom granom i hvala bogu valjda ih nece ni biti.Sto se tice potrosnje evo ja pristajem da poklonim auto ako mi netrosi 4,5 kilograma metana,a nekad sa pristojnom voznjom kad neprelazim preko 80 cak trosi i 4 kilograma.Svedoci su ovi decaci sa SPONIT PUMPE U CACKU koji svaki dan kad se vratim iz beograda toce od 1200 do 1400 dinara metana,jer sve zavisi gde se zavlacim po beogradu.Moj auto svaki dan predje od 300 do 350 kilometara i to je to na otvorenom putu, tako da nemam razloga da *****m za nesto sto nije tako.Ja dajem svoj auto na opkladu sa tobom za tvoj auto ako to nije tako.Radi tacne preciznosti dosada sam potrosio 5,5 tona metana za tu kilometrazu koju uredno vodim u jednom bloku.PRE PAR MESECI SAM BIO KOD ONOG TVOG PATRIKA NA KRAJU BEZANIJE,nije bio on tamo ali neki decak izadje da me pita sto sam dosao ,a ja rekoh samo da pitam dali je potrebno izvrsiti neki servis metanskog uredjaja,a on rece da su ti uredjaji napravljeni da traju dokad traju,a tvoj je izgleda pri kraju.Onda lepo nazoves otpad u caku, prodaju ti uredjaj,znaci samo uredjaj bez ostalih ventila,boca,creva itd,itd za 150 evra,a tvoj posaljes u BOLONJU direktno u tatarini fabriku da ti urade uredjaj i vrate ga nazad.I na kraju ja samo znam da sam na ovoj predjenoj kilometrazi za 120.000 kilometara ustedeo 3200 evra na razlici izmedju plina (kojeg toliko hvalis a nigde ga u srbiji nema kvalitetnog) i metana.AKO si spreman na opkladu izvoli,bez razmisljanja.
Sto se tice guma 80.000 kilometara sam presao sam miselin energi saver 195/65 /15 koje su bile na multipli kad sam je i kupio.VILJUSKE SAM I JA PRE NEKI DAN NARUCIO IZ KRAGUJEVCA OD OVOG STO REPARIRA AL SAM IH TEK SAD NA 254000 PROMENIO,INACE SAM AUTO KUPIO NA 137.000 ALI PRAVIH PREDJENIH KILOMETARA NA SATU.

Poslednja izmena:
Pozdrav svim ljubiteljima i vlasnicima Multipli, od nedavno sam i ja jedan od Vas (vlasnik),sve što je napisano do sada o konforu,preglednosti... je 100% istina. Zanima me dali neko ima konkretne informacije o pumpi (metan) u Novom Sadu u krugu GSP-a.Još jedno pitanje dali je u saobraćajnim knjižicama upisan pogon na metan ili benzin/gas kod multipli koje imaju fabrički ugrađen gas (metan).

Ne kazem da lazes Papiloni, samo mozda imas neku posebnu tehniku voznje ili mnogo bolji uredjaj, fabricki je po brosuri kombinovana potrosnja 6,4 kg sto se meni sa mojih 7 kg po Beogradu poklapa, ali ti tvrdis da ti po gradu trosi 4,5 ili cak kombinovano, pa to ni fabrika ne kaze.... Ni jedan taksista u Beogradu pa cak ni pumpadzije ne kazu da trosi ispod 6-7. Sad na otvorenom u petoj na 1500 obrtaja i vetrom u ledja mozda trosi 4,5...

Pozdrav odlicnom forumu!

Od srede sam i ja ponosni vlasnik Fiat Multiple BIpower!!
Vec tri godine planiram da je kupim i konacno jedna metalik plava ja nadjena u dobrom stanju i kupljena. Godiste je 2001 i ima metan.

Sto je vec neko rekao nisam zadovoljan vec prezadovoljan. Cak je i moja zena koja je do pre neki dan jako lose vozila u Multipli jako dobar vozac. Parkiranje je posebno lako uz ogromne retrovizore, parking senzore i ogromnu preglednost cele kabine. Na prednja tri sedista mogu komotno da se smeste tri odrasle osobe sa viskom kilograma.

Papiloni da li je oformljen klub ljubitelja Fiat Multiple?

Pozdrav svim ljubiteljima i vlasnicima Multipli, od nedavno sam i ja jedan od Vas (vlasnik),sve što je napisano do sada o konforu,preglednosti... je 100% istina. Zanima me dali neko ima konkretne informacije o pumpi (metan) u Novom Sadu u krugu GSP-a.Još jedno pitanje dali je u saobraćajnim knjižicama upisan pogon na metan ili benzin/gas kod multipli koje imaju fabrički ugrađen gas (metan).
Konkretna informacija u vezi punionice u GSP-u glasi;nema punjenja,zasto,zato,sto od pocetka izgradnje pumpe nije bilo ni predvidjeno ugovorom izmedju GSP-a i DP NOVI SAD GASA da pumpa sluzi i za komercijalnu upotrebu:besna:A mediji su nas po ko zna koji put slagali:dash:

Zdravo svima,
malo da ozivim forum.
Prva iskustva sa potrosnjim metana su sledece:
prvo sipanje nakon kupovine bilo je jako cudno. Na pokazivacu nivoa metana stajalo je da je na rezervi a na pumpi na Novom Beogradu su mi sipali samo 19 kg. Malo cudno s obzirom da imam tri boce za metan i da bi trebalo da stane 25 kg. Presao sam 170 kilometara i sipao sam 18 kg. Prevelika potrosnja slozicete se. Pitao sam na pumpi zasto mi je prosli put tako malo stalo a oni su me prvo pitali da li sam sipao kasno navece. Sipao sam oko 23 h i rekli su mi da tokom veceri i noci pune autobuse sa metanom i da je tada pritisak jako nizak i da iz tog razloga malo staje u boce. Aj da im poverujem. Nakon tog sipanja presao sam Gazelu po najvecoj guzvi, vozio se po gradu i krenuo za Prijepolje. U Cacku na pumpi koja se nalazi na kilometar od magistrale sam sipao 11 kg sa predjenih 180 kilometara. SA punim rezervoarom sam nastavio put, otisao do Prijepolja, vozio se po okolini i na povratku za Beograd svratim na pumpu u Cacak i sipam 15,8 kg a presao sam 350 kilometara!!! Ako sam dobro izracunao trosi oko 4,5 kg na 100 kilometara kao sto trosi i Papilonijeva Multipla.
Izgleda da postoje velike razlike u kvalitetu izmedju ove dve pumpe.
U Cacku je kilogram 83 dinara a u Beogradu 75 dinara. Sa metanom iz Cacka osetio sam kao da auto ima vise snage.

Dali je neko imao slicna iskustva?

ajde malo da pricamo o kucnim kompresorima. cinimi se da niste bas zainteresovani,mozda zbog ne znanja mozda zbog straha asli evo objasnjenja;kucni kompresori su napravljeni za ulazne pritiske od 17 do 200 mbar-a a izlazne odnosno pritiske punjenja 200-250 bar-a. u srbiji kucna instalacija je projektovana za pritiske od 22-25 mbar-a tako da nam to odgovara,potrosnja struje kompresora je 3 kw/h,cena kubika gasa u ns je 37 dinara tako da po kilogramu cena kpg-a je oko 50 dinara.brzina utakanja za komresore coltri je od 5 do 25 kubika na sat. kompresor je velicine ves masine i tezak je 50 kg i kostaju {ranije u forumu su bile price od 450 eura}od 7500 do 15000 eura.

Da ne znam za Fiću i da nisam video gde je ovde volan, pitao bih se na: "na koju stranu se vozi ovaj auto" :lol:
Uvek je aktivan ali vas sa Multiplama nema mnogo pa je zato tisina.:D
Evo jos slika prve Multiple.

Ja sam jedno vreme bio vrlo zagrejan za kupovinu Multiple (što se da primetiti iz prethodnog učešća na ovoj temi :)). A što je najluđe i mojoj ženi je postala simpatična kao auto. Odemo mi na jedan auto plac, sedne ona pozadi, gleda, gleda: "pa ovo je skoro isto kao naš Punto", misli na enterijer, sedišta... I još kaže: "šta, treba da izbacimo jedno sedište da bi imali dovoljno za prtljag?"
I ja se tu nešto bacim u nedoumicu, pa odustanem.

Back