FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Prosto sam odusevljen sa tom razlikom od pola litre!:hahaha:
Ljudi ajd malo vozite po cistom gradu bez ikakvog izlaska van istog i da vidite onda kolika je potrosnja.
Imenjak je lepo rekao 10kg a sad je plafon 7L. Tako je meni clan ovog foruma rekao da mu jedan njegov auto trosi 7,5L po gradu a u fabrickim podacima stoji 8,5L a sa nasim lepim gorivom nikako ne moze da bude ni ko fabricka nego samo vise.
Zna se sta je voznja na otvoreno a sta je u gradu a vecina vadi prosek iz kombinovane voznje a razlika mora biti bar 3L ili KG u vasem slucaju.

u cacku je 88 dinara kilogram metana,moja multipla idalje kako sam i ranije pisao na forumu i na ovoj temi trosi na otvorenom 4,5 kg na 100 kilometar,ili evo vako od svakodnevnih 310 do 350 kilometara koliko prelazim sa njom i svaki dan sa metanskoj stanici sipam od 1200 do 1400 dinara a tu je 50 kilometara gradske voznje i 300 otvorene.podatak letos sa mora cacak sofija 350,5 km od pumpe do pumpe u sofiji bugarska 10,5 evra.smesno stvarno ali istinito.otisao sam cacak elenite kod suncevog brega i natrag 1700 kilometara sa 55 evra ,aj sad gde to ima.Inace po bugarskoj ima metana gde hoces ,preko 96 pumpi ima u celoj bugarskoj a kod nas samo 4,doduse sad prave jos i na orlovaci na izlasku iz bga prema cacku a vidim i u kraljevu da se gradi,zato multiple,kod nas i nisu na ceni jer ljudi nemaju gde da toce metan.

ALEXGAS.Gde se nalazi taj regulator.pojasni malo posto u cacku malo njih zna uopste o metanu i multipli.sem ovih uredjaja sto ugradjuju po plinskim servisima jer sad vidim da svi taksisti u cacku ugradjuju metan u sva auta,ali ovo je kod multiple fabricko i zanima gde stoji regulator pritiska.ja sam imao problem sa lerom kad je vruc motor cas je 500 ili 600 obrtaja,cas se ugasi a cas ode na 1500 ili 1800 obrtaja i morao sam da promenim citavi usis jer nemoze se menjati samo step motorcic,bar tako kazu majstori u cacku

Druga pumpa je Golub taxi na putu prema Kovinu i na toj cesce uzimam jer mi je bliza, sto se tice kvaliteta mislim da je isti.Inace ovde je svakim danom sve veci broj Multipli a na pumpi srecem i druge automobile na metan.Danas promenio set kvacila na Multipli jer mi je prokliyavao.Cena seta,6850dinara

ALEXGAS.Gde se nalazi taj regulator.pojasni malo posto u cacku malo njih zna uopste o metanu i multipli.sem ovih uredjaja sto ugradjuju po plinskim servisima jer sad vidim da svi taksisti u cacku ugradjuju metan u sva auta,ali ovo je kod multiple fabricko i zanima gde stoji regulator pritiska.ja sam imao problem sa lerom kad je vruc motor cas je 500 ili 600 obrtaja,cas se ugasi a cas ode na 1500 ili 1800 obrtaja i morao sam da promenim citavi usis jer nemoze se menjati samo step motorcic,bar tako kazu majstori u cacku

Regulator se nalazi sa leve strane u motorskom prostoru,malo je neobican jer ne lici na klasicne.Nije membranski nego je klipni i menjaju se o-ringovi koji nisu obicni.Potrebno je imati i odgovarajucu aparaturu za ispitivanje regulatora jer na njemu postoji isigurnosni ventil kojeg treba ispitati.Inace koracni motor za ler prosto receno radi na struju a tu struju mu daje racunar koji sabira i oduzima razne imformacije pa ako motoric menja ler to znaci da radi ali mu racunar kaze da tako radi.Po meni je problem bio u necem drugom(tp senzor,senzor temperature).A Duki ako nije cistio cng dizne,nek proba.

A ja sam bio danas kod lika koji donosi motorne kompjutere iz Italije jer na 1,6 16 V motorima crkavaju veoma kvalitetno.:(
Mom drugaru je riknuo na Doblu i nigde nije mogao da nadje polovan i izuo se 900 eura kod Stojanova. A ovaj likpolovan za Stilo prodaje po 300 eura i prosle nedelje je doneo 5 komada i danas ima samo 1. Skroz lose po vozace Fiata al sta je tu je. Zato je ,po meni i dobroj vecini,JTD ipak najbolje resenje.Ima i JTD mana ali su ipak bezbolnije.

Ajde i ja da se uključim malo u diskusiju... možda će nekom biti od koristi, iako sam aktivniji na drugom forumu (Bolens).

Ovde se multipla često poistovećuje sa "multiplom bipower" što je naravno samo deo realnosti... mnogo više ih ima koje su JTD i koje se takođe sa zadovoljstvom koriste.

Hteo sam samo da prenesem jednu činjenicu koju mi je baš juče preneo moj drugar (inače vozi baš bipower multiplu a živi u Minhenu). Njegov auto je 2002. godište i sledeće godine puni 10 godina starosti. Po nemačkom zakonu tada će morati da menja rezervoare za gas i ta operacija će ga koštati 1400 EUR! E da, može to da se odradi i u Italiji za 500 EUR ali onda Nemci priznaju taj atest samo narednih 5 godina. Inače, kad se odradi u Nemačkoj važi 10 godina. Takođe, važna stvar, koju su mu takođe rekli na tehničkom pregledu, kad se zabezeknuo od cene, je da za novije multiple Natural Power, 2005+ važi fabrička garancija na rezervoare od 20 godina! Eto jedne, čini mi se, korisne informacije iz prve ruke.

Pa onda je opet i blize i jeftinije otici u italiju ako mora neko od nas odavde to da radi.U Kraljevu rade ispitivanje boca mislim da je to zadovoljstvo oko 3600 dinara i treba neko od ovlascenih servisa da skida te boce,tako su barem naredili.ali sve u svemu kad se sve to uzme u obzir ipak jeftinije voznje na 100 kilometara otvorenog puta za 400 dinara i za ovoliki auto nemaaaaaaaaaaaa.
A evo i za nekog ko se skoro ukljucio na forum informacija sto mislim da sam na predhodnim stranicama i vec napisao,kad sam letos posao u bugarsku na more sa porodicom, natanko sam ga sto reko bosanac, u cacku i krenuo polako put sofije normalnom nekom voznjom od 80 do 100 km na sat, tacno do prve metanske stanice na ulazu u sofiju multipla je potrosila 10,5 evra za 350,5 km.sto je naravno stvarno smesno,a ceo put, posto metana ima svuda po bugarskoj,znaci cacak-suncev breg i natrag 1700 km za 55 evra mislim da to stvarno nema nigde.inace metan je po bugarskoj 70 euro centi jeftiniji je malo nego kod nas,a kvalitetniji je za nekih 20 do 30 posto od naseg bilo kojeg,jer oni sem sto ga izvlace iz zemlje, imaju i fabrike metana pa je taj malo i kvalitetniji nego ovaj zemni.

Poslednja izmena:
Da li si primetio razliku u kvalitetu gasa izmedju Kriogasa i Sponita? Meni manje trosi sa gasom iz Sponita.
u cacku je 88 dinara kilogram metana,moja multipla idalje kako sam i ranije pisao na forumu i na ovoj temi trosi na otvorenom 4,5 kg na 100 kilometar,ili evo vako od svakodnevnih 310 do 350 kilometara koliko prelazim sa njom i svaki dan sa metanskoj stanici sipam od 1200 do 1400 dinara a tu je 50 kilometara gradske voznje i 300 otvorene.podatak letos sa mora cacak sofija 350,5 km od pumpe do pumpe u sofiji bugarska 10,5 evra.smesno stvarno ali istinito.otisao sam cacak elenite kod suncevog brega i natrag 1700 kilometara sa 55 evra ,aj sad gde to ima.Inace po bugarskoj ima metana gde hoces ,preko 96 pumpi ima u celoj bugarskoj a kod nas samo 4,doduse sad prave jos i na orlovaci na izlasku iz bga prema cacku a vidim i u kraljevu da se gradi,zato multiple,kod nas i nisu na ceni jer ljudi nemaju gde da toce metan.

Da le neko zna gde se u Grckoj nalaze pumpe sa metanom?
U Makedoniji postoji kod Skoplja interna pumpa za gradski prevoz, nije za javnu upotrebu.:dash:

isto i u atini samo interna:dash:,a sto se tice kvaliteta metana izmedju kriogasa i sponita sve je to isto samo je u cacku malo jaci pritisak do 230 bari a kad tocim u beogradu nikad nemoze da predje preko 200.mislim da je u cacku samo jaci pritisak pri punjinju i nista vise.jedinu sam razliku osetio kod bugarskog metana jer je izgleda jaci valjda zato sto,kao sto sam i pomenuo.....proizvode metan a ne samo kao kod nas izvlace iz zemlje,al to se stvarno oseti na gasu i to lepo.

Poslednja izmena:
Ne razumem Grke, beda a voze na benzin i dizel.
Ne znam da li je neko isao u Grcku preko Bugarske, gugl kaze da je duze 70 kilometara nego preko Makedonije kada se ide na Halkidiki. Ne znam kakav je put?
U Bugarskoj ima dosta pumpi sa metanom, cak i jedna blizu granice sa Grckom u gradu Petrič.
Sto se tice pritiska na Kriogasu jednom je bio 178 bara!!! Uvece je posebno lose kad tankuju autobuse, tek onda padne pritisak.

sto se tice puta kroz bugarsku za grcku je extra,od ulaska u bugarsku do izlaska imas nepunih 200 kilometara do grcke, metana sad imas u bugarskoj gde hoces i kombinacija ko neide za halkidiki a ima metan je idealna,jer metana ima i u blagoevgradu koji je blizu grcke granice,ustvari u julu mesecu je imalo 96 tocecih mesta na teritoriji bugarske a sad mozda i vise.izguglaj metanske stanice bulgarija i videces,samo u sofiji ih ima 24,i svi taksisti u sofiji voze na metan retko ko i koristi plin.ili guglaj METANOSTANCIJE BULGARIJA kako ih oni nazivaju

Hvala na odgovoru.
Jesi li isao na Dimitrovgrad prema Sofiji pa onda prema Blagoevgradu? Gugl mape mi prikayuju da je najbolje preko Vlasinskog jezera ali nikako ne bih isao tuda.
sto se tice puta kroz bugarsku za grcku je extra,od ulaska u bugarsku do izlaska imas nepunih 200 kilometara do grcke, metana sad imas u bugarskoj gde hoces i kombinacija ko neide za halkidiki a ima metan je idealna,jer metana ima i u blagoevgradu koji je blizu grcke granice,ustvari u julu mesecu je imalo 96 tocecih mesta na teritoriji bugarske a sad mozda i vise.izguglaj metanske stanice bulgarija i videces,samo u sofiji ih ima 24,i svi taksisti u sofiji voze na metan retko ko i koristi plin.ili guglaj METANOSTANCIJE BULGARIJA kako ih oni nazivaju

Pozdrav svima.
U pocetku mi je ovo vozilo bilo smesno a sad mi je sve zanimljivije i vec sam poceo da razmisljam o kupovini ove starije multiple na metan.Odlicno ste opisali sve prednosti tj.mane.Neko je spomenuo Zafiru u poredjenju sa multiplom i nije bio u pravu kad je rekao da su sedista pozadi za decu.Nije bas tako.U zafiri ima sasvim dovoljno prostora pozadi.Jedino sto je na vozacevom mestu malo bezveze u poredjenju sa multiplom.barem meni, sto ne znaci da je i ostalima.Zavisi ko voli kakav polozaj na mestu vozaca.u tom pogledu multipla mi je mnogo udobnija ali se opet ne moze porediti sa Xsarom Picaso koja je dosta udobnija od oba automobila.Multipla me odusevila prostorom i napred i pozadi a da ne pricam o potrosnji metana.Jedino sto me odvlaci od kupovine je mali broj pumpi kod nas.Video sam da KRYO zavrsava uskoro svoju pumpu kod Orlovace.interesuje me koliko je vozacima na metan problem to sto su vezani za tih par pumpi pio srbiji.Da li se isplati nerviranje u odnosu na ustedu(na godisnjem nivou) potrosnje na plin? Hvala "metancima" na odgovoru.Super vam je forum

Back