Facebook

Ma kako god okrenes, neko te spijunira: facebook, tvoja tajna sluzba, djevojka, mobilna telefonija, suparnici iz tvoje stranke, policija...Tako da ne treba se previse cimati oko toga.

Тринаестогодишњак саслушаван због писања на Фејсбуку

Ученик седмог разреда основне школе у америчком граду Такома умало није завршио у затвору због писања на Фејсбуку. Тринаестогодишњи дечак је, после наводног убиства Осаме Бин Ладена, написао да би председник Барак Обама сада требало да буде опрезан јер би могли да уследе самоубилачки напади. И та реченица је могла да га кошта слободе.

Detaljnije: http://www.alternativnevesti.com/in...ja-na-fejsbuku&catid=63:veliki-brat&Itemid=26

Ma ne prikuplja FB podatke o korisnicima, neeeee.

Mog druga uhapsihi kada je napisao nešto o nekom protestu. Došli kući i uhapsili ga i tamo su mu objasnili da postoji jedno posebno odeljenje koje prati rad svih FB poruka, bilo privatnih, bilo javnih. Svaki grad ima svoje odeljenje.

Ako lajkujem neciju sliku, pa je se ta osoba posle toga taguje da li se i dalje na njenom profilu vidi moj lajk.
Lajkovala sam sliku u albumu prijatelja na fb, a osoba koja je preuzela tu sliku nije moj fb prijatelj.

Ako lajkuješ bilo šta (nebitno da li je slika ili neki post na zidu) kod svog prijatelja, svi njegovi/njeni prijatelji će to moći da vide, bez obzira da li su oni i tvoji prijatelji ili ne. Pa čak, ako je taj tvoj prijatelj omogućio da mu detaljno pregledavaju profil i oni koji mu nisu prijatelji, čak će i takvi moći da vide tvoj lajk. Nadam se da si me pohvatala o čemu govorim.

U kratkim crtama - kada lajkuješ nešto, svi vide, osim onih koje si ti lično blokirala.

Razumela sam da ce to biti vidljivo na zidu naseg zajednickog prijatelja, ali da li stize lajk kod osobe koja mi nije prijatelj, ako je prethodno tagovana kod naseg zajednickog prijatelja (dakle imaju zajednicku fotografiju), a ja tu fotografiju lajkujem posle toga?
(izvini sto davim ...)

Razumela sam da ce to biti vidljivo na zidu naseg zajednickog prijatelja, ali da li stize lajk kod osobe koja mi nije prijatelj, ako je prethodno tagovana kod naseg zajednickog prijatelja (dakle imaju zajednicku fotografiju), a ja tu fotografiju lajkujem posle toga?
(izvini sto davim ...)

Ako sam dobro shvatio, zanima te da li osoba koja je tagovana dobija notifikaciju kad ti lajkuješ tu zajedničku fotografiju? Čini mi se da ne.

Ne dobija? Uuu, pa to je odlično!
Sećam se negde prošle zime, ako se ne varam, kada su bile aktuelne one aplikacije na Facebook-u, tipa "saznaj ko su ti top prijatelji". Aplikacija je na osnovu nekih algoritama formirala liste top prijatelja i od njih je pravila sliku, koja je predstavljala zbirštinu profil slika osoba sa te liste. Ta slika se objavi među drugim slikama na profilu osobe koja je i pokrenula tu aplikaciju. Ta osoba će posle toga tagovati sve osobe na toj slici, nakon čega će sve te tagovane osobe da lajkuju tu sliku i da krenu sa beskonačnim dopisivanjem preko komentara. E sad, zamislite hiljade i hiljade ljudi da iskoristi tu aplikaciju u periodu od par sati i da onda njihovi prijatelji krenu, tako-reći, istovremeno da lajkuju i komentarišu te slike. Pa to nije bilo normalno koliko je kočio Facebook u tom periodu!

Ovaj primer sam pomenuo jer se sećam da sam ja tako bio tagovan na nekim od tih slika i da sam konstantno dobijao notifikacije o novim lajkovima, tagovima i komentarima na tu sliku. To bi bio odgovor na tvoje pitanje, ali izgleda da su se malo opametili i da su izbacili tu opciju u međuvremenu, tako da sada verovatno ne dobijaš ta obaveštenja.

Na facebooku postoje upozorenja, tj, d ane kreiraju stranice oni koji nemaju blage veze sa tom temom... :)
Ali znam d apostoje svakakve tipa: "pogledajte kako je devojka ispalila decka..." ; "prica ovog decaka je rastuzila mnoge, a sigurno ce i vas", itd...

jel ima neko problem sa fejsom par dana?

Chat baguje,ne moze da otvori kad pritisnem dole da vidim online prijatelje zaledi se nece da otvori,onda chat prozori od pre nekoliko dana mi stalno kad udjem na profil stoje zatvaram ali kad god ponovo udjem oni su tu,onda kad mi se jave ljudi ne mogu da vidim taj prozor....

Reinstalirao sam explorer,isao na sistem restore,skenirao komp i nista...Inace nemam problema ni sa jednim drugim sajtom ili forumom osim sa fejsom,pa me zato i zanima jel ima neko isto te probleme? i da li je to neki univerzalan problem tj nesto raduckaju ili samo ja imam taj problem,ako je ovo drugo jel ima neko resenje? hvala

jel ima neko problem sa fejsom par dana?

Chat baguje,ne moze da otvori kad pritisnem dole da vidim online prijatelje zaledi se nece da otvori,onda chat prozori od pre nekoliko dana mi stalno kad udjem na profil stoje zatvaram ali kad god ponovo udjem oni su tu,onda kad mi se jave ljudi ne mogu da vidim taj prozor....

Reinstalirao sam explorer,isao na sistem restore,skenirao komp i nista...Inace nemam problema ni sa jednim drugim sajtom ili forumom osim sa fejsom,pa me zato i zanima jel ima neko isto te probleme? i da li je to neki univerzalan problem tj nesto raduckaju ili samo ja imam taj problem,ako je ovo drugo jel ima neko resenje? hvala
Velike su šanse da je to "univerzalni problem" kako ti kažeš. Nemoj ništa da brineš, problem će se rešiti sam od sebe. Eventualno možeš da probaš sa nekim drugim Web browser-om, kao npr. Firefox, Opera, Google Chrome...

Ej, danas je nešto krenuo da mi baguje FB.
Ne mogu ništa da lajkujem, ni da komentarišem, a čet mi radi samo kad odem u podešavanja naloga. . . :neutral:
Je l' zna možda neko šta bi moglo da bude problem. . .
I da. . . Na čiji god nalog da uđem sa mog kompa isti problem tako da mislim da nije do podešavanja na face-u. . .nego možda do browera ili slično. . .
Samo ne znam šta. . xD

Back