stanoye
Obećava
- Poruka
- 76
Jel zna neko da li treba da se stavi ć ili c na kraju prezimena kada se popunjava express entry profil?
Hvala
Hvala

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel zna neko da li treba da se stavi ć ili c na kraju prezimena kada se popunjava express entry profil?
Hvala![]()
Pozdrav,Drugari .. pitanje u vezi sa Reference Letter-om ...
Dakle, u vašoj firmi, od koga ste tražili da vam izda Reference letter?
Recimo, ja radim u jednoj povećoj inostranoj firmi na poziciji gde mi je supperior čovek koji je upravnom odboru.
Na CIC-ovom sajtu lepo piše da bi taj ref.let. trebao da vam potpiše neko ko je "iznad vas" ili neki vaš šef .. ili kako god.
Ukoliko bih ja otišao kod mog šefa i zatražio mu da mi potpiše pismo koje sam ja prethodno iskucao kapiram da bi otkaz sledio brzinom svetlosti :-)
E sad, u okviru naše firme posluje firma koja se bavi isključivo računovodstvenim poslovima a u okviru koje se nalazi posebno odeljenje za plate sa svojim šefom.
Svi naši ugovori o radu se nalaze baš u tom odeljenju za plate.
Da li možda otkucati pismo i za potpisnika staviti osobu iz računovodstva umesto mog prvog pretpostavljenog i tako pokušati izbeći neprijatnost? :-)
Da li bi se takav Ref.Let. smatrao validnim?
Veliko hvala unapred za info ..
Canada invites 3,000 Express Entry candidates in March 14 draw
CRS cut-off score was 456
Cao svima! Videla sam poslednje izvlacenje i malo me smorio najnizi CRS score, posto ce nas biti 431, pa mi deluje kao nemoguca misija posto u poslednjih nekoliko meseci ne spada ispod 440.
Elem, htela sam samo da podelim svoja dosadasnja iskustva vezana za prijavu. Iskustvo vezano za IELTS test: polagala sam 1. februara, rezultati su bili 14. feb: 8.5, 9, 7, 7; zalila sam se na W i S i 9. marta (iznenadila me brzina!) su mi popravili score na 7,5 za writing i 8 za speaking, sto je CLB 10 za sve i ja sam prezadovoljna! Tako da zalite se obavezno ako mislite da su vas pokrali (najverovatnije jesu), kostalo je 8700 din, i vratili su nam pare. WES-u smo poslali dokumenta jos davno (pocetkom januara), stigla su sredinom februara. Za supruga na WES sajtu pise da je evaluacija u procesu, a meni su trazili dopunu dokumentacije, za koju iskreno pojma nemam sta da radim: master sam zavrsila u decembru i dobila potvrdu da sam zavrsila zajedno sa spiskom polozenih ispita i sve to prevedeno poslala, ali mi traze diplomu mastera - na sajtu pise da WES ceka tu dokumentaciju. Na mom faksu kazu da diploma nece stici pre jeseni, a kolege s faxa kazu da nece stici bar nekoliko godina. Pisala sam WES-u al nisam dobila nikakav odgovor jos. Da li je neko imao slicno iskustvo?
The Government of Canada has invited 3,000 Express Entry candidates to apply for Canadian permanent residence in a draw that took place Monday, March 26. The cut-off Comprehensive Ranking System score was 446.
Drugari ... da li je neko od vas pravio tzv "deed of gift" ili ti ugovor o poklonu a sve zarad proof of funds?
Ukoliko jeste i ukoliko je sve prošlo ok tokom aplikacije . .da li može neko da mi šibne draft kako bi mi našu priču prilagodili tome?
Jurcao sam po netu i uglavnom dolazio do jako "mršavih" ugovora što po Kanadi što kod nas ..
Grande thanks unapred za pomoć ..
Pozdrav,
Ukoliko imaš bachelor diplomu dovoljno je da samo nju nostrifikuješ, ne mora se nostrifikovati diploma srednje škole.
Ukratko, diplomu i dodatak diplomi (ili samo diploma + mark sheet u mom slučaju) iskopiraš, overiš kopiju kod notara i tako sve odneseš kod prevodioca da prevede na Engleski i overi pečatom, to sve ide u jednu kovertu koju lično šalješ.
Drugu kovertu WES-u šalje direktno obrazovna institucija. U njoj treba da bude originalni dokument sa spiskom položenih ocena (tj. mark sheet) i academic request form.
Ja sam slao IQAS-u na gore navedeni način i sve je prošlo ok. Mislim da je kod WES-a identična procedura. Potrebno je nekoliko puta dobro da pročitaš šta tačno traže i ne možeš da pogrešiš.
Što se tiče wes reference number-a, dobićeš ga tek kad uplatiš FEE tj. cenu registracije na WES.
Prelistaj malo forum unazad, dosta informacija možeš da nađeš vezano za čitavu proceduru.