Mislim da te dve stvari nemaju veze jedna sa drugom ukoliko imaš zahtevani POF u kešu, tj ne možeš kao POF da navedeš budući prihod od nekretnine. Nisam gledala nove obrasce, ali kada sam ja aplicirala prošle godine, ispunjavali smo jedan obrazac koji se odnosio na finansije gde su postojale tri rubrike: tvoja ukupna imovina, ukupne obaveze i POF. Vrednost stana je, pretpostavljam, veća od vrednosti kredita tako da ne vidim tu neki problem. Zaista sumnjam da je neko zbog kredita odbijen, naročito zato što ljudi koji su odbijeni nisu baš iskreni (da se tako izrazim) po pitanju razloga diskvalifikacija. Oni koji duže prate forum se sigurno sećaju prolećne frke kada je neko izjavio da je dobio zabranu apliciranja za bilo kakvu vizu zato što nije bilo delovodnog pečata na potvdi iz banke (inače, taj pečat ni ne treba). A nisu spomenuli da je neko u banci izdavao falsifikovane potvrde i da su u ambasadi to provalili.
Opet naglašavam da je moguće da nisam u pravu, ali ja bih na tvom mestu aplicirala bez razmišljanja.
Bas razmisljam ovih dana o tome, pa se brinem da li bi postajala mogucnost da zbog stambenog kredita budem odbijen, ukoliko sve ostalo naravno prodje kako treba. Nekako mi i sama logika stvari govori da je stambeni kredit stvar za sebe, sa sopstvenim sredstvama osiguranja, a to je hipoteka na njemu, tako da i ako bi bilo problema u otplati, u tom slucaju se hipoteka i aktivira, banka uzima stvar i prodaje ga, ali to opet nema nikakve veze sa novcem na bankovnom deviznom ili stednom racunu .Hvala emiiuki,