Express Entry / Expression of Interest Canada

Hajde da te malo nerviram:

Air Serbia Air Serbia
Flight 380 319 more
10:15am 15Dec, Tue Take-off: Belgrade (BEG)
12:20pm 15Dec, Tue Landing: London Heathrow (LHR)
Nonstop
Coach

Layover: 2h 5m
Air Canada Air Canada
Flight 855 77W more
02:25pm 15Dec, Tue Take-off: London Heathrow (LHR)
04:00pm 15Dec, Tue Landing: Vancouver (YVR)
Nonstop
Coach
cena 525 Eur x 3, odn. 1575 eur preko cheapoair.ca

Ali i da te utešim: neka je i tri puta skuplja karta ako te posao već čeka, od toga nemaš ništa važnije!
I ja sam malo vesela pošto mi se muž konačno javio da je našao posao posle skoro tri meseca. Nije nešto - $16 na sat, ali samo da konačno prestane da krcka zalihe!!!!!!

Ej, ma nema veze - kad je beg bio cicija... :)

Salu na stranu - trazio sam ja karte sa google flights, i sve, i tada sam trazio - bas taj let - bio je nekih 2090USD... kada sam nazvao ove nase aviokarte.rs - taj isti let je bio 2050Eur, mislim to je nas let, i pisalo je da ima jos 7-8 mesta - mi smo uzeli 3 komada :) ... e sad - naravno da se rezervacije pomeraju, otkazuju, bla bla - tako da je sve moguce... :)

Bas nam je vazno bilo da odemo pre Bozica, da stignemo da damo papire i sve, a imamo gde da budemo, vec za vrtic sredjujemo, i tako...

ej super vesti - uopste ne treba u startu gledati poslu u zube, vazno je kao sto kazete da se zalihe ne trose, sve ostalo ce vec doci na svoje... kad vi putujete?

Ej, ma nema veze - kad je beg bio cicija... :)

Salu na stranu - trazio sam ja karte sa google flights, i sve, i tada sam trazio - bas taj let - bio je nekih 2090USD... kada sam nazvao ove nase aviokarte.rs - taj isti let je bio 2050Eur, mislim to je nas let, i pisalo je da ima jos 7-8 mesta - mi smo uzeli 3 komada :) ... e sad - naravno da se rezervacije pomeraju, otkazuju, bla bla - tako da je sve moguce... :)

Bas nam je vazno bilo da odemo pre Bozica, da stignemo da damo papire i sve, a imamo gde da budemo, vec za vrtic sredjujemo, i tako...

ej super vesti - uopste ne treba u startu gledati poslu u zube, vazno je kao sto kazete da se zalihe ne trose, sve ostalo ce vec doci na svoje... kad vi putujete?
A stižete i na Boxing day - to je dan pre ili posle Božića, katoličkog, i svi kažu da su cene ludnica tako da taman možete da opremite stan uz popust.
Mi bi krajem Marta. Ranije sam gledala i April ali, pošto u mojoj firmi sledi masakr u vezi sa tehnološkim viškovima (do 31.03.) baš su mi legli kao budali šamar, što bi se reklo. Krenućemo dok sam još na godišnjem, šta da sedim ovde bez veze dokona........... Jedino ne možemo pre 18. Marta pošto je tada klincu rođendan i to moramo da proslavimo kako priliči, na sledeći možda neću imati koga da mu pozovem...
Znači, idete sa Air Canada. Idi u JAT kod Duge ili ih zovi da proveriš kakva ti je rezervacija, odn. koliko kofera možeš da nosiš. Ako je Air Canada nosilac leta onda podležeš njihovim pravilima i imaš pravo na duplo veći ručni prtljag a i u kargo. To nije mala stvar, videćeš kada kreneta da se pakujete. Muž i ja smo išli u Septembru i on je u ta dva kofera koja smo mogli da nosimo zajedno jedva uspeo da napakuje garderobu i to ne sve što je planirao...

A stižete i na Boxing day - to je dan pre ili posle Božića, katoličkog, i svi kažu da su cene ludnica tako da taman možete da opremite stan uz popust.
Mi bi krajem Marta. Ranije sam gledala i April ali, pošto u mojoj firmi sledi masakr u vezi sa tehnološkim viškovima (do 31.03.) baš su mi legli kao budali šamar, što bi se reklo. Krenućemo dok sam još na godišnjem, šta da sedim ovde bez veze dokona........... Jedino ne možemo pre 18. Marta pošto je tada klincu rođendan i to moramo da proslavimo kako priliči, na sledeći možda neću imati koga da mu pozovem...
Znači, idete sa Air Canada. Idi u JAT kod Duge ili ih zovi da proveriš kakva ti je rezervacija, odn. koliko kofera možeš da nosiš. Ako je Air Canada nosilac leta onda podležeš njihovim pravilima i imaš pravo na duplo veći ručni prtljag a i u kargo. To nije mala stvar, videćeš kada kreneta da se pakujete. Muž i ja smo išli u Septembru i on je u ta dva kofera koja smo mogli da nosimo zajedno jedva uspeo da napakuje garderobu i to ne sve što je planirao...

na kartama nam pise - 3 x 23kg koferi + 3 x 7-8kg rucni prtljag, zaboravio sam... realno - ne nosimo nista od stvari, sve cemo da kupimo tamo...
da - taj boxing day je u stvari cela sedmica izmedju bozica i ng, tako da cemo tada da se malo opremimo... nadam se da cemo uspeti da nadjemo stan tako brzo, neke stvari vec imamo u nasledje od rodjaka koje imamo tamo, gledacemo da taj prvi stan minimalno opremimo dok uopste ne upoznamo grad, neighbourhoods, gde bi voleli da zivimo, gde ce supruga dobiti posao (moj posao je od kuce), i tako...

meni je vazno da ja ponesem laptope i ostale uredjaje, i da za bebca ponesemo stvari sve, a ostalo cemo se vec snaci tamo... :)

Ja sam ranije, kada smo poslali aplikaciju napravila spisak troškova:
"- dobijanje potvrde sa fakulteta 2.400,
- Fedex WES-u za dve koverte 7.200,
- WES oko 24.000,
- 3x IELTS (muž izlazio dva puta, ja jednom, platila preko računa) 62.000,
- potvrde iz SUP-a x2 1.520,
- izvodi iz MKR i MKV (četvoročlana porodica) 4.700,
- overa dokumenata 3.100,
- prevodi 8.100
- slike 1.600,
- potvrda iz banke 300 (ovo je samo iz jedne banke, u drugoj radim pa sam 6 potvrda dobila besplatno, na engleskom, znači uštedela 7-8.000),
- Fedex za aplikaciju 5.800
Ukupno oko 121.000 dinara, tj. oko 1.300, 1.400 CAD. Ako nam uzmu aplikaciju u razmataranje naplatiće trošak 1.400 CAD, a ako dobijemo i vize još 900. Znači, oko 3.500 CAD ili blizu 2.500 EUR pre nego što uopšte počneš da planiraš polazak. "
Eh, to je bila računica sa početka procesa. Treba dodati još 420 eur koliko je bio lekarski pregled za četvoro, naknadno su tražili vojnu knjižicu sa overom, prevodom, kurirskom službom, pa neku lekarsku dokumentaciju prevod, lično smo išli u Beč po vize, to je još nekih 100-200 eur.
Naravno da nisam mislila da te plašim ili obeshrabrim ali ovo je zaista prilično skup proces (mislim da neki od ovih troškova nisu potrebni prilikom EE, mi smo aplicirali po starom programu).

hvala za ovo :-)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

citam vasu prepisku.....te avionske karte,boxing day,,,,,prtljag,,,upis u vrtic,posao,,,,detetov rodjendan marta,,,i meni koji Vas licno ne poznaje,igra nesto u stomaku...Kako li je Vama? Bravo Boske,Bravo emiiuki :-)
a veci deo dana proveo na forumu "zivot u kanadi" i smorio se nevidjeno..dosao kuci namrgodjen,ne prica mi se ni sa kim..tamo ili trolova,ili hejtera,ili nezadovoljnih likova..Znam ja da tamo ne tece med i mleko,i da ce morati debelo da se zaznoji,i da ce biti svakakvih situacija,ali ljudi tamo sa svojim iskustvima kao da porucuju "bezite odavde!!" sto se kosi sa bilo cim sto ja znam o Kanadi...a onda slucajno u saltanju kanala prebacim na pink, teska rec sa seseljem,i vrati mi se sve ,decu moram da spasim...
ljudi,ovom prepiskom ste mi popravili raspolozenje :-)
sory za off

Poslednja izmena:
citam vasu prepisku.....te avionske karte,boxing day,,,,,prtljag,,,upis u vrtic,posao,,,,detetov rodjendan marta,,,i meni koji Vas licno ne poznaje,igra nesto u stomaku...Kako li je Vama? Bravo Boske,Bravo emiiuki :-)
a veci deo dana proveo na forumu "zivot u kanadi" i smorio se nevidjeno..dosao kuci namrgodjen,ne prica mi se ni sa kim..tamo ili trolova,ili hejtera,ili nezadovoljnih likova..Znam ja da tamo ne tece med i mleko,i da ce morati debelo da se zaznoji,i da ce biti svakakvih situacija,ali ljudi tamo sa svojim iskustvima kao da porucuju "bezite odavde!!" sto se kosi sa bilo cim sto ja znam o Kanadi...a onda slucajno u saltanju kanala prebacim na pink, teska rec sa seseljem,i vrati mi se sve ,decu moram da spasim...
ljudi,ovom prepiskom ste mi popravili raspolozenje :-)
sory za off

Svaki pocetak je tezak, a mislim da je forum ,,Zivotu u kanadi" izgubio smisao i sveo se samo na prepucavanja. Mislim da je sve individualno, a na kraju krajeva ne zive u Kanadi samo ovi koji su na forumu. Mislim da na forumu moze biti samo 0.00001 procenat svih koi su tamo otisli, Svako je prica za sebe, a malo je nas narod takav da voli da idealizuje ono sto daleko, kao Kanada je savrsena, Japan je savrsen, Amerika je losa itd... Sve zavisi od kako te zalomi, i kako umes da raspolazes sa novcem koji primas i kolika ti je mogućnost da se priviknes na zapadnjacki sistem. Na kraju krajeva ako se covek tamo ne snadje, uvek moze da se vrati.

Svaki pocetak je tezak, a mislim da je forum ,,Zivotu u kanadi" izgubio smisao i sveo se samo na prepucavanja. Mislim da je sve individualno, a na kraju krajeva ne zive u Kanadi samo ovi koji su na forumu. Mislim da na forumu moze biti samo 0.00001 procenat svih koi su tamo otisli, Svako je prica za sebe, a malo je nas narod takav da voli da idealizuje ono sto daleko, kao Kanada je savrsena, Japan je savrsen, Amerika je losa itd... Sve zavisi od kako te zalomi, i kako umes da raspolazes sa novcem koji primas i kolika ti je mogućnost da se priviknes na zapadnjacki sistem. Na kraju krajeva ako se covek tamo ne snadje, uvek moze da se vrati.

Ma ti svi koji kukaju, mogu da se vrate, ako misle da je ovde bolje.....O tome je glupo i pricati....

Ja sam resio da kad konacno dobijem ITA idem u Manitobu ili Saskatchewan, mislim da je mnogo lakse za posao tamo u startu iako je klima malo losija....nama to ne smeta toliko.

4k-5k je izaslo za nas troje, ne znam tacno jer je tesko upratiti sve to, bez avionskih karata i sve smo radili sami... karte jos 2k, plus svi novci koji moraju da budu na racunu min 6 meseci, i ne smeju da se diraju i moraju da se ponesu tako u kompletu i prikazu prilikom landinga... tu racunam svo gorivo, nocenja po BG za IELTS, slanja pasosa, lekarske, prevode, police sertifikate, razne potvrde, ma apsolutno sve sto ulazi u troskove dok se ne dobije viza i copr... tih 20ak k za IELTS je manje-vise jeftinija stavka, slanje pasosa na kraju izadje isto toliko para... ali - svi ti novci su nista u poredjenju sa kolicinom stresa koja je prisutna za sve vreme procedure...

Pozdrav svima,
zainteresovao me je ovaj detalj o prisustvu potrebnog novca na racunu u periodu od 6 meseci. Nisam uspeo da nadjem potrebnu iformaciju na CIC, da li biste mogli da me uputite na izvor. Hvala Vam.

Pozdrav svima,
zainteresovao me je ovaj detalj o prisustvu potrebnog novca na racunu u periodu od 6 meseci. Nisam uspeo da nadjem potrebnu iformaciju na CIC, da li biste mogli da me uputite na izvor. Hvala Vam.

Okaceno vec nekoliko puta na ovih 20ak strana... dobro je nekad i pazljivije citati, svaki detalj je vazan i zbog nekih se desavaju odbijanja, cak i misrepresentation... http://www.cic.gc.ca/english/resources/tools/perm/express/intake-complete.asp

Proof of funds
Purpose

To confirm whether the applicant meets the low income cutoff (LICO), as assessed by the amount of money they hold compared to the number of people in their family

Document requirements

The applicant should provide official letter(s) from financial institution(s) that list all current bank and investment accounts as well as outstanding debts such as credit card debts and loans.
The letter(s) must be printed on the letterhead of the financial institution and must include the applicant’s name, the contact information of the financial institution (address, telephone number and email address), the account numbers, the date each account was opened and the current balance of each account as well as the average balance in the past six months.
Other documents may also be requested, as necessary.
Individuals who must submit this documentation

The principal applicant

Okaceno vec nekoliko puta na ovih 20ak strana... dobro je nekad i pazljivije citati, svaki detalj je vazan i zbog nekih se desavaju odbijanja, cak i misrepresentation... http://www.cic.gc.ca/english/resources/tools/perm/express/intake-complete.asp

Proof of funds
Purpose

To confirm whether the applicant meets the low income cutoff (LICO), as assessed by the amount of money they hold compared to the number of people in their family

Document requirements

The applicant should provide official letter(s) from financial institution(s) that list all current bank and investment accounts as well as outstanding debts such as credit card debts and loans.
The letter(s) must be printed on the letterhead of the financial institution and must include the applicant’s name, the contact information of the financial institution (address, telephone number and email address), the account numbers, the date each account was opened and the current balance of each account as well as the average balance in the past six months.

The principal applicant

To stoji, ali za redovan put preko EE bez PNP nije potrebno imati taj novac na racunu 6 meseci.....oni traze samo prosek na tom racunu a toliko treba da se prikaze kasnije. Za svaki PNP je druga prica, traze da imas taj novac minimum 3-6 meseci pre aplikacije....

To stoji, ali za redovan put preko EE bez PNP nije potrebno imati taj novac na racunu 6 meseci.....oni traze samo prosek na tom racunu a toliko treba da se prikaze kasnije. Za svaki PNP je druga prica, traze da imas taj novac minimum 3-6 meseci pre aplikacije....

naravno da je potrebno imati taj novac na racunu 6 meseci, tj prikazati prosek stanja na racunu u poslednjih 6 meseci - bas kako oni traze... postoji gomila primera na indijskom forumu gde je prosek bio znacajno (vise od 20%) manji od potrebnog iznosa i ti ljudi su odbijeni... Medju njima i Asivad Anac, lik koji je doktor ove procedure...
Taj prosek sluzi kao dokaz - kakav takav - da novac nije pozajmljen... pa cak i na Krstarici je neko cak i optuzen za misrepresentation zato sto je sa advokatom muljao oko PoF...

Radite kako hocete, ali moj savet je - prosek u poslednjih 6 meseci prikazite kao jedan broj - ne mesecno, i neka bude najmanje 80% od trazene sume, to je jedino sto je bezbedno... sve ostalo je kocka, pa ko voli nek izvoli...

da dodam - mi smo najredovniji moguci put - FSW preko EE...

naravno da je potrebno imati taj novac na racunu 6 meseci, tj prikazati prosek stanja na racunu u poslednjih 6 meseci - bas kako oni traze... postoji gomila primera na indijskom forumu gde je prosek bio znacajno (vise od 20%) manji od potrebnog iznosa i ti ljudi su odbijeni... Medju njima i Asivad Anac, lik koji je doktor ove procedure...
Taj prosek sluzi kao dokaz - kakav takav - da novac nije pozajmljen... pa cak i na Krstarici je neko cak i optuzen za misrepresentation zato sto je sa advokatom muljao oko PoF...

Radite kako hocete, ali moj savet je - prosek u poslednjih 6 meseci prikazite kao jedan broj - ne mesecno, i neka bude najmanje 80% od trazene sume, to je jedino sto je bezbedno... sve ostalo je kocka, pa ko voli nek izvoli...

da dodam - mi smo najredovniji moguci put - FSW preko EE...

Znaci, moras da imas 22000, 6 meseci pre polaska ili pre dobijanja ITA?

Znaci, moras da imas 22000, 6 meseci pre polaska ili pre dobijanja ITA?

Kad se dobije ITA, rok je 60 dana za podnosenje aplikacije... Ukoliko nema Job offer sa LMIA, PA dobija polje za upload u koje se unosi PoF dokument... taj dokument mora da sadrzi sve gore navedeno... dakle - ako se salje poslednji dan roka, onda znaci da su novci stajali 4 meseca pre dobijanja ITA i tih 60 dana post-ITA...

Nemojte se ljudi sprdati - kada pravite profil, radite eligibility criteria test... tu vas jasno pitaju koliko novaca imate, i vi unosite cifru... od tog trenutka pa nadalje, oni imaju pravo da vam traze dokaz da ste te novce imali kada ste dali izjavu da ih imate putem eligibility testa i kreiranja EE profila, inace mogu da vam udare misrepresentation i ban na 5 godina...

Proof of funds
Purpose

Document requirements

The principal applicant

Boske83,
zahvaljujem se na brzom odgovoru koji ste naveli i izvinjavam se svima sto postavljam vec obradjeno pitanje.
Inace, ja sam u fazi spremanja IELTSa i pokusavam da izracunam u kom momentu najkasnije treba da imam taj iznos na racunu u odnosu na prijavu za pool.
Boske83, moje cestitke za Vas izuzetan uspeh!

Kad se dobije ITA, rok je 60 dana za podnosenje aplikacije... Ukoliko nema Job offer sa LMIA, PA dobija polje za upload u koje se unosi PoF dokument... taj dokument mora da sadrzi sve gore navedeno... dakle - ako se salje poslednji dan roka, onda znaci da su novci stajali 4 meseca pre dobijanja ITA i tih 60 dana post-ITA...

Nemojte se ljudi sprdati - kada pravite profil, radite eligibility criteria test... tu vas jasno pitaju koliko novaca imate, i vi unosite cifru... od tog trenutka pa nadalje, oni imaju pravo da vam traze dokaz da ste te novce imali kada ste dali izjavu da ih imate putem eligibility testa i kreiranja EE profila, inace mogu da vam udare misrepresentation i ban na 5 godina...

Ja sam sad malo iscitao sta kaze i taj Asivad....u principu nije problem i ako prikazes da si 4 meseca imao 5000 a onda stavis jos 20000, ali i da prikazes da nije pozajmica nego poklon npr.Kljucno je da novac nije pozajmljen...

Ja sam sad malo iscitao sta kaze i taj Asivad....u principu nije problem i ako prikazes da si 4 meseca imao 5000 a onda stavis jos 20000, ali i da prikazes da nije pozajmica nego poklon npr.Kljucno je da novac nije pozajmljen...

On je prvi put tako uradio - prikazao overeno kod notara potvrdu od oca da je dobio pare na poklon, i odbijen je... drugi put su mu vec novci bili na racunu sve vreme, pa nije imao sta da prikazuje, i prihvatili su mu... kako god ljudi - radite kako mislite da treba, i ti CIC officeri su samo ljudi - kod nekih nesto prodje, kod drugih ne prodje, sve je slobodna procena... ono sto je sigurno jeste - ako se sve uradi by the book - onda nema problema, a sve sive zone oni mogu da tumace na ovaj ili onaj nacin...

On je prvi put tako uradio - prikazao overeno kod notara potvrdu od oca da je dobio pare na poklon, i odbijen je... drugi put su mu vec novci bili na racunu sve vreme, pa nije imao sta da prikazuje, i prihvatili su mu... kako god ljudi - radite kako mislite da treba, i ti CIC officeri su samo ljudi - kod nekih nesto prodje, kod drugih ne prodje, sve je slobodna procena... ono sto je sigurno jeste - ako se sve uradi by the book - onda nema problema, a sve sive zone oni mogu da tumace na ovaj ili onaj nacin...

Boske ili neko ko ima tacnu informaciju, imam pitanje

Mi smo iz NS, ali vec godinu dana smo/zivimo u Republici Srpskoj... Sve bismo odradili kao drzavljani Srbije.
Pitanje, da li novac mora da bude u banci u Srbiji ili mogu i ovde da otvorim stedni racun?
Mi smo odradili WES a rezultate IELTSa cu dobiti za mesec dana pa nemamo bas vremena, cini mi se!

ovako - ja ne znam zakone u drzavama dobro, ali znam da neke drzave ne dozvoljavaju svojim drzavljanima da imaju nerezidentne racune u drugim zemljama... ako npr Srbija to dozvoljava, ali Kanada ne dozvoljava, i dalje ce se u procesu imigracije to tretirati kao protivzakonito i bicete odbijeni... opet kazem - ne znam...

moj moto tokom procesa je bio - pomognem njima, da bi oni pomogli meni... sto jednostavnije, bez komplikacija, samo i iskljucivo neophodna dokumenta sa svim stavkama koje su navedene, i to je to... tako onaj tamo officer nema da gata da li je to ok ili nije, tako ja nemam da razmisljam da li je on drkadzija ili nije, niti na koju nogu je ustao - sto jednostavnije je moguce, to bolje... ako je cena toga svega sesti na autobus, preci granicu u Srbiju i otvoriti racun na kom ce lezati novac - zasto komplikovati onda sa racunima iz druge drzave? ... opet kazem - ovo je totalno neprovereno i to je samo moje licno misljenje, Balkan je pun specificnih odnosa a EE je relativno mlad proces , tako da mislim da u ovom trenutku tesko da postoji neko sa takvim edge case-om... mozda indijci, ne znam...

ovako - ja ne znam zakone u drzavama dobro, ali znam da neke drzave ne dozvoljavaju svojim drzavljanima da imaju nerezidentne racune u drugim zemljama... ako npr Srbija to dozvoljava, ali Kanada ne dozvoljava, i dalje ce se u procesu imigracije to tretirati kao protivzakonito i bicete odbijeni... opet kazem - ne znam...

moj moto tokom procesa je bio - pomognem njima, da bi oni pomogli meni... sto jednostavnije, bez komplikacija, samo i iskljucivo neophodna dokumenta sa svim stavkama koje su navedene, i to je to... tako onaj tamo officer nema da gata da li je to ok ili nije, tako ja nemam da razmisljam da li je on drkadzija ili nije, niti na koju nogu je ustao - sto jednostavnije je moguce, to bolje... ako je cena toga svega sesti na autobus, preci granicu u Srbiju i otvoriti racun na kom ce lezati novac - zasto komplikovati onda sa racunima iz druge drzave? ... opet kazem - ovo je totalno neprovereno i to je samo moje licno misljenje, Balkan je pun specificnih odnosa a EE je relativno mlad proces , tako da mislim da u ovom trenutku tesko da postoji neko sa takvim edge case-om... mozda indijci, ne znam...

Tako sam i ja mislila!
Da ga ovde otvorim, morali bismo i sve papire i odavde da dostavljamo...a, sto bismo pravili dupli posao?!

Hvala!

Useljenicika viza je proces koji se mora pažljivo planirati. Znači da ne biste prevarili samog sebe, treba odvojiti sredstva za te svrhe barem pet meseci pre otvaranja profila, kako ne bi bilo kalkuilacija i kako ne bi davali povod službenicima da vas zavrnu za glupost. NIje stvar u tome da se EE profil što pre otvori, već da proces i dokumentacija bude što čistija i kompletnija, Svaka nečistoća može skupo da košta. To je neko moje mišljenje a što kaže Boske, PR je nešto mnogo više od prostog odlaska u državu i rada u njoj. Što se mene tiče, i pozajmica je dobro rešenje za ubrzanje postupka, ali ako je planirana. Pozajmite se 10000 evra ako ih nemate i stavite ih na devizni i neka ćute 5, 6 meseci. U međuvremenu skupljajte svoj novac sa strane, pa kad dodje trenutak vratite dug. Ako kanađani i pomirišu prevaru ode PR, ali ipak je ne mogu namirisati ako je dalje od tih 6 meseci koliko oni zahtveaju da novac bude na računu.

Pozdrav,

Mislio sam da je izvod iz banke prilicno jednostavan u slucaju da osoba/familija ima dovoljno novca (prema uslovima cic-a) ali po postovima vidim da nije tako.
Da li neko moze da mi pojasni? Npr. ako planiram da se prijavim na EE za 6 mjeseci, a plata mi je 2000e (hehe naravno da nije ni blizu, ovo je samo primjer) to znaci da ce konacni iznos na racunu biti 12000e , a srednji iznos za 6 mjeseci 5500e.
Da li treba prebaciti dovoljnu sumu na poseban racun da "odlezi" sest mjeseci?

Poslednja izmena:
Useljenicika viza je proces koji se mora pažljivo planirati. Znači da ne biste prevarili samog sebe, treba odvojiti sredstva za te svrhe barem pet meseci pre otvaranja profila, kako ne bi bilo kalkuilacija i kako ne bi davali povod službenicima da vas zavrnu za glupost. NIje stvar u tome da se EE profil što pre otvori, već da proces i dokumentacija bude što čistija i kompletnija, Svaka nečistoća može skupo da košta. To je neko moje mišljenje a što kaže Boske, PR je nešto mnogo više od prostog odlaska u državu i rada u njoj. Što se mene tiče, i pozajmica je dobro rešenje za ubrzanje postupka, ali ak.o je planirana. Pozajmite se 10000 evra ako ih nemate i stavite ih na devizni i neka ćute 5, 6 meseci. U međuvremenu skupljajte svoj novac sa strane, pa kad dodje trenutak vratite dug. Ako kanađani i pomirišu prevaru ode PR, ali ipak je ne mogu namirisati ako je dalje od tih 6 meseci koliko oni zahtveaju da novac bude na računu.

Da, u pravu si!
Ja sam shvatila da novac mora da lezi tih 6 meseci pre nego sto daju iseljenicku vizu, a sada mi je jasno da se to sto pre treba resiti. Pa, i da se novac pozajmi, mora se pokazati pri ulasku u Kanadu, i da se vrati pozajmica kada se ljudi snadju u novoj sredini-zemlji... Nas je petoro, nama treba nesto vise od 17.000evra....

Back