Evolucija vs Kreacija

Vidi se koliko ti je um zatucan: poredis viruse koji napadaju zemljano (materijalno) tijelo, a zaboravljas Homerovu Ilijadu, Mocartove simfonije, Mikelandjelovog Davida, vakcine, cijepanje atoma, Sputnjik, mobilni telefon...
Ništa ja od toga ne zaboravljam (osim mobilnog telefona, po tome sam poznat :mrgreen:)
Moj potpis tacno se na tebe i tebi slicne odnosi
Hteo ti to ili ne, obojica ćemo završiti kao hrana crvima, što i nije tako loše - za crve, a i oni su živa bića i zaslužuju samo najbolje...
ali kao materijalista nemozhesh da verujesh da si ti, ili bilo koji chovek- lichnost.
Očigledno se moja i tvoja definicija ličnosti razlikuju, čim tako misliš....
дакле ја видим да је теби сале трн у оку још од онда кад сам поставио слику твог пријатеља атеисте где се јасно изражава сатанистички (слика говори хиљаду речи) што ме доводи у дилему да је Жути ипак у праву.
Što se tiče cipela, citiraću tebe pošto si pogodio pravo u metu:
@sale@: "ово је већ толико изанђало да нема потребе више бити озбиљан на овакву тему."

A što se tiče mog prijatelja ateiste čiju si sliku kukavički, bez odobrenja okačio - on svoj hleb zarađuje tako što leči bolesnu decu, a ne od toga što je ateista. Kamo sreće da smo ja i ti takvi "grešnici" i "satanisti" kao i on - svima bi nam bilo bolje.

A što se tiče mog prijatelja ateiste čiju si sliku kukavički, bez odobrenja okačio - on svoj hleb zarađuje tako što leči bolesnu decu, a ne od toga što je ateista. Kamo sreće da smo ja i ti takvi "grešnici" i "satanisti" kao i on - svima bi nam bilo bolje.

чу без одобрења, па зар та слика није јавна кад сте је окачили на нет?
само му стави још ореал над главом и да га поштујемо као свеца :mrgreen:

Primenjuješ antropocentričnu metodologiju vernika avramskih religija na nešto što sa tim nema nikakve veze.

Ako moze mala digresija. Nakon gledanja nekih ateistickih emisija, vise nisam siguran da je opravdano nazvati hriscanstvo, a ni islam i judeizam, antropocentricnim, one su pre deicentricne, gde je covek najsavrseniji jer je sposoban da postuje Boga, sto ostale zivotinje ne mogu i sto moze da se uzgidne blize Bogu.

Sa druge strane humanizam (u sirem smislu ateizam) stavlja coveka kao glavnu pokretacku silu i u pravom smislu je antropocentrica, iako ne smatra da svet postoji zbog coveka.

Sta ti mislis? :think:

Sa druge strane humanizam (u sirem smislu ateizam) stavlja coveka kao glavnu pokretacku silu i u pravom smislu je antropocentrica, iako ne smatra da svet postoji zbog coveka.

Sta ti mislis? :think:
Antropocentricna znaci da se sve vrti oko coveka.
Humanisti se bore za prava ljudi i slobode, i dok velicaju coveka ne podredjuju ceo univerzum njemu, dok avramske religije to rade preko boga, koji je sve stvorio za nas.

Antropocentricna znaci da se sve vrti oko coveka.
Humanisti se bore za prava ljudi i slobode, i dok velicaju coveka ne podredjuju ceo univerzum njemu, dok avramske religije to rade preko boga, koji je sve stvorio za nas.

Upravo ovo sto si napisao je jako bitno, jer u centru je Bog, a ne covek.

Cesto se koristi sledeci opis, za renesansu i vreme posle njega.
"Prestalo je sve da bude podredjeno Bogu i zivotu posle smrti, oslobodili su se stiska religija, covek gospodar svoje sudbine.... "
U sredistu svih desavanja je covek i merilo svega je covek.

Upravo ovo sto si napisao je jako bitno, jer u centru je Bog, a ne covek.
Bog je stvorio univerzum i zemlju za nas.
Stvorio je zivotinje da bi mi njima upravljali.
On je dao svog sina za nas i nase grehe.
On sudi nama (ljudima) i nikome drugome.
On prati nas zivot.

Ako je bog u centru, svemoguc i sve*insert epitet here*, zasto se on toliko brine samo o nama ni nicemu drugom?

Avramske religije posredno velicaju coveka (posebno muskarca) i uvecavaju svoj ego preko boga i vise nego humanizam to radi bez boga.

Stvorio je zivotinje da bi mi njima upravljali.
On sudi nama (ljudima) i nikome drugome.
On prati nas zivot.

Ako je bog u centru, svemoguc i sve*insert epitet here*, zasto se on toliko brine samo o nama ni nicemu drugom?

Avramske religije posredno velicaju coveka (posebno muskarca) i uvecavaju svoj ego preko boga i vise nego humanizam to radi bez boga.

Nekako si samo preskocio ono sto sam ti naveo.
Ljudi su do renesanse, ziveli za Boga i sve je bilo podredjeno pripremi za zivot posle zivota. Sto ce reci da je centralna tacka ljudskog zivota Bog, a ne covek i to se lepo vidi u umetnosti.
Zatim posle svih navoda, kazes da samo posredno velica coveka, ako je nesto antropocentricno, onda to valjda radi direktno, kao sto to radi humanizam?

Sto se tice tvojih izjava:
Bog je stvorio univerzum i zemlju za nas. Nigde ne pise da je stvorio za nas, vec samo da je stvorio.
Stvorio je zivotinje da bi mi njima upravljali. Ne bas, stvorio je zivotinje i dao ih nama na upravljanje.
On je dao svog sina za nas i nase grehe. Ovoga nema u postanju, ali opet je kljucni motiv Bog, on se zrtvuje zbog nas, jer tako zeli, a bez njega smo nemocni.
On sudi nama (ljudima) i nikome drugome. On je vec presudio drugim bicima, jer ih je dao nama na upravljanje.
On prati nas zivot. Kao sto i kladinicar, prati svoga duznika.
Centralna figura je uvek Bog, on i daje i uzima, odredjuje ko ima, a ko nema, ko slusa, a ko naredjuje, s tim da Bog naredjuje svima.

electrik eXecutor:
To nije dokazano. Jedna verska knjiga se ne moze uzeti kao nepogresiv dokaz kako je nastao univerzum, nas planetarni sistem i zivot na nasoj planeti.
electrik eXecutor:
Stvorio je zivotinje da bi mi njima upravljali
U cemu se vidi razlika izmedju sklopa covecje anatomije i funkcionisanja svakog pojedinacnog organa i celog organizma tih zivotinja koje je on stvorio “da bi mi njima upravljali”..
electrik eXecutor:
Pitanje je kome je on to dao svog sina. Sta vise, tumaci B:bye:iblije govore da je “NJEGOV SIN” zaprvo “ON LICNO.”
electrik eXecutor:
On sudi nama (ljudima) i nikome drugome. On prati nas zivot.
Zasto bi on brinuo za tvoj, moj i svaciji zivot.Bice da si grdno omanuo.

electrik eXecutor:
Zato sto smo samo mi i nijedno drugo zivo stvorenje misaoni i mastoviti.

electrik eXecutor:
Cini mi se da si napravio logicnu gresku!?!?

Nekako si samo preskocio ono sto sam ti naveo.
Ljudi su do renesanse, ziveli za Boga i sve je bilo podredjeno pripremi za zivot posle zivota. Sto ce reci da je centralna tacka ljudskog zivota Bog, a ne covek i to se lepo vidi u umetnosti.
Zatim posle svih navoda, kazes da samo posredno velica coveka, ako je nesto antropocentricno, onda to valjda radi direktno, kao sto to radi humanizam?

Pre renesanse elita je zivela lagodno i ulizivala se crkvi i crkvenjaci su ziveli lagodno. Narod je ziveo tesko i bez ikakvih prava. Bog i zagrobni zivot je serviran da bi narod bio ponizan i radio svoj posao. Svaki oblik umetnosti i kulture je ideju zagrobnog zivota i poslusnost crkvi stavio ispred svega sto se lako vidi. Centralna tacka nije bog, vec crkva kao visestrana institucija koja mora biti slusana i koja je vrhovna vlast, donekle kao partija u nasoj jugoslaviji.

Sa renesansom se bar je umetnost i kultura menja. Narod nije ziveo nista bolje.

Humanizam u renesasni je bio pokret o obrazovanju licnosti po antickim uzorima.
Sadasnji humanizam je ideologija koja tezi da razum, etika i pravda budu baza morala i odluka, a ne religiozne dogme. Tu se nigde ne velica covek, vec se tezi ostvarivanju osnovnih prava ljudi, i prosirenju njihovih sloboda i mogucnosti.

E sad, antropocentrizam nije vezan za samo jednu veru, vec se pojavluje i kod ateista i teista, voleo ti to ili ne, atropocentrizam posebno u hriscanstvu se vidi na primeru evolucije, jer je ljudima mrsko to sto nisu predstavljeni kao gospodari zivotinja kao sto to biblija kazuje.

Poslednja izmena:
шта му све то вреди кад не уме да направи палачинке, а и да му покажеш како се то ради не би схватио:mrgreen:
Ali, sale, krokodili ne jedu palačinke. :mrgreen:
Nego, kada bi krokodil pokazao čoveku kako da satima čeka plen na pojilu i onda iskoči iz vode, ščepa gnua sa glavu, odvuče ga pod vodu, i uvrtanjem svog tela uspe da ga udavi i rastrgne, misliš li da bi čovek to mogao da ponovi? ;)

Vidi se koliko ti je um zatucan: poredis viruse koji napadaju zemljano (materijalno) tijelo, a zaboravljas Homerovu Ilijadu, Mocartove simfonije, Mikelandjelovog Davida, vakcine, cijepanje atoma, Sputnjik, mobilni telefon...

Moj potpis tacno se na tebe i tebi slicne odnosi
Hm, da... gle ovako... kada Homera, Mocarta, Mikelanđela, Pastera,itd. napadne ebola šta misliš ko će da preživi? :think:

Pre renesanse elita je zivela lagodno i ulizivala se crkvi i crkvenjaci su ziveli lagodno. Narod je ziveo tesko i bez ikakvih prava. Bog i zagrobni zivot je serviran da bi narod bio ponizan i radio svoj posao. Svaki oblik umetnosti i kulture je ideju zagrobnog zivota i poslusnost crkvi stavio ispred svega sto se lako vidi. Centralna tacka nije bog, vec crkva kao visestrana institucija koja mora biti slusana i koja je vrhovna vlast, donekle kao partija u nasoj jugoslaviji
.
Crkva je podredjena Bogu, ona radi u njegovo ime. Cak i bogati ne prikazuj svoje bogastvo vec neguju kult skormnosti.
Mala opaska, imam utisak kad pises ovako, kao da smatras da su svi monasi bili ateisti. :confused:
Sa renesansom se bar je umetnost i kultura menja. Narod nije ziveo nista bolje.

Sadasnji humanizam je ideologija koja tezi da razum, etika i pravda budu baza morala i odluka, a ne religiozne dogme. Tu se nigde ne velica covek, vec se tezi ostvarivanju osnovnih prava ljudi, i prosirenju njihovih sloboda i mogucnosti.

E sad, antropocentrizam nije vezan za samo jednu veru, vec se pojavluje i kod ateista i teista, voleo ti to ili ne, atropocentrizam posebno u hriscanstvu se vidi na primeru evolucije, jer je ljudima mrsko to sto nisu predstavljeni kao gospodari zivotinja kao sto to biblija kazuje.
Nije pitanje da li ovo volim ili ne, pitanje sam pokrenu sa cisto intelekutalne strane i ne unosim emocije u njega.
Ono sto je nekim ljudima mrsko je predstava da evolucija rusi posebnu vezu izmedju coveka i Boga, a ne to sto gubi dominaciju nad zivotinjama, pored toga covek u humanizmu ne biva podredjen zivotinjama, vec je i dalje dominantan.

Antropocentrizam nije velicanje coveka, vec staljanje coveka kao merila svega.
Sta je po tebi veci antropocentrizam, covek podredjen i sluga Boziji ili covek sam svoj gospodar, gospodar svoje sudbine?

Antropocentrizam nije velicanje coveka, vec staljanje coveka kao merila svega.
Sta je po tebi veci antropocentrizam, covek podredjen i sluga Boziji ili covek sam svoj gospodar, gospodar svoje sudbine?
Atropocentrizam je stav da je covek najvaznije bice u svemiru. Stoga je prvo blize tome, jer velica boga, kome je pak centar svakog bivanja i jedna od mnogih delatnosti vezana za ljude.

Atropocentrizam je stav da je covek najvaznije bice u svemiru. Stoga je prvo blize tome, jer velica boga, kome je pak centar svakog bivanja i jedna od mnogih delatnosti vezana za ljude.

Covek je najvaznije bice u svemiru i on velica Boga, koji je manji od njega? :think:

Anthropocentrism is a concept that human beings may regard themselves as the central and most significant entities in the universe, or that they assess reality through an exclusively human perspective

Ili sagledavaju stvarnost samo iz ljudske perspektive, kao na primer covek gospodar svoje sudbine?

http://en.wikipedia.org/wiki/Anthropocentrism

Poslednja izmena:
Problem je u tome jer se na Bibliju gleda kao na rec Boga ako u njoj postoje tvrdnje koje nisu istinite kako je onda moguce da savrseno natprirodno bice pocinilo takve propuste u opisu dogadjaja u kojima je licno ucestvovao? Ispada da Bog ne zna kako je stvoren svet koji je licno stvarao. Generalno gledano svaka tvrdnja se moze opravdati alegorijom i "jeftinim" filozofiranjem, a u tome i jeste sadrzana razlika izmedju cinjenica i vere.

U redu. U pravu si kada su u pitanju ovi veselnici u našem okruženju. No, na Zapadu je prihvaćena Finalistička teorija po kojoj Šestodnev uopšte ne govori o istinama o stvaranju sveta, već je napisan da bi se istakla moč Božija. Dakle, negiraju Šestodnev kao istinu, objasnili su razloge zbog kojih je napisan, priznaju Teoriju evolucije kao istinu, i time nisu ništa izgubili na veri. Ne vidim da to ne mogu da urade i pravoslavci, a i dalje da ostanu dobri pravoslavci.

svidja mi se primer jer direktno znam da nisi u pravu. da, itekako mogu da budem srecjan. ja nisam tuzhan nikad, shto znachi, ni kad mi neko umre. prvo shto mislim da nije logichno biti tuzhan kada neko umre, jer nije logichno tugovati zbog stvari koje se nemogu promeniti, a drugo shto verujem u da svako ima besmrtnu dushu, tako da nije umrla ta osoba, vecj samo njeno telo.
Oh, izvini. Oke, ne mozes biti srecan dok neko tvoj voljen umire ispred tebe u najgorim bolovima? Ili ti i to racionalizujes?

Oke, ajde recimo da mozes. Teoretski.

Sta cemo sa psihoaktivnim supstancama? Uzmi LSD ili popij 2l vina pa vidi koliko kontrolises svoje misli. :)

Zanima me argument na ovo.. "Psihoaktivne supstance ometaju komuniciranje duse i mozga" mozda? :per:

ali kao materijalista nemozhesh da verujesh da si ti, ili bilo koji chovek- lichnost.
Ne, u smislu licnosti kako je ti objasnjavas, ne.

Ja bice od 500 ruku i 17 jezika nazivam 'zaba'. Ti ne mozes vjerovati da postoji zaba?

Проблем је што не разумеш да твој начин размишљања није мој начин размишљања и проблем је што све тражиш на интернету, па није ни чудо што не можеш да нађеш.
Internet je veoma korisno sredstvo komunikacije i naučnici svih nauka ga obilato koriste, kako za korespodenciju koja se danas obavlja praktično isključivo preko interneta, tako i za prenos podataka, kao i za objavljivanje radova, publikacija, vesti, itd.
Ti si ta koja je tvrdila da je tehnologija svesti naučna disciplina. To sobom povlači izvesne stvari.
No dobro... nema tehnologije svesti na internetu...

Još uvek mi nisi navela koji se to naučnici bave tehnologijom svesti, na kom univerizetu se obrađuje, na kom institutu se vrše istraživanja u vezi tehnologije svesti, koja laboratorija obezbeđuje podatke... :ceka:
To nema veze sa internetom, a spada u neke od osnovnih stvari koje imaju naučne discipline.

А ако стварно имаш те књиге онда не знам како ниси нашао то што сам написала или не говориш истину или си опет "превидео".:dontunderstand:
Problem je u tome što se tamo ne pominje tehnologija svesti, niti se ono što navodiš tumači u svetlu tvojih tvrdnji.

Ако ти звучим као "испирач мозга" то је опет само твоје субјективно схватање и чуди откуд баш таква асоцијација???:eek:
Nisi me razumela, "ne zvučiš kao ispirač mozga", nego pišeš kao neko ko je žrtva ispirača mozga. ;)

На крају ти ниси навео скоро ниједан извор на који се позиваш, (линкове не рачунам), ауторе, називе књига.
U vezi čega želiš izvore? :ceka:

Да ли сматраш да тиме што се позиваш на званичну науку дајеш легитимитет својим тврдњама?
Naravno da ne. Legitimitet mojim tvrdnjama daje to što se pozivam na stvari koje su nepobitno dokazane. ;)

И то на онај исти круг "званичних" што је у прошлости тврдио да се Сунце окреће око Земље, а своје неистомишљенике спаљивао на ломачи, који су успут говорили истину!?!
'aj ne lupetaj! To su radili sveštenici hrišćanstva, a ne naučnici, jer su upravo naučnici ti koji su bili spaljivani.

Данас је разлика само што не спаљују на ломачи, а истина се и даље гура под тепих!:roll:
Koja istina? Već te nekoliko strana zapitkujemo u vezi te istine, a ti nikako da daš konkretan odgovor. I to je po tebi guranje pod tepih? :roll:

Да ли се позиваш на исту ону науку која је зимус у Нигерији вакцинисала мале бебе против мексичког грипа и од чега су све до једне остале непокретне доживотно, која сваке године измисли нови вирус да би зарадила на томе, није ли то делатност продаје?
Prvo, to što pišeš nije tačno.
Drugo, reč je o zloupotrebi od strane upravnih odbora farmaceutskih kompanija, a njih ne čine naučnici, neko raznorazni "menadžeri".

Иста званична наука стоји иза еугенике због које је страдало на милионе људи!:(
Zapravo ne stoji. Protiv eugenike su upravo naučnici prvi digli glas.

Зар се званични научници не играју управо Бога у ЦЕРН-у, са својим монструмом хадронским сударачем?:think:
Ne, ne igraju se boga... pokušavaju da dokažu postojanje Higsovog bozona.

Зар званична религија није она иста која се бави педофилијом и то у самом врху исте?:zper:
A to tačno kakve veze ima sa mnom, sa naukom, sa teorijom evolucije, sa tehnologijom svesti? :dontunderstand:

Зар званична историја није она иста која је толико фалсификовала истину, да људи више не знају своје право порекло, а камоли истинитост историјских догађаја?:rtfm:
Ne, nije. U istoriji postoji više različitih škola koje promovišu interese određenih država ili političkih struja, tako da se ne može govoriti o koherentnoj istoriji.

Ето такав је легитимитет круга "званичних"!!!:roll:
Ma nije valjda... :roll:
Pogledajmo zajedno šta si ovde uradila.
Prilepila si nauci, a u kontekstu diskusije konkretno teoriji evolucije epitet "zvanična nauka". Potom si bez ikakve veze navodila razna potresne primer, u kojima si koristila epitet "zvanična", čime kod čitaoca stvaraš negativnu asocijaciju u vezi tog epiteta.
Ukoliko bi neko tvoju poruku čitavo dekoncentrisan i bez mnogo pažnje, propustio bi da zapazi da si teoriji evolucije pripisala pedofiliju u redovima rimokatoličke crkve i eksploatatorske poteze robovlasničkog kapitalizma, iako ni jedno ni drugo ne samo da nemaju veze sa teorijom evolucije, nego su zapravo u konfliktu sa istom.
Čitava tvoja poruka je u stvari jedan jadni straw man argument i pokušaj manipulacije putem NLP-a.
E, zato ja imam utisak da pišeš kao što pišu pripadnici sekti koje se bave ispiranjem mozga - pristup raspravi je identičan.

Никога не приморавам да верује у нешто, износим свој став, ако ти до сада није јасан, неће ни бити! Можеш да ме сатанизујеш колико хоћеш, то неће променити истину, а свако свој пут ка истини бира сам и то није парола већ чињеница!!!:manikir:
I da, kako da propustimo standardno proklamovanje istine i tvrdnje da niko nije primoran da je sledi.
Sve po kalupu... :roll:
Nego, odgovori ti meni lepo na pitanja, a od manipulacija se suzdrži dok ne naiđeš na publiku kojoj tako nešto možeš da podvališ. :bye:

Ako moze mala digresija.
Svakako. :ok:

Nakon gledanja nekih ateistickih emisija, vise nisam siguran da je opravdano nazvati hriscanstvo, a ni islam i judeizam, antropocentricnim, one su pre deicentricne, gde je covek najsavrseniji jer je sposoban da postuje Boga, sto ostale zivotinje ne mogu i sto moze da se uzgidne blize Bogu.
Koliko ja znam, u avramskim religijama je čovek stvoren po božjem liku, a taj avramski bog je stvorio vascelu Vaseljenu i sve u njoj samo da bi njegova najsavršenija i najuzvišenija kreacija, tj. čovek, imala gde da obitava i šta da radi.
Dalje, čitava ideja avramskih religija se vrti oko poštovanja boga radi spasenja duše od večne patnje i prokletstva, i to, naglasimo sopstvene duše.
Kroz obožavanje avramskog boga, vernici avramskih religija zapravo odaju počast čoveku.

Iskreno, ja humanizam pre držim za ateističku reakciju na avramske religije, koja pokušava da od avramskih religija, zapravo hrišćansva preuzme jedan deo etike, koji je vezan za humanističko delovanja, a koji u hrišćanstvu neosporno postoji, a da odbaci sve ostalo.
Na žalost, taj eksperiment nije uspeo u onoj meri u kojoj su to njegovi začetnici želeli.
Humanizam je, po mom mišljenju isuviše distanciran od čoveka, da bi mogao biti glavni oslonac.
Pišem na brzinu, pa nisam precizan - nadam se da nećete previše cepidlačiti. :mrgreen:

Svakako. :ok:

Koliko ja znam, u avramskim religijama je čovek stvoren po božjem liku, a taj avramski bog je stvorio vascelu Vaseljenu i sve u njoj samo da bi njegova najsavršenija i najuzvišenija kreacija, tj. čovek, imala gde da obitava i šta da radi.
Dalje, čitava ideja avramskih religija se vrti oko poštovanja boga radi spasenja duše od večne patnje i prokletstva, i to, naglasimo sopstvene duše.
Kroz obožavanje avramskog boga, vernici avramskih religija zapravo odaju počast čoveku.
Pise da je Bog stvorio, ali ne pise da je stvorio zbog ljudi.
Cela prica o spasenju se zasniva na tome da smo nesto pogresili, pa sad treba da ispravimo. Npr. polazes ispit i padnes, da bi to ispravio moras da zadovoljis odredjene kriterijume i impresioniras profesora, tako da je teziste na profesoru i njegovom misljenju, a ne polagaca.
Mozemo govoriti o odredjenom obliku antropomorfizma hriscanskog Boga, mislim da slicno se moze reci i za Jehovu, ali Alah ima jako malo antropomorfnih osobina, tako da u izvesnoj meri mozemo govoriti i o odavanju pocasti coveku, ali opet centralna figura je Bog, on je merilo za sve, a covek mora da se uklopi u tu sliku.

Iskreno, ja humanizam pre držim za ateističku reakciju na avramske religije, koja pokušava da od avramskih religija, zapravo hrišćansva preuzme jedan deo etike, koji je vezan za humanističko delovanja, a koji u hrišćanstvu neosporno postoji, a da odbaci sve ostalo.
Na žalost, taj eksperiment nije uspeo u onoj meri u kojoj su to njegovi začetnici želeli.
Humanizam je, po mom mišljenju isuviše distanciran od čoveka, da bi mogao biti glavni oslonac.
Pišem na brzinu, pa nisam precizan - nadam se da nećete previše cepidlačiti. :mrgreen:
Gledao sam emisiju o istoriji umetnosti gde je covek upotrebio izraz za renesansu i kasnije periode:
"Odbacuju okove i predstavljaju coveka u svoj lepoti, coveka gospodara svoje sudbine!"
Izjava verovatno nije isla ovako, ali prestavlja sumu onoga sto je pripovedac zeleo da iskaze, u tom smislu ne moramo da se vezujemo za humanizam ili bilo sta drugo, ali je to podstaklo moje razmisljenje, ako je nesto antropocentricno, zasto bi neko morao da se oslobodja da bi ispoljio coveka.

Nadam se da nisam previse cepidlacio. :mrgreen:

Caliburne, kumim te Bogom, :worth: (:lol:)

možeš li tvoj sistem ostrvskog postovanja svesti na par jezgrovitih rečenica, bez toliko dosadnih utuka na još dosadnije citate?

Odavno takve postove ne čitam. Čak su uticali i da prestanem posjećivati Religiju.

:hvala:

Internet je veoma korisno sredstvo komunikacije i naučnici svih nauka ga obilato koriste, kako za korespodenciju koja se danas obavlja praktično isključivo preko interneta, tako i za prenos podataka, kao i za objavljivanje radova, publikacija, vesti, itd.
Ti si ta koja je tvrdila da je tehnologija svesti naučna disciplina. To sobom povlači izvesne stvari.
No dobro... nema tehnologije svesti na internetu...

Još uvek mi nisi navela koji se to naučnici bave tehnologijom svesti, na kom univerizetu se obrađuje, na kom institutu se vrše istraživanja u vezi tehnologije svesti, koja laboratorija obezbeđuje podatke... :ceka:
To nema veze sa internetom, a spada u neke od osnovnih stvari koje imaju naučne discipline.

Problem je u tome što se tamo ne pominje tehnologija svesti, niti se ono što navodiš tumači u svetlu tvojih tvrdnji.

Nisi me razumela, "ne zvučiš kao ispirač mozga", nego pišeš kao neko ko je žrtva ispirača mozga. ;)

U vezi čega želiš izvore? :ceka:

Naravno da ne. Legitimitet mojim tvrdnjama daje to što se pozivam na stvari koje su nepobitno dokazane. ;)

'aj ne lupetaj! To su radili sveštenici hrišćanstva, a ne naučnici, jer su upravo naučnici ti koji su bili spaljivani.

Koja istina? Već te nekoliko strana zapitkujemo u vezi te istine, a ti nikako da daš konkretan odgovor. I to je po tebi guranje pod tepih? :roll:

Prvo, to što pišeš nije tačno.
Drugo, reč je o zloupotrebi od strane upravnih odbora farmaceutskih kompanija, a njih ne čine naučnici, neko raznorazni "menadžeri".

Zapravo ne stoji. Protiv eugenike su upravo naučnici prvi digli glas.

Ne, ne igraju se boga... pokušavaju da dokažu postojanje Higsovog bozona.

A to tačno kakve veze ima sa mnom, sa naukom, sa teorijom evolucije, sa tehnologijom svesti? :dontunderstand:

Ne, nije. U istoriji postoji više različitih škola koje promovišu interese određenih država ili političkih struja, tako da se ne može govoriti o koherentnoj istoriji.

Ma nije valjda... :roll:
Pogledajmo zajedno šta si ovde uradila.
Prilepila si nauci, a u kontekstu diskusije konkretno teoriji evolucije epitet "zvanična nauka". Potom si bez ikakve veze navodila razna potresne primer, u kojima si koristila epitet "zvanična", čime kod čitaoca stvaraš negativnu asocijaciju u vezi tog epiteta.
Ukoliko bi neko tvoju poruku čitavo dekoncentrisan i bez mnogo pažnje, propustio bi da zapazi da si teoriji evolucije pripisala pedofiliju u redovima rimokatoličke crkve i eksploatatorske poteze robovlasničkog kapitalizma, iako ni jedno ni drugo ne samo da nemaju veze sa teorijom evolucije, nego su zapravo u konfliktu sa istom.
Čitava tvoja poruka je u stvari jedan jadni straw man argument i pokušaj manipulacije putem NLP-a.
E, zato ja imam utisak da pišeš kao što pišu pripadnici sekti koje se bave ispiranjem mozga - pristup raspravi je identičan.

I da, kako da propustimo standardno proklamovanje istine i tvrdnje da niko nije primoran da je sledi.
Sve po kalupu... :roll:
Nego, odgovori ti meni lepo na pitanja, a od manipulacija se suzdrži dok ne naiđeš na publiku kojoj tako nešto možeš da podvališ. :bye:

Ко лупета? Ти си тај што сваки мој пост погрешно тумачи! Где сам то написала да званична религија има везе са еволуцијом, наводила сам ти све званичне, науку, религију, историју не би ли схватио да раде по истом принципу, а нисам тврдила да еволуција има везе са педофилијом већ са кругом "званичних" на који се ти позиваш, јел ти сад јасно???:dash: Хигсов бозон, мислиш Божја честица???:think: Ти си тај што користи све време изразе као што су секте, езотерија, окултизам, испирање мозга и слично. Поента мог става ти је промакла још код Диракове једначине и Паулијевог принципа!:whistling: И кад смо код испирања мозга, ти си сјајан пример успешног испирања, жив си доказ да су највеће жртве круга "званичних" његови најжешћи браниоци! Код тебе су то веома успешно извели!:;) Кажем да никога ни нашта не приморавам јер то и мислим, или по теби секте имају монопол над том реченицом, па нико други не сме да је користи да ти забога не би помислио да је под утицајем секте???;) Ниси навео ниједан извор, само смараш са тим дефиницијама које си научио напамет, публика ми није потрбна, ти си се мени обратио за дијалог, а не ја теби!!!:roll: Шта год да ти напишем ти све изврћеш или погрешно тумачиш или "превидиш"!!! И ти мени тражиш одговоре, а ниси у стању да схватиш ни оно што сам ти досад написала!!!:zcepanje: Иди па своју учењачку умишљену "величину" продај неупућенима, јер само још код њих можда можеш да прођеш!!!:manikir:

Back