Potpuno je depresivno ovde se raspravljati. Ja ako sad Sveti kazem da postoje ribe koje i dan danas cas disu na skrge, cas na pluca, pa im jos i lepo opisno ime nadenuse (Dipnoi-dvodihalice) on ce reci dla ih je stvorio Bog. Ako Astrala upitam jel on bio kad je Bog od Adamovog rebra stvorio zenu a onda oni maratonskim incestom naselise planetu, opet cu ispasti indoktrinirana.Nisam bila tu kad su ribe prohodale, ali ne sumnjam da jesu. Videh dovoljno dokaza. I molicu da me ne potcenjujete, kao ni moju potrebu da se sama uverim u neke stvari. Da sam stvarno toliko verujem svemu sto cujem, pa valjda bih i u tu kreaciju poverovala. Ali, jbga, imam mozak, umem da razmisljam. Ajmo realno: lakse vam je da poverujete da je Bog coveka stvorio iz praha, nego da je zivot nastao slucajno. A ako vec mesate matematiku u to, onda je iskoristite da dokazete bar neki moment kreacije. Iste stvari ponavljamo kao papagaji.
U predgovoru Biblije koju sam na sajmu knjiga kupila na standu SPC pise da tu knjigu ne shvatimo bukvalno, da je rec o zborniku istorijskih i mitoloskih dogadjaja, interpretiranih prilicno slobodno. Eto! Ni oni ne insistiraju koliko vi.