Fency_Killer
Domaćin
- Poruka
- 4.596
Evolucija nema nikakav cilj.
aplauz.
usudio bih se da dodam i da u evoluciji nema svršenstva,jer savršenstvo se ne uklapa u obrazac prirode.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Big Bang nije bio eksplozija; gustina nije bila beskonacno velika; ... ;ne moze se reci da zakoni fizike nisu vazili, vec je ispravno reci da nama poznati zakoni fizike nisu tada vazili;...I_am_the_God:Pocinje eksplozijom tacke beskonacne gustine u beskonacno malom prostoru sa beskonacno velikom zakrivljenoscu prostor-vremena u kojoj ne vaze zakoni fizike...
O kojoj Big Bang teoriji pricas: onoj od pre ww2, onoj iz 60-tih, onoj pre 90-tih, ili danasnjoj ?Fency_Killer:... teorija o velikom prasku je samo još jedna egoistična teorija ljudske civilizacije ravna onoj da se ceo svemir okreće oko Zemlje...moj stav je da je nebuloza misliti o nastanku svemira uopšte jer se nameće pitanje a šta bilo pre nastanka? da li je vreme uopšte postojalo?mnogo teških pitanja na koja niko nema odgovor...
Kako je tema postavljena, moze u nju da se uklopi i prica o nastanku svemira i njegovoj evoluciji... Ima zajednicke tacke sa teorijom bioloske evolucije... Obere, izjasni se...Fency_Killer:...i tako odosmo u drugu temu,no,nema veze![]()
Boze, koliko imas godina ? ()
Као прво, ми и не знамо шта је свемир, тако да је одговор на то питање ван домашаја људског ума. А што се постанка наше планете и живота на њој тиче, рекао сам већ да не треба по сваку цену инсистирати на некој теорији, него корак по корак склапати мозаик на путу до ултимативне истине.a znaci ipak ima?
ok, ajde ispljuni teoriju o nastanku sveta i svemira.
Овим се бавим тек у последње време и има ту пуно интересантних ствари, али то нема везе са како си сам исправно приметио "пуном рупа" теоријом еволуције. Она због тога и није теорија него хипотеза, али у сваком случају поштено са твоје стране што си то поменуо. Знаш, неки еволуционисти то сматрају бласфемијом.molim??! tvoj stav jedino mogu da razumem ako si jedan od onih koji se bave raznim denzitetima i pokušavaju da saznaju koliko je vrsta vanzemaljaca posetilo Zemlju...
Које то "логичне" одговоре даје еволуцијаevolucija kao teorija ima puno rupa,ali mnogo manje nego kreacionizam...i kao što sam napisao,daje sasvim logične odgovore na neka pitanja...
inače, to što si napisao je bez ikakvih argumenata,ali nadam se da ćeš izložiti svoju teoriju o nastanku ko zna čega, pa da vidimo...
Како знаш да су ове особине резултат мутација? Имаш неки доказ или само верујеш да је тако? Даље, како је настао тај својеврсни кључ звани ДНК? Ипак је то једна изузетно сложена информација, а оне колико знам не настају саме од себе. П.С. Форсирање јаких јединки у оквиру врсте је једно, а наводни прелазак из врсте у врсту је нешто сасвим друго? Зар ти то стварно не примећујеш?ajde pre nego pocnes da postavljas glupa pitanja prvo saznaj kako radi evolucija... ljudsko bice nastaje metabolisanjem DNK molekula, koji je svojevrsni kljuc po kom se obavljaju hemijski procesi koji vode od jednog sicusnog molekula do coveka, kita, slona, pacova, ili kaktusa. usled nesavrsene reprodukcije tog molekula (tj prepisivanja sa originala na kopiju) dolazi do mutacija, to jest do promena na kljucu, pa se pojavljuju odredjene karakteristike koje mogu biti dobre ili lose... lose su podloznosti bolestima, a dobre su na primer naspramni palac, ili ostar vid. prirodna selekcija ima tendenciju da forsira jake jedinke, koje su u stanju da se bore, dok slabe jedinke, npr one podlozne bolestima, imaju tendenciju da izumiru. ukratko, u pitanju je tek malo reda u haosu...
То евентуално важи за последњих 100 и кусур година, а шта ћемо за период пре тога? Јел то значи да тада није било "непожељних ДНК ланаца" :rolleyes:zasto su ljudi podlozni bolestima? zato sto imaju intelekt da izmisle lekove koji ce ih leciti, pa nije doslo do eliminacije nepozeljnih lanaca DNK.
Као прво, ми и не знамо шта је свемир, тако да је одговор на то питање ван домашаја људског ума. А што се постанка наше планете и живота на њој тиче, рекао сам већ да не треба по сваку цену инсистирати на некој теорији, него корак по корак склапати мозаик на путу до ултимативне истине.
Иако живимо у доба застрашујуће цензуре и контроле информација, лично мислим да сам далеко одмакао и да знам одговоре на многа парцијална питања,
Citat:
Original postavio lightm
aplauz.
usudio bih se da dodam i da u evoluciji nema svršenstva,jer savršenstvo se ne uklapa u obrazac prirode.
Које то "логичне" одговоре даје еволуцијаи шта подразумеваш под креационизмом?
Big Bang nije bio eksplozija; gustina nije bila beskonacno velika; ... ;ne moze se reci da zakoni fizike nisu vazili, vec je ispravno reci da nama poznati zakoni fizike nisu tada vazili;...
Scientific American, Online Issue No.29: Extreme Physics II, text Inconstant Constants, page 34Slično sam te pitao prošli put u vezi stabilnosti poslednjih elementa, ako se dobro sećam, trenutno važećih zakona u sadašnjem (nama poznatom kontekstu). Spomenuo si tom prilikom promenu f.konstanti i uslova u kojima važe, a koja je predmet razmišljanja posebne discipline. Da li postoje neka mišljenja, pretpostavke ili teorije (ili neki dokazi). .. ako ima neka knjiga preporuči ...
Kako je tema postavljena, moze u nju da se uklopi i prica o nastanku svemira i njegovoj evoluciji... Ima zajednicke tacke sa teorijom bioloske evolucije... Obere, izjasni se...
Scientific American, Online Issue No.29: Extreme Physics II, text Inconstant Constants, page 34
http://en.wikipedia.org/wiki/Fine_structure_constant
Dok god je ljutskog intelekta uvek ce biti pitanja sta je bilo pre a samim tim bice uvek to je dobar podstrek za ljudsku civilizaciju da se bavi daljim istrazivanjima. Cak i u keracionizmu mozes postaviti pitanje sta je bilo pre boga sto bi analogno tvom komentaru znacilo da ne treba razmisljati ni o njemu???izvinjavam se što post nisam pročitao do kraja(možda bih trebao) ali teorija o velikom prasku je samo još jedna egoistična teorija ljudske civilizacije ravna onoj da se ceo svemir okreće oko Zemlje...moj stav je da je nebuloza misliti o nastanku svemira uopšte jer se nameće pitanje a šta bilo pre nastanka? da li je vreme uopšte postojalo?mnogo teških pitanja na koja niko nema odgovor...
...i tako odosmo u drugu temu,no,nema veze
Како знаш да су ове особине резултат мутација? Имаш неки доказ или само верујеш да је тако? Даље, како је настао тај својеврсни кључ звани ДНК? Ипак је то једна изузетно сложена информација, а оне колико знам не настају саме од себе. П.С. Форсирање јаких јединки у оквиру врсте је једно, а наводни прелазак из врсте у врсту је нешто сасвим друго? Зар ти то стварно не примећујеш?То евентуално важи за последњих 100 и кусур година, а шта ћемо за период пре тога? Јел то значи да тада није било "непожељних ДНК ланаца" :rolleyes:
Dok god je ljutskog intelekta uvek ce biti pitanja sta je bilo pre a samim tim bice uvek to je dobar podstrek za ljudsku civilizaciju da se bavi daljim istrazivanjima. Cak i u keracionizmu mozes postaviti pitanje sta je bilo pre boga sto bi analogno tvom komentaru znacilo da ne treba razmisljati ni o njemu???
S ovim ne mogu da se slozim. Imas netacno misljenje o ljudskim sposobnostima i ogranicenjima ( govorim generalno; opservacija je tacna za odredjene individue... nazalost...)...ljudski intelekt na koji se pozivaš nije sposoban da razume nastanak svemira...
Netacno. Big Beng teorija, kao i sve druge naucne teorije se stalno dopunjuju i dogradjuju.... veliki prasak koji je po meni odavno prevaziđen.
errr...ljudski intelekt na koji se pozivaš nije sposoban da razume nastanak svemira.to ne znači da ne treba razmisljati o tome,ali takođe ne znači da treba donositi zaključke kao što je veliki prasak koji je po meni odavno prevaziđen. ljudi imaju potrebu da se mešaju u ono što ne mogu da shvate,a to često rezultira glupostima kao što je veliki prasak,određivanje starosti i granice svemira itd...
uglavnom, mnogo filozofiranja oko po meni jako nestabilne teorije kao što je veliki prasak.
uglavnom, mnogo filozofiranja oko po meni jako nestabilne teorije kao što je veliki prasak.
Bas tako. I sto je najgore tacnost ili netacnost opservacije za odredjene individue zavisi od toga koju od te dve mogucnosti oni zele. ;-)S ovim ne mogu da se slozim. Imas netacno misljenje o ljudskim sposobnostima i ogranicenjima ( govorim generalno; opservacija je tacna za odredjene individue... nazalost...)
Hmmm, pitam se, da li si i moj post procitao do kraja. I bas me zanima gde, na kojoj planeti vlada misljenje da je veliki prasak prevazidjen???
Veliki prasak je posle 2001. dobio vise na snazi nego ikada pre.
No, ljudski um nije sposoban da razume sta??? Ljudski um evoluira sa vremenom, daj mu dovoljno vremena i razumece "on" mnogo vise nego mozemo da zamislimo sad u ovom momentu. Korak po korak.
- ... Veliki prasak koji je po tebi... ( tvom izboru koji se zasniva na cemu???)
- ... Ljudi imaju potrebu da se mesaju u ono sto nemug da shavet... ( dajes li ovde sopstveni primer svojim poslednjim postom?)
- ... Gluposti kao sto su veliki prasak, odredjivanje starosti, i granice svemira.( svaka od ove tri cinjenice koje po tebi predstavljaju glupost mora onda imati svoju kontradikciju u tvom nacinu razmisljanja. Pa, mozes li onda navesti onda pametnu kontradikiciju ovim "glupostima"??)
-...
Po tebi, jako nestabilne??? Po tebi iznesi u cemu se ogleda njena nestabilnost?
A filozofija je nekada bila deo imena naucne oblasti koja se danas naziva FIZIKA. Filosofija prirode se nekada nazivala. Filosofija sama po sebi nije isto sto i fizika ali je cesto neophodna u odredjenim momentima posebno u misaonim eksperimentima.
A sad se zapitaj zasto sam naglasio svako tvoje " PO MENI";-)
egoističnim teorijama kao što je veliki prasak.svemir je nastao tako što je nešto eksplodiralo??
a što mi neko ne objasni šta je bilo pre te "ekplozije" ?samo mi nemojte reći da nije bilo ničeg ili da vreme nije postojalo ili nešto slično...
i primetio sam da nikako da iznesete neki valjan argument sem da se branite udzbenicima za osnovnu školu gde "eto,to tako piše"...
da bih pre poverovao da je Zemlja ravna ploča nego da je svemir nastao po "velikom prasku -
a ti se zapitaj zašto sam to napisao ja nisam ni naučnik ni fizičar,samo iznosim svoje mišljenje.
kao što ribice u akvarijumu nisu skroz svesne spoljašnjeg sveta, tako ljudi nisu u stanju da objasne neke stvari ili ih objašnjavaju egoističnim teorijama kao što je veliki prasak.svemir je nastao tako što je nešto eksplodiralo??a što mi neko ne objasni šta je bilo pre te "ekplozije" ?samo mi nemojte reći da nije bilo ničeg ili da vreme nije postojalo ili nešto slično...i primetio sam da nikako da iznesete neki valjan argument sem da se branite udzbenicima za osnovnu školu gde "eto,to tako piše"...
umesto što se spuštate na moj "rekla kazala" nivo, mogli bi da podelite neki argument sa mnom.biti protiv velikog praksa je isto kao izaći u grad sa gaćama preko glave,odnosno, javlja se efekat koji se obično javlja kada prekršiš neki kodeks ponašanja...
uglavnom,hoću da kažem da bih pre poverovao da je Zemlja ravna ploča nego da je svemir nastao po "velikom prasku - teoriji koja je jedino ljudskoj civilizaciji jansa jer se odvija po prirodnim zakonima koji su njima sasvim objašnjivi" - aham...
Pre bi poverovao???hmm da li neko od tebe trazi da verujes u veliki prasak ili ne? Sta je tebi potrebno da ti nama sa sigurnoscu kazes da znas da teorija je tacna ili da teorija nije tacna? Pitanje vere u to je nebitno jer se zasniva na pristrasnosti. Ali kao sto rekoh ranije nije sve onako kako mi zelimo da jeste. Zakoni koje mi poznajemo ovde su takvi kakvi su i ne vidim u cemu je problem sa njima. Ali ima onih koji vide, likovi poput SVETA365 koji ne razume ni gravitaciju i osporava njeno postojanje.uglavnom,hoću da kažem da bih pre poverovao da je Zemlja ravna ploča nego da je svemir nastao po "velikom prasku - teoriji koja je jedino ljudskoj civilizaciji jansa jer se odvija po prirodnim zakonima koji su njima sasvim objašnjivi" - aham...