Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e svasta i vi vjerujete

Banane i ljudi imaju zajednickog pretka hahahahahahhaha genijalni ste...to samo ateisti mogu da vjeruju.
Čuj Cackalica21, preporučujem ti knjigu "Priče naših predaka-hodočašće do osvita života", u kojoj ćeš videti kako su povezane pojedine vrste. Ne znam da li sam ti je ranije preporučivao, ali izgleda da nisam jer je nisi pročitala.. I ako si imalo istinoljubiva, nemoj da je ne pročitaš, iako ćeš videti da ju je napisao svetski poznati ateista Ričard Dokins. Ali da znaš, Dokins navodi biološke dokaze, a ne ateisatičku propagandu. Knjigu ćeš sigurno pronaći u gradskoj biblioteci u svom gradu, jer ja sam je našao u bliotedteci u mom gradu.
Mislim da je stvarno krajnje vreme da vi vernici shvatite istinu, a to je da čarobni štapić nije nikada radio, pa ni za 6 dana biblijskog stvaranja, , kako je to pre nekoliko godina izjavio sadašnji papa.

Ali kada smo već kod knjiga da vam ispričam i ovo: pre neku godinu jedan Forumaš, inače vernik mi je preporučio knjigu "Koliba" iz koje ću saznati stvarni versku istinu. Pročitam ja tu knjigu i vidim da je otac, koji je izgubio ćerku, dobio pismo gde će naći tu ćerku. I on pođe jednog petka. Naiđe na prelepu kolibu, upoznaje Isusa, boga u vidu crnkinje, i Svetoh duha, sa njima obeduje, sa Isusom prelazi preko jezera (peške normalno), i kroz zid pećine vidi svoju ćerku kako se igra na obali. I mnogo još toga, zadivljujuće i čudno. A onda oca posle tri dana posećuje supruga u bolnici i on saznaje da je u petak doživeo saobraćajku i da je ta tri dana bio u komi.
A upravo sam pročitao knjigu "Nepobitan dokaz" od Pitera Džejmsa u kojoj novinar dolazi do tri koordinate. Na prvoj, u jednom bunaru u Engleskoj nalazi sveti gral. Na drugoj u Egiptu nalazi Isusov zub i na osnovu DNK Zaključuje da u Los Anđelesu postoji Isusov potomak. Odlazi tamo i on kaše da će dokaz Boga da se pojavi u vidu nekog čuda koje nauka ne može da objasni. Ovu knjigu preporučujem vernicima, jer ovde novinar nije u komi, već u neposrednoj životnoj opasnostiI.
Ali u knjizi je opisano i to čudo kao nepobitan dokaz: jednog dana, nešto posle podneva nestalo je sunčeve svetlosti i na tamnom nebu se pojavila duga i tu pojavu su istovremeno videli svi narodi sveta. O la laaaa.
I sada se pitam da li se to belosvetski pisci sprdaju sa dokazima o postojanju Boga.

Čuj Cackalica21, preporučujem ti knjigu "Priče naših predaka-hodočašće do osvita života", u kojoj ćeš videti kako su povezane pojedine vrste. Ne znam da li sam ti je ranije preporučivao, ali izgleda da nisam jer je nisi pročitala.. I ako si imalo istinoljubiva, nemoj da je ne pročitaš, iako ćeš videti da ju je napisao svetski poznati ateista Ričard Dokins. Ali da znaš, Dokins navodi biološke dokaze, a ne ateisatičku propagandu. Knjigu ćeš sigurno pronaći u gradskoj biblioteci u svom gradu, jer ja sam je našao u bliotedteci u mom gradu.
Mislim da je stvarno krajnje vreme da vi vernici shvatite istinu, a to je da čarobni štapić nije nikada radio, pa ni za 6 dana biblijskog stvaranja, , kako je to pre nekoliko godina izjavio sadašnji papa.

hajde ti meni objasni kako su nastali u celijama hodajuci roboti, masine, motori, pumpe, filteri, kopiatori, automatizovana industrija u prenosu elektrona itd ako vec tako volis nauku :)

pa ni za 6 dana biblijskog stvaranja,

nije to 6 dana sto mi imamo

nego 6 vremenskih razdoblja, perioda.

kako je to pre nekoliko godina izjavio sadašnji papa.

pusti Papu, Papa bunca malo.

najveca glupost je da je ovako uspan svet delo neke inteligencije

ovako zao , nasilan i glup svet nikako ne bi bio delo dobre inteligencije

postojanje zla na zemlji nije dokaz nepostojanja inteligentnog Boga.

Sta ako je taj Bog zabranio zlo ali ga dopustio da se desava kroz slobodnu volju ljudi, uz naglasak ko ga bude radio bit ce kaznjen u Paklu na buducem svijetu, pa izvolite radite ako smijete. i sta cemo sad ?

najveca glupost je da je ovako uspan svet delo neke inteligencije

itekako je delo inteligencije. samo to ti neuocavas jer ne poznajes nauku detaljnije.

Ne postoji evolucionista na zemlji koji ce znati objasniti logicki kako splet slucajnosti moze da stvori kodiranog hodajuceg robota u celijama koji je u interkaciji sa ostalim robotima i masinama
giphy.gif

Sta ako
Шта ако је моја баба имала туки? Била би деда! Шта ако је била ванземаљац? Шта ако је била Исус? :roll:

je taj Bog zabranio zlo ali ga dopustio da se desava kroz slobodnu volju ljudi, uz naglasak ko ga bude radio bit ce kaznjen u Paklu na buducem svijetu, pa izvolite radite ako smijete. i sta cemo sad ?
Знате, госпођо, Бог је допустио зло да би припретио људима вечну казну мучењем. Ваша је трогодишња ћеркица мучки силована и убијена ради божанске моралне лекције човечанству. Уместо да зло једноставно, не знам, не допусти.

itekako je delo inteligencije. samo to ti neuocavas jer ne poznajes nauku detaljnije.
Де, још који, Алаха ти. :hahaha1:

Sta ako je taj Bog zabranio zlo ali ga dopustio da se desava kroz slobodnu volju ljudi, uz naglasak ko ga bude radio bit ce kaznjen u Paklu na buducem svijetu, pa izvolite radite ako smijete. i sta cemo sad ?

rekao sam da nije dobar , da postoji bio bi izuzetno zao

jer je sve oko nas izuzetno nasilno i zasnovano na patnji slabih

zlima je lepo

Шта ако је моја баба имала туки? Била би деда! Шта ако је била ванземаљац? Шта ако је била Исус? :roll:

Знате, госпођо, Бог је допустио зло да би припретио људима вечну казну мучењем. Ваша је трогодишња ћеркица мучки силована и убијена ради божанске моралне лекције човечанству. Уместо да зло једноставно, не знам, не допусти.

Де, још који, Алаха ти. :hahaha1:

svakome je data slobodna volja, pa izvolite sta cete raditi sa svojom slobodnom voljom, a poslije smrti se za to odgovara pred Bogom, tako i onaj ko cini dobro i onaj ko cini zlo.

Blokada Bozija svakod zla nebi tad imali nikakve slobodne volje nego to bilo prisilno pokoravanje, jer svaki put kad bi neko htio zlo da uradi Bog blokira i nemogne uraditi....kakav bi to svijet bio nikakav.

rekao sam da nije dobar , da postoji bio bi izuzetno zao

jer je sve oko nas izuzetno nasilno i zasnovano na patnji slabih

zlima je lepo

zao bi bio kad nebi bilo buduceg svijeta, da nema sudnjeg dana , nagrade i kazne....tek onda bi mogli pricati o tome, a ovako nema sisla to sto govoris kad se jako dobro zna iz vjerskih izvora da ce Bog suditi ljudima za djela i nedjela poslije njihove smrti.

u jednom hadisu se kaze da ce na Sudnjem danu dovest se najbogatiji covjek koji je najvise uzivao na ovom svijetu (ali gresnik bio) pa ce ga samo na trenutak uvesti u Pakao i izvesti, i bit ce pitan jesi li ikad uzivao jesi li ikad vidio ikakva dobra...reci ce tako mi tvoje velicine Boze nikad nisam uzivao niti sam kakva dobra vidio.

i sta mu onda koristi kratko uzivanje na ovom svijetu a zlo radio, kad ga ceka strahovita kazna poslije.

svakome je data slobodna volja, pa izvolite sta cete raditi sa svojom slobodnom voljom, a poslije smrti se za to odgovara pred Bogom, tako i onaj ko cini dobro i onaj ko cini zlo.
Причао ти бабо, је ли?

Blokada Bozija svakod zla nebi tad imali nikakve slobodne volje nego to bilo prisilno pokoravanje, jer svaki put kad bi neko htio zlo da uradi Bog blokira i nemogne uraditi....kakav bi to svijet bio nikakav.
Баш имаш ограничену моћ маште, зар не, хафизе?

То што нешто не разумеш не значи да није добро објашњено, већ само да не поседујеш неопходно образовање. За лаике је довољно оно што науче у школи, али без даљег образовања на том пољу, основношколско није довољно да би се разумело факултетско градиво.

Sve je lepo objašnjeno samo što ti iz svojih ličnih ubeđenja odbijaš da to prihvatiš
Kad je lepo objašnjeno io ajde ti nama objasni onda kako je rak-samac došao do toga da na kućicu puža u kojoj se krije, klještima postavlja morsku sasu da ga dodatno brani od predatora svojim otrovom? Kako se do toga došlo prirodnom selekcijom i slučajnom mutacijama, šta kaže nauka koja je sve objasnila?

U redu. Ključ prošlosti je u sadašnjosti.
Dakle:
Budući da crne rupe imaju singularnost, odnosno u njihovoj tački je sabijena sva materija, to znači, da upravo tako svemir umire-Crna rupa u singularitet nabije svu moguću energiju, tako da nedugo potom singularitet postane preopterećen, te iz tog razloga, smatram da je i naš univerzum počeo tako. To će pak značiti da je svemir beskonačan, odnosno, ne može nestati, što potvrđuje i hipotezu velikog praska, a i "sistema balona". To dakle znači da, ukoliko svemir traje zauvek, u ovom ili onom obliku, onda je i vreme u tom pogledu, kao i prostor nemoguć, zanemarljiv.
Црне рупе доказано не постоје… проблем је у томе што нико није објаснио како се формирају, кад је време потребно за то бесконачно...

To se zove simbioza evolutivni proces.
Objasni onda kako je došlo do toga da se ta vrsta tako netipično brani kroz evolutivni prices? Jer to nije atipicnost vezana za jednku nego cela populacija isto radi. Koje su mutacije i prirodna selekcija bili potrebni i koje su to dokaze biolozi iskopali a genetika potvrdila strukturom DNK u prilog tvrdnji da je pojava rezultat evolutivnog procesa?

Objasni onda kako je došlo do toga da se ta vrsta tako netipično brani kroz evolutivni prices? Jer to nije atipicnost vezana za jednku nego cela populacija isto radi. Koje su mutacije i prirodna selekcija bili potrebni i koje su to dokaze biolozi iskopali a genetika potvrdila strukturom DNK u prilog tvrdnji da je pojava rezultat evolutivnog procesa?
Nikakva prirodna selekcija ne postoji. Od kamena nikada nece nastati zivo bice, niti bilo sta kompleksnije, ako nema spoljne intervencije.
Nista se ne desava spontano u prirodi bez akcije…. mantra mutacije i prirodna selekcija su cista vera, zato sto se bazira na tome
da Bog ne postoji… no to nema dokaza bas kao i bilo koja religijska dogma..

Nikakva prirodna selekcija ne postoji. Od kamena nikada nece nastati zivo bice, niti bilo sta kompleksnije, ako nema spoljne intervencije.
Nista se ne desava spontano u prirodi bez akcije…. mantra mutacije i prirodna selekcija su cista vera, zato sto se bazira na tome
da Bog ne postoji… no to nema dokaza bas kao i bilo koja religijska dogma..
Niko ne kaže od kamena već od mikro oranizama iz kamena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back