Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da je zivot oduvek postojao u ovom obliku...
Да је то случај, међу првим фосилима не би било искључиво једноћелијских организама већ би било остатака свих облика живота без изузетака, а није тако, већ се комплекснији облици живота појављују касније, у млађим слојевима, и тако надаље. Које би објашњење за ту појаву било адекватно?

Да је то случај, међу првим фосилима не би било искључиво једноћелијских организама већ би било остатака свих облика живота без изузетака, а није тако, већ се комплекснији облици живота појављују касније, у млађим слојевима, и тако надаље. Које би објашњење за ту појаву било адекватно?
Znas kako karbonsko odredjivanje starosti nije pouzdano preko 40000 godina, sve su to naklapanja...

Znas kako karbonsko odredjivanje starosti nije pouzdano preko 40000 godina, sve su to naklapanja...
Карбонско датирање се ни не користи... Како можеш да о нечему градиш ставове ако ниси ни упућен у то? Као кад бих ја сад рекао ,,е, ја не једем јабуке, јер у њима расте антракс".

Nego ja sam zagovornik oduvek postojeceg univerzuma i zivota u njemu :P
Kako je jedina logicna mogucnost u slucaju kreacije ni iz cega da je nesto oduvek postojalo, tj Bog,
eliminisem tu mogucnost, pa zaista jedini logicni zakljucak je da je univerzum oduvek postojao.
Kako indukcijom vidimo da se sve radja i umire, pa tako i univerzum, mozemo zakljuciti
da ima bezbroj univerzuma koji se radjaju i umiru, a mi samo vidimo ovaj i to donekle...

Koji metod su koristili da utvrde starost fosila?
Има више метода и користе се паралелно да би резултати сваког метода узајамно једни друге потврдили, али то није поента сад, питао сам те за могуће објашњење одсуства остатака свих врсти у свим геолошким слојевима. Ако је живот у овом, садашњем облику, постојао одувек на Земљи, то је у контрадикторности са свим доказима које налазимо.

Има више метода и користе се паралелно да би резултати сваког метода узајамно једни друге потврдили, али то није поента сад, питао сам те за могуће објашњење одсуства остатака свих врсти у свим геолошким слојевима. Ако је живот у овом, садашњем облику, постојао одувек на Земљи, то је у контрадикторности са свим доказима које налазимо.
Znas kako, geoloski slojevi.. kojom metodom se utvrdjuje starost, to me zanima...

Znas kako, geoloski slojevi.. kojom metodom se utvrdjuje starost, to me zanima...
Па то нема везе с питањем које сам ти поставио... Као што рекох, има више метода, са различитим дометима датирања, почев од 500.000, милион, 3 милиона, итд, до више милијарди година домета, и сви се користе заједно да би резултати били што тачнији и да би се међусобно потврђивали.

Па то нема везе с питањем које сам ти поставио... Као што рекох, има више метода, са различитим дометима датирања, почев од 500.000, милион, 3 милиона, итд, до више милијарди година домета, и сви се користе заједно да би резултати били што тачнији и да би се међусобно потврђивали.
Ma da...

Ne može on to da shvati. Pre će da shvati kako funkcioniše T-1000 nego datiranje. :D

?
Ја разумем због чега питаш (првенствено јер не знаш, али осим тога и из других разлога), ти би сад да нападнеш сваки метод понаособ као што (оправдано) дискредитујеш угљенично датирање, али је то (врста и тачност метода) у контексту мог питања свакако небитно.

Замисли, ето, да сваки од постојећих метода није тачан и да греши. Претпоставимо, за сврхе дискусије, да су ти, први фосили, стари не 3,5 милијарде година, већ милион, пола милиона, 100 хиљада, 50 хиљада, 10 хиљада, 5 хиљада или колико год хоћеш година. Питање и даље стоји - зашто у свим геолошким слојевима нема фосила свих врсти живота које данас постоје, подједнако, него имамо одвојено слој (првих) једноћелијских организама, па затим слојеве вишећелијских организама, па слојеве са прогресивно све већим и већим облицима живота?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back