bmaxa
Legenda
- Poruka
- 70.808
Vreme i prostor (i zivot) bez pocetka i kraja, je jedini logican zakljucak, ako izbacis Boga.Ван времена и простора, без почетка и краја = не постоји
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vreme i prostor (i zivot) bez pocetka i kraja, je jedini logican zakljucak, ako izbacis Boga.Ван времена и простора, без почетка и краја = не постоји
A recimo, misli ne ograničava i ne uslovljava ni prostor ni vreme pa=postoje.Ван времена и простора, без почетка и краја = не постоји
Tvoje misli nisu postojale dok se ti nisi rodio i nestace kad umres. Vremensko ogranicenje.A recimo, misli ne ograničava i ne uslovljava ni prostor ni vreme pa=postoje.
Vidis kako ti zakljucujes na osnovu pogresnih pretpostavki i samouvereno donosis pogresan zakljucak...Tvoje misli nisu postojale dok se ti nisi rodio i nestace kad umres. Vremensko ogranicenje.
Prostor u kome bivstvuju tvoje misli je mozak. Prostorno ogranicenje.
Vidim.Vidis kako ti zakljucujes na osnovu pogresnih pretpostavki i samouvereno donosis pogresan zakljucak...

Cuj kada bi sve sto postoji bilo ono sto vidimo na instrumentima i culima u nizem stanju svesti, ti bi bio u pravu, ali nisi...Vidim.To se jasno vidi iz tvog komentara, sve mi je objasnio. Uzeo sam pogresne pretpostavke (zaboravio si da napises koje) i pogresno sam zakljucio (zaboravio si da kazes pravi zakljucak). Ali iako si zaboravio da napises - pa skoro sve - shvatio sam svoju gresku (doduse ne znam koju).
![]()
Moze. Ima nacina i to se vec uveliko radi. Misli su elektrohemiski procesi u nasem mozgu. Obzirom na to mogu se snimiti. Interesantni su eksperimenti na polju ostvarenja telepatije.Ne može tako da se posmatra.
Misli postoje, čak iako nema načina da se njihovo postojanje u drugim ljudima nekome dokaze egzakno. Dakle nemaju svoju fizičku manifestaciju u prostoru, pa samim ti ni u vremenu.
A ovo je u vezi sa nasom pricom o mislima......kako?Cuj kada bi sve sto postoji bilo ono sto vidimo na instrumentima i culima u nizem stanju svesti, ti bi bio u pravu, ali nisi...
Tako sto misli postoje i kad je mozak mrtav.A ovo je u vezi sa nasom pricom o mislima......kako?
Materijalisti veruju da svest ne postoji, tj da je rezultat simulacije u mozgu. Veruju da smo mi samo besvesni kompjuteri i da je svestNisu bitni hemijski procesi koji i onako ne dokazuju ništa.
Fakat je da ako se posmatra čovek sa neutralanim izrazom lica i posturom, ne može se zaključiti da li o nečemu razmišlja i o čemu. Tuđe misli za nas ne postoje sve dok se ne verbalizuju.
Tako da su misli primer za nešto što postoji ali se ne manifestuje u prostorno/vremenskom kontinuumu. Svest je još bolji primer ali i još nezgodniji.
Uglavnom, itekako ima dosta toga što postoji a ne iskazuje se ni prostorno ni vremenski.

eto , jos samo da ovo dokazesTako sto misli postoje i kad je mozak mrtav.
Toliko klinickih smrti, a ja znam i za jedno vaskrsenje...eto , jos samo da ovo dokazes
treba da dokazes da misli postoje i kad je mozak mrtavToliko klinickih smrti, a ja znam i za jedno vaskrsenje...
Aaaaa. Nesam znao.Tako sto misli postoje i kad je mozak mrtav
Znas kako, pre ili kasnije svako sazna...Aaaaa. Nesam znao.
Majko mila. sta sve necu da procitam.
Ahahaha,Materijalisti veruju da svest ne postoji, tj da je rezultat simulacije u mozgu. Veruju da smo mi samo besvesni kompjuteri i da je svest
iluzija. No problem nastaje onda kada treba napraviti AI, sto je matematicki dokazano nemoguce. Gedel ih je bas prisrafio![]()
a kako ono što "ne postoji" sem kao simulacija, onda može da proceni šta je "realnost" i da se ta "realnost" svodi na prostor i vreme i da plus tvrdi da ničega nema van njih? Malo se precenili?
Nije to ni bila poenta. Već, kako se @ИгарЈ usudio ustvrditi, da ništa van prostora i vremena ne postoji. Misli su jedan od fenomena koji pokazuju suprotno.treba da dokazes da misli postoje i kad je mozak mrtav
Pa navataj jednu i stavi u epruvetu da vidimo kako izgleda?misli su u glavi koja misli ne negde tamo
ja pokušao i nema ništa - kod mene vakuumPa navataj jednu i stavi u epruvetu da vidimo kako izgleda?

Možeš li da nemojNiko se ne pita odakle materija i zakoni...