Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidis kako ti zakljucujes na osnovu pogresnih pretpostavki i samouvereno donosis pogresan zakljucak...
Vidim. :D To se jasno vidi iz tvog komentara, sve mi je objasnio. Uzeo sam pogresne pretpostavke (zaboravio si da napises koje) i pogresno sam zakljucio (zaboravio si da kazes pravi zakljucak). Ali iako si zaboravio da napises - pa skoro sve - shvatio sam svoju gresku (doduse ne znam koju). :hahaha:

Vidim. :D To se jasno vidi iz tvog komentara, sve mi je objasnio. Uzeo sam pogresne pretpostavke (zaboravio si da napises koje) i pogresno sam zakljucio (zaboravio si da kazes pravi zakljucak). Ali iako si zaboravio da napises - pa skoro sve - shvatio sam svoju gresku (doduse ne znam koju). :hahaha:
Cuj kada bi sve sto postoji bilo ono sto vidimo na instrumentima i culima u nizem stanju svesti, ti bi bio u pravu, ali nisi...

Ne može tako da se posmatra.

Misli postoje, čak iako nema načina da se njihovo postojanje u drugim ljudima nekome dokaze egzakno. Dakle nemaju svoju fizičku manifestaciju u prostoru, pa samim ti ni u vremenu.
Moze. Ima nacina i to se vec uveliko radi. Misli su elektrohemiski procesi u nasem mozgu. Obzirom na to mogu se snimiti. Interesantni su eksperimenti na polju ostvarenja telepatije.

Nisu bitni hemijski procesi koji i onako ne dokazuju ništa.

Fakat je da ako se posmatra čovek sa neutralanim izrazom lica i posturom, ne može se zaključiti da li o nečemu razmišlja i o čemu. Tuđe misli za nas ne postoje sve dok se ne verbalizuju.

Tako da su misli primer za nešto što postoji ali se ne manifestuje u prostorno/vremenskom kontinuumu. Svest je još bolji primer ali i još nezgodniji.

Uglavnom, itekako ima dosta toga što postoji a ne iskazuje se ni prostorno ni vremenski.

Nisu bitni hemijski procesi koji i onako ne dokazuju ništa.

Fakat je da ako se posmatra čovek sa neutralanim izrazom lica i posturom, ne može se zaključiti da li o nečemu razmišlja i o čemu. Tuđe misli za nas ne postoje sve dok se ne verbalizuju.

Tako da su misli primer za nešto što postoji ali se ne manifestuje u prostorno/vremenskom kontinuumu. Svest je još bolji primer ali i još nezgodniji.

Uglavnom, itekako ima dosta toga što postoji a ne iskazuje se ni prostorno ni vremenski.
Materijalisti veruju da svest ne postoji, tj da je rezultat simulacije u mozgu. Veruju da smo mi samo besvesni kompjuteri i da je svest
iluzija. No problem nastaje onda kada treba napraviti AI, sto je matematicki dokazano nemoguce. Gedel ih je bas prisrafio :P

Materijalisti veruju da svest ne postoji, tj da je rezultat simulacije u mozgu. Veruju da smo mi samo besvesni kompjuteri i da je svest
iluzija. No problem nastaje onda kada treba napraviti AI, sto je matematicki dokazano nemoguce. Gedel ih je bas prisrafio :P
Ahahaha,:hahaha: a kako ono što "ne postoji" sem kao simulacija, onda može da proceni šta je "realnost" i da se ta "realnost" svodi na prostor i vreme i da plus tvrdi da ničega nema van njih? Malo se precenili?:mrgreen:

Jedan od upecatljivih dokaza za kreacionizam je zlatni rez svukuda prisutan u prirodi

od galaksije, zvijezde, planete, zivotinja, ljudi, biljaka pa cak i u DNK je prisutan.

spirals-in-nature_orig.jpg

the-golden-ratio-diagram.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back