Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa znam cim sam upoznat sa tim a ti nisi, a toliko zagovaras tu teoriju evolucija a i ne znas da postoje masine i roboti u celijama kao sto ti uzor Darwin nije znao...i lahko je onda zagovarati teoriju evolucije kad mislis da je celija obican komad zelea mase , nesto jednostavno , ne znajuci da je kompleksnije nego jedan grad.
To je metafora. Ti to zamišljaš kao plastičnog robota iz kineske prodavnice, pa moram da nastupim drukčije.

To je metafora. Ti to zamišljaš kao plastičnog robota iz kineske prodavnice, pa moram da nastupim drukčije.

nije metafora, jasno naucnici kazu da su to pravi molekularni roboti, napravljeni od molekula. oni kazu da to nisu metafore, pa to znaci da ne pratis nauku kad tako kazes da je metafora....stani malo, kako ti uopste mozes reci metafora ako do maloprije nisi ni znao za te masine i robote...kako si ti onda kompotentan da sudis sta je ako do maloprije nisi ni znao nista o njima?

tako da ne znas sta pricas.

nije metafora, jasno naucnici kazu da su to pravi molekularni roboti, napravljeni od molekula. oni kazu da to nisu metafore, pa to znaci da ne pratis nauku kad tako kazes da je metafora....stani malo, kako ti uopste mozes reci metafora ako do maloprije nisi ni znao za te masine i robote...kako si ti onda kompotentan da sudis sta je ako do maloprije nisi ni znao nista o njima?
tako da ne znas sta pricas.
Molekularni robot nema veze sa plastičnim robotom iz kineske radnje koji ti zamišljaš. Ja to pokušavam da ti objasnim.

Molekularni robot nema veze sa plastičnim robotom iz kineske radnje koji ti zamišljaš. Ja to pokušavam da ti objasnim.
ma ko covjece prica o kineskim robotima...boze sacuvaj cudnog covjeka :hahaha:

uostalom ,ima veze, plasticni ili metalni robot koji hoda na ddvije noge isto kao sto hoda molekularni robot na dvije noge...to im je slicno.

molekularni robot
giphy.gif

pravljeni robot od covjeka
dc2xoz6-b00af838-9b1e-4332-8227-70c23874bad9.gif

Ako po tebi milioni naucnika sirom sveta prodaju maglu o evoluciji zasto ovi ne bi mogli da rade isto ?
Plus ovaj video samo dokazuje kompleksnost zivih organizama , nije nikakav dokaz za Boga.

Ako po tebi milioni naucnika sirom sveta prodaju maglu o evoluciji zasto ovi ne bi mogli da rade isto ?

pa kako ce kad naucni casopisi pokazivaju slike masine motora pod mikroskopom

1645287359441.png

i kakva je ovo magla de mi reci?
Plus ovaj video samo dokazuje kompleksnost zivih organizama , nije nikakav dokaz za Boga.

kompleksnost koja zahtjeva Kreatora...ko to moze vjerovati da slucajnosti stvore ovako nesto?

pa kako ce kad naucni casopisi pokazivaju slike masine motora pod mikroskopom

Pogledajte prilog 1105470

i kakva je ovo magla de mi reci?

kompleksnost koja zahtjeva Kreatora...ko to moze vjerovati da slucajnosti stvore ovako nesto?
Postoji mnogo vise casopisa koji pokazuju slike fosila i genetskih dokaza za evoluciju vec 150 godina pa ti mislis da je sve to magla , nikakav problem onda ne bi trebao da im bude da nameste i neke slike i snimke kompleksnih bioloskih struktura.
Naravno ja ne mislim da to rade ali to je tvoja logika.

Ne mogu da se nacudim da neko i dalje vjeruje u Darvinova nedokazana trabunjanja.
Ja ne mogu da se načudim da je neko toliko zaostao u vremenu.

Ma materjializam se uvlaci medju vernike kao recimo kod Glasnika i Groma koji ne veruju u dusu, nego Glasnik u "varku uma hemikalije i desjtvo droge", a Grom u "svesnost celija" :P sto je po meni gore nego verovanje u TE :P
Ma evo, i Infinity polako postaje evolucionista. Ateista već jeste....

Niko nikad nije vidio evolucioni proces, niti može jer navodno traje milionima godina. Znači, ateisti to prihvataju vjerom. Zašto onda ne povjerujete u Boga?
Evolucija je posmatran proces koliko god puta ti sebi ponavljao da ga niko nije posmatrao , i to ne govore ateisti vec naucnici od kojih su mnogi vernici , tako da si omasio par puta u samo par recenica.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back