sta to nauka pobija, nista. upravo nauka promovira ID.
naucni establisment jako gura teoriju evolucije jer lobi koji zagovara to je punooo jak, i ljudi mogu ostati bez posla zbog toga...pa im s ene smiju suprostaviti.
ako mi nevjerujes , pogledaj dokumentarac na ovu temu upravo ova problematika sa kojom se naucnici susrecu jer ih kaznjavaju ustanove
upamti ovo sto ti kazem, nikad ali bas nikad ja ne negiram naucnu cinjenicu, emirijski dokazanu cinjenicu, to zapamti
zar ti mislis da bi ja sam sebe lagao ako vidim ocite dokaze , empirijske dokaze za evoluciju, da bi to negirao, ma nebi negirao, nego cak nikakav nemam problem da BOg stvara evolucijski, jednostavno to bi mi bio dokaz da je Bog stvorio vrste evolucijski.
ali nemamo dokaz za to, nema empirijski dokaza, sve se svodi na teoriju, ali kada malo covjek bolje sagleda sta je problem sa tom teorijom, problema ima masa
ne objasnjava kako je mogao nastati
1. Kambrijska explozija, koja kontrira teoriji evolucije.
2. Teorija evolucije ne objasnjava nastanak DNK koda
3. Teorije evolucije neobjasnjava nastanak celije, koja je grad masina i robota
4. Teorije kad malo bolje sustrinski se pogleda shvati da je totalno nelogicna jer u sustini zagovara da slucajnosti koje nemaju razum i svijest stvaraju kompleksnije i kompleksnije organizme i vrste, to je srz svih problema, i razlog zasto covjek nemoze povjerovati to.
5. Reparacijski mehanizam koci teoriju evolucije....to je isto kao kad bi ti pravio kulu od karata a ja bio pored tebe i cijelo vrijeme puhao u karte, ama nikad ti nebi zavrsio posao tu dok god ja pusem u karte i obaram tvoju gradjevinu.
zamisli se ja ti pokazem grad koji nikad prije nisi vidio, i kazem ti nastao je kroz slucajnosti bez inteligencije, vjeetrovi, toplote, kise, zemljotresi, orkani, tornada uduruzeno sudjelovali u kreaciji tog komleksnosg grada, ti bi reko lud si idi lijeci se, eh upravo to ti i vjerujes ako vjerujes da je evolucija stvarala stvari a da nema u pozadini Evolver, u tom slucaju slucajnosti mutirajucih gresaka u DNK odradjivaju posao ,a to je van svake pameti.
Sve u prirodi ukaziva na jednog Stvoritelja, tj BOga.