hakim bej
Elita
- Poruka
- 16.477
Zlo se OTPOROM otklanja, a ne prihvatanjem niti tolerancijom. Prihvatanje zla jeste istinsko zlo.Načisto si se zagubio. Napao si zlo... haha... napad je zlo po sebi. Zlo se zlom ne otklanja.
To što ti prepoznaješ kao blato zove se borba. Mudri su pisali da je borba izvor vrlina. Dakle, ne ulaziš sa vrlinom u borbu, nego je borbom stičeš.Ja ne silazim u blato. Stojim na suvom tlu i pružam ti ruku... ali ti voliš blato i ne želiš iz njega.
Naravno da živim u harmoniji sam sa sobom i svime u sebi, ali i padam, i primjećujem to dok još padam, te ne
dozvolim da padnem do dna. Unutrašnja harmonija je prihvatanje svega onakvog kakvo jeste. To znači da shvataš
da svako stvara projekciju svog svijeta i da stoga u tom svijetu ispoljava sebe onako kakav je on sam unutar i da to
tako i prihvatiš. To takođe znači da sve te projekcije imaju i svoj izvor i odraz u duhu, u kolektivnoj svjesnosti, te
odatle i kupimo utiske i na njih reagujemo. Na mene ti utisci imaju sasvim drugačije značenje no na tebe recimo.
Ja se ne postavljam u svijetu kao opozicija bilo čemu, čak ni tvom komentaru, iako ti to možda baš tako vidiš. Moja
uloga u svijetu je da primjećujem i da otkrivam istinsku postavku stvari i stvarnosti. Uzroke i posledice ne gledam
odvjeno jedno od drugih, jer oni to nisu. Zato se distanciram od cjelovitog odnosa te ga mogu sagledavati u cjelovitosti
kao nepristrasni, neutralni posmatrač. Ti to još ne umiješ. U nekim vremenima mi se učinilo da si tome bio veoma blizu,
ali u zadnjih nekoliko mjeseci si se okliznuo... i još uvijek kližeš... Valjda ćeš se probuditi iz tog sna, bilo bi mi drago.
Ono što se u borbu uloži tek je time stvoreno.
Uznemiravanje je prvi korak ka buđenju. Jedan od nas dvojice će se, moguće, probuditi iz sna.
Neutralni posmatrač?