Mogao je da bude stvoren svet u kome nema zla
Šta je svijet? Iz čega 'Svijet' nastaje?
Kada pričamo o 'Svijetu' onda ne možemo reći kako je Svijet mogao da bude stvoren bez zla. Svijet je
subjektivna projekcija bazirana na percepciji onoga-što-(svijet)-jeste, što percepciji prethodi.
...
Svaki subjekat kreira svoju verziju Svijeta. Svako ponaosob za sebe stvara verziju Svijeta iz Duha koji
nas snabdijeva informacijama. Stvaranje 'Svijeta' se dešava u razumu jedinke, pospješeno svjesnosnim
nivoom te jedinke.
...
Razum raspolaže sa određenim karakteristikama i sposobnostima koje mu daju njegov karakter.
Karakter razuma određuje dimenziju i vrstu iskustva unutar te dimenzije. 3D karakter dimeziji daju čula.
Čula projektuju dešifrovane formule našeg uma. Dešifrovane formule našeg uma su percepcije našeg
razuma. Šifre se stvaraju u Umu. Šifre su jednačine sačinjene sintezom prvobitnih 'stvari'.
...
Prvobitne 'stvari' su individualna znanja koja vibriraju u zajednici sa zajedničkim-univerzalnim Umom.
Individualna znanja su klonirani sadržaj Svijesti, Jastva, projekrovan kroz singularitet. Singularitet jeste
Jedno Ja koje ima funkciju Uma. Prva funkcija Uma (jednog apsolutnog Ja) je da se kroz njega omogući
projektcija ostatka Jastva (Svijesti). Ostatak Jastva se kroz UM projektuje kao klonirana individualna
znanja-o-sebi koja u projekciji jedino mogu postojati zahvaljujuću Umu (Ja) kroz koji/e i u kojemu su
sadržani. Um ih dakle drži uz sebe i u toj zajednici univerzalnog Uma sa svakim individualnim Ja, nastaju
prve 'stvari'.
...
Prva 'stvar' može nastati jedino iz znanja-o-sebi kojim daje karakter toj prvoj sintezi sa Umom (Ja + Um).
Odatle i naziv 'stvar po sebi', dakle stvorena po znanju o tom Ja, o sebi.
Sintezom dvije stvari nastaju sekundarne jednačine, tj, secundarne tvorevine, stvorenja i tako
dalje... do čovjeka, do planeta, zvijezda, galaksija, Svemira.
...
Na svakom nivou stvaranja, dakle poslije inicijalnog razdvajanja i projekcije Jastva na individualna Ja, prvo
se dešava sinteza u Umu. Podjelom fokusa na policentričnu prirodu Uma, svaki subjekat stvorenog odnosa
u tim jednačinama postaje centar percepcije. Volja apsoluta se dakle centrira u svim subjektima i iz njih biće
sad za sebe percipira jednačine-šifre koje su u njegovom domenu opažanja, u njegovom razumu, u njegovoj
dimenziji. Te percipirane šifre potom dešifruje svojim čulima i stvara projekciju tih jednačina, dakle percepcije,
koju svojim indoividualnim duhom-Sjesnošću reflektuje ka sebi kao Svijet u kojemu postaje i živi.
...
Dakle Svijet nije mogao biti stvoren drugačije od onoga kako ga ti percipiraš. Ono što se moglo desiti
da bi ti mogao stvoriti drugačiji Svijet, Svijet bez zla, jeste da si Ti mogao promijeniti nivo svoje svjesnosti o
izvoru i mehanizmu kroz koji i kojim stvaraš percepciju i konsekventno projekciju svoje vizije Svijeta. Moglo se
dakle desiti da TI promijeniš nivo svjesnosti o sebi. Tada bi i u tvoj razum mogao unijeti drugačije informacije
od kojih bi mogao stvoriti drugačiju percepciju, iz koje mi mopgao projektovati taj Svijet bez zla.
Čak i tada ne bi mogao promijeniti činjenicu da drugi ljudi, druge jedinke imaju svoj nivo Svjesnosti te da one
u Etar emituju informacije o sebi. Tad bi opet mogao vidjeti da u Svijetu postoji 'zlo' koje nije determinisano
ničim drugim do percepcijom i nivoom svjesnosti subjekata koji ga za sebe i po sebi stvaraju.
Primjećivati da u svijetu postoji zlo nije istina o porijeklu zla. Porijeklo zla nije determinisano univerzumom,
niti Bogom, čak niti dimenzijom. Porijeklo zla je u razumu subjekta. Ono se javlja kao posledica polarizacije
subjekta i njegovih objekata i subjektivnog SUDA o tim odnosima. Polarizacija ne postoji izvan razuma jedinke.
Čak i činjenica da u kolektivnoj Svjesnosti postoji zapis o zlu nije zlo po sebi. To je činjenično stanje
subjkektivnih shvatanja koje se emituju u kolektivnoj Svjesnosti a koje (informacije) ti onda iz
kolektivne Svjesnosti možeš uzeti kao osnovu od koje ćeš stvoriti svoj odnos prema tom stanju i
stoga svoju predstavu Svijeta.
Odabrali smo da se rodimo u svetu u kome postoji sloboda volje, ali i sloboda i volja se moraju koristiti za borbu protiv zla.
Determinizam i slobodna volja su međusobno suprotstavljeni i međusobno se isključuju. Ne možemo istovremeno živeti i u determinisanom svetu, i u svetu koji tek svojom voljom stvaramo.
Miješaš determinizam dimenzionalnih zakonitosti sa kreacijom zla. Zlo nije determinisano. Stvaraš ga sam.
Ono što je determinisano jeste naš pre-dimenzionalni izbor. Ono što prije ulaska u dimeziju izaberemo to za nas
u dimenziji ostaje nepromjenjivo. To su zakonitosti dimenzije recimo. To je polaritet našeg tijela. Međutim, dobro
i zlo samim tim nisu determinisani, već su posledica nivoa svjesnosti kojim biće kao jedinka, subjekat u datim/
determinisanim uslovima dimezije operiše.
Ne možemo miješati babe i žabe.
Dobro i zlo zavise isključivo od našeg shvatanja, od našeg postavljanja prema nečemu. Predeterminisani
polariteti dimenzije (muško-žensko) recimo, nisu niti dobri niti zli po sebi. Ali ako si homoseksulac onda ti iskustvo
dodira žene za tebe može biti zlo da većeg nema. Tako je i za mene recimo 'zlo' i sama ideja da muškarca dirnem
onako kako bih dirao ženu koju vidim kao moju polnu suprotnost.
Međutim, kada pri pozdravu i muškarca ili ženu zagrlim kao prijatelj, to smatram 'dobrim'. To nema nikakve veze
sa determinizmom, ima svu vezu sa mojom svjesnošću o tom subjektivnom odnosu sa nekim i prema nekome.
Ne možemo istovremeno živeti i u determinisanom svetu, i u svetu koji tek svojom voljom stvaramo.
Ko to kaže? Hakim-subjekat ili biće koje hakima stvara?
Ja gore objasnih da je moguće i zašto je to moguće.
Da li je moguće da nam se samo čini da smo slobodni, da imamo i koristimo slobodnu volju, a da je, u stvari, svet unapred determinisan?
Slobodni smo, ali nismo svjesni kako koristiti slobodnu volju. To je sasvim druga priča. Postaneš svjestan svega
što jesi i bivaš slobodan, slobodan da prihvatiš svoj predeterminisani izbor kao i da percipiraš stvari onakvim
kakve jesu. Tada i subjekat postaje oslobođen od SUDA o dobru i zlu. Svijet nije determinisan. Ti ga stvaraš na
bazi svoje percepcije... vrati se na ono što sam gore ispisao i postat' će ti jasno ili bar jasnije (?).
Ili slobodnom voljom stvaramo, a imamo tek osećaj i nejasnu iluziju da postoje nepromenljive istine na kojima svet postoji?
...