@Ja koji jesam
Ako si zaista BUDAN moraš videti sliku sveta kakva zaista jeste.
A onda svoje tirade uputi tlačiteljima, da nije njih ne bi bilo ni buntovnika.
Budi siguran da ne bi stigao da otvoriš usta.
Svijet jemoja predstava. U njemu postoji sve ono što postoji ali na mene ima ili nema
odfređeni uticaj. Ono što ti i hakim ne shvatate jeste da SVijet ne možeš mijenjati kroz
borbu, već jedino možeš mijenjati svoju percepciju i svoj odnos prema onome što vidiš.
A onda svoje tirade uputi tlačiteljima, da nije njih ne bi bilo ni buntovnika.
Budi siguran da ne bi stigao da otvoriš usta.
Gluposti. Ja već živim u Svom svijetu i nisam ovdje da mjenjam tlačitelje niti potlačene, ja sam ovdje da
živim svoje iskustvo i da se uzdignem iznad tog začarnog kruga. A ti? Ti još ne znaš za taj krug, ti si dio
njega i vrtiš se kako te sile tog kruga vuku, tamo ili ovamo.
Buntovnici se bune na svoju predstavu svijeta, na svoje shvatanje Svijeta, na svoju projekciju istog. U
svojoj nesvjesnosti, u nedovoljnoj svjesnosti o postavci projekcije, fokus svoje pažnje oni usmjeravaju,
usmjeravate, na one PROTIV kojih su/ste, gubeći pri tom uvid u ono što jesu/jeste, u ono što uistinu
mogu postati; slobodna ekspresija svoje duše. Ne, ti nisi slobodna. Sudeći po tvojim komentarima, ti si
rob svojih predstava koje posmatraš zatočena u polarizovanom subjektu. Ono što ne vidiš da ja činim
jeste da ti dajem svoj ličlni primjer
'kako se može' a ne kako se MORA. Ništa se ne mora. Sve potiče iz
slobode sopstvene volje, pa i ta realnost žrtve. Pobunjenici su ništa manje do jedan oblik žrtve koja se
bori da se oslobodi tiranstva, ne znajući pri tom da tiranine sama stvara svojom nesvjesnošću o izboru
koji čini. Ti ovo još nećeš shvatiti ali postoje oni koji i te kako znaju o čemu govorim. Stoga, dobro je što
ti pišeš viđenja svijeta sa svog nivoa svjesnosti, jer eto daješ i meni razlog da to ovdje prosvijetlim sa
drugog. Hvala.
A da hoću, kao što evo sada hoću...da neću, ja bih ignorisao tvoj komentar i nastavio bih pisati o nečem drugom.
Ti mi pri tom nisi cilj, ne rušim tebe dok pišem, već dajem alternativu tvom skučenom viđenju Svijeta i realnosti.