Elan vital

Onaj koji bi htio probati jabuku a još nije, traži put do nje.
Njemu se obraćam i ukazujem na put.
Ti nastavi da jedeš grožđe.

Не указујеш на пут него се дерњаш.

"Хеј, непросветљени мали људи, ја сам пробао јабуку а ви нисте. Ја сам просветљен јер сам је пробао! Говорим вам о свјесности укуса јабуке. Ви то не можете појмити јер је нисте пробали а ја јесам!!!!!

Јели то твоје указивање на пут?

Не указујеш на пут него се дерњаш.

"Хеј, непросветљени мали људи, ја сам пробао јабуку а ви нисте. Ја сам просветљен јер сам је пробао! Говорим вам о свјесности укуса јабуке. Ви то не можете појмити јер је нисте пробали а ја јесам!!!!!

Јели то твоје указивање на пут?

Ja to i tako nigdje nisam rekao niti tako izrazio (uostalom daj citat gdje to kažem).
To je tvoja interpretacija onog što sam rekao, dakle, dio je tvoje svjesnosti, tvog razuma.

Osećam tačno nula procenata bola brige i da jesam i da nisam iskusila. Filozofija treba i onima koji jesu i koji nisu.

Ali ponavljam, svi smo apsolutno uvek uronjeni u neposredno iskustvo volje.

Osećam tačno nula procenata bola brige i da jesam i da nisam iskusila. Filozofija treba i onima koji jesu i koji nisu.

Ali ponavljam, svi smo apsolutno uvek uronjeni u neposredno iskustvo volje.

To se podrazumijeva, ali to NIJE iskustvo apsoluta. Neposredno iskustvo volje se manifestuje posredstvom uma. hahaha
O tome ti govorim. Da si neposredno iskusila apsolut, to bi bilo iskustvo koje ni sa kojim drugim iskustvom ne bi mogla porediti.
Iskusit' ćeš, ali ne sve dok intelekt držiš na pedistolu vrijednosti.

Ne slusam te, zacepio sam usi i ne slusam te, ne zelim da mi neko neprosvetljen (+visok ego) drzi lekciju, :poludeo:
Nema veze, Momčilo. Ti nisi nikad imao iskustvo nepatvorene transcedencije iluminata preskordicije uz mrvu protoplanetarne insuficijencije, ali ja jesam.

Zato ću te ja držati u podrumu vezanog lancima, dehidriranog i u ozbiljnom kalorijskom deficitu dok ti silom naguravam tu spoznaju u usta.

Nema veze, Momčilo. Ti nisi nikad imao iskustvo nepatvorene transcedencije iluminata preskordicije uz mrvu protoplanetarne insuficijencije, ali ja jesam.

Zato ću te ja držati u podrumu vezanog lancima, dehidriranog i u ozbiljnom kalorijskom deficitu dok ti silom naguravam tu spoznaju u usta.

Koji poremećaj stvarnosti.
Imate li vi zaista .... intelekt? hahahah

Pa da, ako se ti zoves JA, onda JA jeste Bog, odnosno ti si Bog. A mozda ti je JA samo nadimak od Jahve, mnogo me ppdsecas na njega.

hahaha
Nikakve veze sa Jahveom.
Jahve je entitet a Bog je apsolut+Svijest-o-sebi-apsolutu.
Kad kroz svoje JA budeš našao put u apsolut... znat' ćeš... bit' ćeš Bog.
Tad neće biti ovih sumnji i nedoumica i pogrešnog shbvatanja.

hahaha
Nikakve veze sa Jahveom.
Jahve je entitet a Bog je apsolut+Svijest-o-sebi-apsolutu.
Kad kroz svoje JA budeš našao put u apsolut... znat' ćeš... bit' ćeš Bog.
Tad neće biti ovih sumnji i nedoumica i pogrešnog shbvatanja.

A micaa, ma ti si samo jako skroman, eto to je. Zato mislis da svi mogu da budu bogovi kao i ti, jer polazis od sebe. Kao kad neko ko je super matematicar kaze da je matematika jednostavna stvar i da svako moze da bude matematicar kao i on.

Back