Elan vital

Nema tu skromnosti. Ako si onaj koji jesi, ne soliš pamet drugima.
Tamo si gde jesi, ćuti i uživaj u svom soBstvu.
Nego, neko malo odmakne od realnosti, snađe se u boljem okruženju, i odmah se proglasi duhovnim vođom... Obično to bude na forumu koji prate 3--4 dokona člana... Ebeš ti takvu duhovnost.

A micaa, ma ti si samo jako skroman, eto to je. Zato mislis da svi mogu da budu bogovi kao i ti, jer polazis od sebe. Kao kad neko ko je super matematicar kaze da je matematika jednostavna stvar i da svako moze da bude matematicar kao i on.

Nema nikakvih bogova, postoji samo jedan Bog.
Njemu se voljom apsolut vraća iz svih i svega.
Uistinu, u sebe voljom apsolut vraća pažnju iz svih stvorenja,
pri čemu nestaje Svjesnost a javlja se Svijest, apsolutno znanje kojim apsolut sebe potvrđuje Bogom,
ili pak kojim postojanje sebe potvrđuje apsolutnim, apsolutom.

Apsolut je isti u svima i svemu, ali u svima i u svemu nema istu svjesnost o sebi,
nema isti nivo svjesnosti, nema ista iskustva. Jedino kad ima Svijest, u tom znanju-o-sebi sve različitosti
nestaju i stapaju se u Jedno.

Nema tu skromnosti. Ako si onaj koji jesi, ne soliš pamet drugima.

Ja i nisam rekao da sam skroman. O mojoj 'skromnosti' ti eto sad pričaš.
Skromnost je za one sa skromnim znanjima, sposobnostima i mogućnostima.

Tamo si gde jesi, ćuti i uživaj u svom soBstvu.

Moja uloga ovdje u dimenziji nije kao tvoja, to takođe moraš shvatiti, ako možeš.
O ćutanju... kad ti budeš u poziciji da znaš ono što ja sad znam, ti izaberi da ćutiš,
ako ti pak apsolut-Bog tako odobri, ako ti da takav zadatak. Ja se u to neću miješati.

Nego, neko malo odmakne od realnosti, snađe se u boljem okruženju, i odmah se proglasi duhovnim vođom... Obično to bude na forumu koji prate 3--4 dokona člana... Ebeš ti takvu duhovnost.

Ja se nisam proglasio nikakvim duhovnim vođom, ti tako percipiraš moj nastup, i to je u redu.
Ovdje dajem ono što imam i za to ne tražim tvoje odobrenje, jer ti nisi autoritet kojemu se trebam pravdati.
Ti si takođe ovdje na forumu i pričaš, pričaš ono što znaš, i to je tvoje pravo. Pitam se, zašto li pričaš?
da li možda i ti želiš potvrdu da te neko prati?? Odatle vjerovatno i to pripisuješ meni.

O boljem okruženju... nije ovo nikakvo bolje okruženje. Da si ovdje shvatio bi da nema nikakve razlike
između sistema, samo su uloge podijeljene drugačije... a snalaženje nije stihijsko već je to stvar shvatanja
mehanizma kroz koji stvarnost postaje. Da bolje pratiš šta pišem imao bi i ti neke koristi od toga, jer sve što
ja koristim takođe i drugima nudim na raspolaganje. Stoga, ne možeš mi ni to pripisati, tj. da mi je sredina
omogućila da budem onaj koji jesam.

Ispostavilo se, nakon svih tvojih postova, da tvoje znanje nikome nije posužilo.
Da li si primetio da niko nije pošao tvojim putem?
Da li ćeš sada reći: "Ja sam svoje rekao, pa šta bude?"
I šta, onda?

Čemu pisanje, u prazno?

Sposobnosti i mogućnosti su ostale u tvom umu. Nisi u stanju ni da ih objasniš, ni da ih preneseš.
Ti ne možež biti ni običan učitelj duhovnosti.
Manipulišiš definicijama, menjaš im smisao, pretačeš iz šupljeg u prazno... I sve to na forumu sa par nezainteresovanih ljudi... Nezainteresovanih za gluposti.

Tvoja uloga u svetu je nikakva.
To ti odgovorno tvrdim.
Pokušaj da me demantuješ dok gledam svoja posla. Niti te vidim, niti mi značiš nešto.

Zamisli da nisam pogledao ovaj podforum?

Nema nikakvih bogova, postoji samo jedan Bog.
Njemu se voljom apsolut vraća iz svih i svega.
Uistinu, u sebe voljom apsolut vraća pažnju iz svih stvorenja,
pri čemu nestaje Svjesnost a javlja se Svijest, apsolutno znanje kojim apsolut sebe potvrđuje Bogom,
ili pak kojim postojanje sebe potvrđuje apsolutnim, apsolutom.

Apsolut je isti u svima i svemu, ali u svima i u svemu nema istu svjesnost o sebi,
nema isti nivo svjesnosti, nema ista iskustva. Jedino kad ima Svijest, u tom znanju-o-sebi sve različitosti
nestaju i stapaju se u Jedno.

Svo ovo piskaranje podseca ne na neku random knjigu popularne psihologije tipa Dzozefa Marfija, koji napise knjigu od 650 strana svakojakih naklapanja koje neprestano vrti u krug, a cela poenta onoga sto prica mogla je da se svede bukvalno na 5 recenica.

Svo ovo piskaranje podseca ne na neku random knjigu popularne psihologije tipa Dzozefa Marfija, koji napise knjigu od 650 strana svakojakih naklapanja koje neprestano vrti u krug, a cela poenta onoga sto prica mogla je da se svede bukvalno na 5 recenica.

Ono na što si dao svoj genijalni komentar je upravo rečeno u nekoliko rečenica. :)

Ustvari, sad sam prebrojao, tačno 5 rečenica. HAHAHAHAHAHA

Uglavnom ljudi posle kenjanja obrišu sebi dupe.
Ako su posle tvog prosveljenja našli način da to drugačije rade, bili bismo obavešteni.

Ti mora da si smješten negdje na nivou ispod nivoa wc šolje
(sudeći po tome da čekaš da 'informacije' s upotrijebljenog ubrusnog papira dođu do tebe) (?).
hahahaha koji karakteri... ima li vas još?

BUĐENJE!!!! ALO, probudi se.

ja koji jesme neslušaj ih oni su zla i neprosvetljena gamad što te ovako zadirkuju a ja pak ne, ja sam voljna primiti tvoje prosvetljenje prosvetli me maleni širom sam otvorena za tvoje prosvetljenje mmm

ja koji jesme neslušaj ih oni su zla i neprosvetljena gamad što te ovako zadirkuju a ja pak ne, ja sam voljna primiti tvoje prosvetljenje prosvetli me maleni širom sam otvorena za tvoje prosvetljenje mmm

Hahahah, nije čudo da živite u realnosti u kojoj ste, pogledajete svoju realnost i vidjet' ćete koliko ste osviješćeni.
Sami je stvarate.
Do prosvjetljenja ... svako mora sam.

Back