E ovo u moje ime nije učinjeno

• Začetnik teme Začetnik teme kihot
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To što sam i napisao u postu koji si citirao...

:dontunderstand: Ajde za svaki slučaj ponovo pročitaj svoj post.

Neka vrsta bande mada to nije prava reč angažovana za razne stvari, ruku na srce i za borbe sa OVK. PS:, razlikuj direktnu komandu i područnu komandu.

Razlog više da se pokrijemo ušima i propadnemo u zemlju od srama. Kad nam takve bande mogu biti u sastavu MUP-a (rezervni ili redovni, svejedno).

Ne prika, ne razlikujem direktnu i područnu komandu i prvi put čujem za tako nešto. Za ovih 18 godina vojne službe čuo sam samo za sistem RiK (rukovođenja i komandovanja) koji je zasnovan na jednostarešinstvu i subordinaciji.

cudno je...da najmanje zlocina cini mi se prave jedinice koje su na prvoj liniji fronta....jedinice koje se dokazu u borbi...probleme prave one iz pozadine...pilicari...koji nemaju srce da odu na prvu liniju...svoju snagu i hrabrost dokazuju nad nemocnim i nezasticenim....u stavri su to kukavice..

Искрено, не бих и нисам. Али сам био са људима који су могли, без пардона. И онда оду и нашој деци носе храну. Сулудо али тако је, из прве руке ти ово причам.

pa eto ima nas raznih, ti si covek oni nisu.
naravno razumem da nekad covek dozivi rastrojstvo, svasta vidi mozda je i izgubio svoje dete na neki surov nacin, to je neuracunljivost koja se tretira drugacije nego zlocin gde nje nema, ali nisu svi doziveli nervno rastrojstvo zbog nekih okolnmosti u ratu, neki su jednsotavno poremeceni i to samo ispliva na povrsinu u ludackim vremenima kakav je rat.

Poslednja izmena:
cudno je...da najmanje zlocina cini mi se prave jedinice koje su na prvoj liniji fronta....jedinice koje se dokazu u borbi...probleme prave one iz pozadine...pilicari...koji nemaju srce da odu na prvu liniju...svoju snagu i hrabrost dokazuju nad nemocnim i nezasticenim....u stavri su to kukavice..

Nije to ništa čudno, to je gotovo pravilo.

Samo nije mi jasno zašto se pojedinci iz petnih žila trude da opravdaju te "junake" iz pozadine.

pa eto ima nas raznih, ti si covek oni nisu.
naravno razumem da nekad covek dozivi rastrojstvo, svasta vidi mozda je i izgubio svoje dete na neki surov nacin, ali nisu svi doziveli nervno rastrojstvo zbog nekih okolnmosti u ratu, neki su jednsotavno poremeceni i to samo ispliva na povrsinu u ludackim vremenima kakav je rat.

Kao sto rekoh....u ratu se coveku totalno menja psiha.
U principu covek ti je zivotinja ..nema nikakve razlike.........e u ratu posebno ako je taj rat krvav i ispunjen zlocinima zabole te za decu,zene i sl.
Jedino sto kao bolest tu moze da se oceni to je ukoliko dodje do masakriranja i izivljavanja. Recimo to su siptari radili nad Srbima.

Kukavice nazivamo, ljudi.
U zločincima ima mnogo životinjskog...ma, i životinju vređam.

Šefe ti kao neznaš da od 1945 godine ne postoji Srpska vojska...
Da su 70% visokih oficirskih mesta zauzimali kadrovi koji nisu Srbi..
Da je od 90-e godine na ovamo 69% njih prebeglo u svoje matične zemlje i stavilo se na raspolaganje svojim nazovi državama...
Da, nismo imali vojsku, disciplinu i svest...

to se poklapa sa momentom kad je nestala srpska vojska...i pojavile se neke druge vojske sa drugim imenima...drugim kodeksima...to se desilo kad je sve manje pominjan pojam postenje i cast...kad se vesalo za otete cizme ratnom zarobljeniku...

Da, to je i bila poenta mog posta. Nažalost.

Написах, Шоји пост а нисам видео твој. Због тога што смо вредели мало-мало па нас ошуре за 10- 15% становништва. Докле ми да будемо цивилизовани и часни а злотвори на крају увек боље прођу? И, немој само бога да умешаш у причу, молим те. :)

Gledaj ovako, ako ćemo objektivno, najviše nas je izginulo u Drugom sv. ratu, koji nam je i najmanje bio potreban i na koji i nismo bili prinuđeni. A posledica tog rata je i Jasenovac, i uopšte to je posledica Jugoslavije.
A ako pod Turcima za 400 godina nismo nestali i pored svih sr.nja, kao ni posle albanske golgote, to ti nešto govori. I da, kad smo već kod prelaska preko Albanije. Iako su srpski vojnici bili izgladneli i izmučeni i konstantno napadani od albanskih bandi, nijedan civil nije ubijen, a kamo li dete. I opstali smo.

Јао, јао, драма, драма титових официра....од којих је вредело 20%.

Šefe ti kao neznaš da od 1945 godine ne postoji Srpska vojska...
Da su 70% visokih oficirskih mesta zauzimali kadrovi koji nisu Srbi..
Da je od 90-e godine na ovamo 69% njih prebeglo u svoje matične zemlje i stavilo se na raspolaganje svojim nazovi državama...
Da, nismo imali vojsku, disciplinu i svest...

Генерали

Cg 4,9
Hr 30,22
Ma 9,12
Mu 14,3
Sl 12,12
Sr 56,77
Al 12,1
Ju 8,7
O 6,0

Године 1990/91 командни кадар у ЈНА је био овакав: Црби 63,2 %, Хрвати 12,6 %, Црногорци 6,2 %, Јгославени 3,6 %, Словенци 2, 8 % i Муслимани 2,4 % -остали 9,2

U SUP-u SRH 1984. godine Srbi su činili 49,9 %, a po popisu od 30.9.1990 (nakon višestranačkih izbora), podatci su sljedeći- dakle za MUP Hrvatske (mislim d aje već onda bio MUP, a ne više SUP): Hrvati 50,3 %, Srbi 30,1 %, Jugoslaveni 15,6 %, Ostali 4,0 %. Dani su i podatci za sve kategorije, od običnih milicajaca do viših inspektora, ali mi se nije dalo prepisivati. Opći je trend da udjel Hrvata raste prema višim kvalifikacijama (inspektori i sl.).
итд итд итд

http://www.thephora.net/forum/archive/index.php/t-35340.html

Gledaj ovako, ako ćemo objektivno, najviše nas je izginulo u Drugom sv. ratu, koji nam je i najmanje bio potreban i na koji i nismo bili prinuđeni. A posledica tog rata je i Jasenovac, i uopšte to je posledica Jugoslavije.
A ako pod Turcima za 400 godina nismo nestali i pored svih sr.nja, kao ni posle albanske golgote, to ti nešto govori. I da, kad smo već kod prelaska preko Albanije. Iako su srpski vojnici bili izgladneli i izmučeni i konstantno napadani od albanskih bandi, nijedan civil nije ubijen, a kamo li dete. I opstali smo.
[/QUOTE]

Цена? Где смо сада?

:dontunderstand: Ajde za svaki slučaj ponovo pročitaj svoj post.

Razlog više da se pokrijemo ušima i propadnemo u zemlju od srama. Kad nam takve bande mogu biti u sastavu MUP-a (rezervni ili redovni, svejedno).

Ne prika, ne razlikujem direktnu i područnu komandu i prvi put čujem za tako nešto. Za ovih 18 godina vojne službe čuo sam samo za sistem RiK (rukovođenja i komandovanja) koji je zasnovan na jednostarešinstvu i subordinaciji.

Imaš primera u Bosni napretek, čini mi se da si tamo imao od od Arkanovaca pa do 10. diverzantskog. Ovo što navodiš je kako bi trebalo kod nas u vojsci ali se kačilo svašta pri policiji. Po tome je najebao Lazarević ni kriv ni dužan. Pazi i VJ je imala grupe koje nisu odgovarale ni primale naređenja od komande jedinice u tom području, preskočen je čitav niz stepenica. Sam sam bio deo takve i odgovorno tvrdim da smo se držali zakona samo tako. Naravno reč je o VJ. Pošto si bio pripadnik VJ znaš o čemu pričam.

Radi se o grupi ljudi organizovanih i povezanih jednom jedinom niti. Pljačkom.

Uredu, slažem se sa tim. Ali ta grupa je ipak bila regularna jedinica rezervnog sastava MUP-a, koja je dobijala platu iz budžeta R Srbije, snabdjevana opremom i oružjem iz sredstava MUP-a.

Dakle MI (svi mi koji plaćamo poreze) smo plaćali tu bandu da za nas radi ova i slična sranja.

Za to neko MORA odgovarati, i to:
1. zato što je uopšte takve bolesnike primio u sastav MUP-a
2. zato što ih je slao na teren
3. zato što im je naređivao da rade to što su radili.

Dok se to ne raščisti možemo samo da se pokrijemo ušima i da se stidimo.

Tacno tako, to govorim od samog pocetka.

Nije se ni cuditi, kad ti predsednik zaobilazi Jasenovac, Bratunac i ostala srpska stratista, sta ocekivati od zaludjenih pristalica mu.

:bljak:

OK je ako vodis rat tipa USA protiv Afganistana....i sada USA vojnik nema nikakvog razloga da tamo ubija zene,decu...civile.

Ali kada vodis rat kakav se vodio na ovim prostorima protiv naroda koji ima za cilj da istrebi tvoj narod onda moras da ga vodis po njihovom sistemu. Zasto bi ti stedeo njihove civile ako oni tvoje masakriraju na najmonstruoznije nacine??? I to cine decenijama.

OK je ako vodis rat tipa USA protiv Afganistana....i sada USA vojnik nema nikakvog razloga da tamo ubija zene,decu...civile.

Ali kada vodis rat kakav se vodio na ovim prostorima protiv naroda koji ima za cilj da istrebi tvoj narod onda moras da ga vodis po njihovom sistemu. Zasto bi ti stedeo njihove civile ako oni tvoje masakriraju na najmonstruoznije nacine??? I to cine decenijama.

Pogledaj samo sta ti Srpski zlotvori rade, a juce Albanski ribari spasise srpskog decaka u Jadranu. :roll:

...ima i tema o tome...

Krstarica :klap: ... ni CNN vam nije ravan .... Kristijanu Amanpur za moderatorku :super:

сасвим нормална појава.
Зашто?
они у првим борбеним редовима само гледају да сачувају живот било свој или свога друга,они који су иза њих имају времена да краду,и отимају, имасе доказа за организиране пљачке.Реци ми иједног официра ВЈ да је пљачкао а рећи чу ти мноштво њих из паравојних(пре свега четнка "локалаца") који су се обогатили.Рат је некоме брат.

I to je glavno pitanje: kako to da pre drugog svetskog rata nismo u svojim redovima imali ovakve bande, a od '41. na ovamo i to smo dobili, počev od nekih izolovanih četničkih, a i partizanskih grupa.

To bi trebalo da kaže da smo izgubili vojsku kakvu smo imali između dva rata, red i disciplinu kakva je držana od strane države.
Zato što je bila drugačija doktrina neprijatelja koji je Srbiju tj. Jugoslaviju napadao u Prvom svetskom ratu neprijatelj Austro-Ugarska i Nemačka su Srbiju napali po svim pravilima civilizovanog načina ratovanja uz objavu rata kako pravila ratovanja nalažu i nisu koristili doktrinu rata niskog inteziteta tj. specijalnog rata niti su imali unutar Srbije organizovane terorističke formacije koje bi iznutra destabilizovale Srbiju.
U Drugom svetskom ratu nacistička Nemačka je izdala brošuru svim pripadnicima Vermahta o Jugoslaviji gde se navodi da je najjači stub muškarac u srpskom društvu koji je patrijalhalno vaspitan. Još dok je trajao mir u fašističkoj Italiji su formirane Ustaše kao teroristička organizacija koja je povremeno ubacivana u Kraljevinu Jugoslaviju sa prostora Italije inače su ih prevozili svojim brodicama italijanski karabinjeri. Čest slučaj tokom aprilskog rata je bila pobuna proustaških elemenata u vojsci što je i doprinelo raspadu Zapadnog fronta Jugoslovenske kraljevske vojske, dok su Folksdojčeri unutar Jugoslavije sekli telefonske i telegrafske komunikacije a pripadnicima vojske i rečne ratne flotile pucali u leđa ili ih zarobljavali. Na prostoru tada razbijene Jugoslavije formirane su 4 SS divizije: Princ Eugen (sastavljena od Folksdojčera), Skenderbeg (sastavljena od Albanaca), Handžar (sastavljena od Muslimana), Kama (satavljena od Muslimana i Hrvata). Na prostoru okupirane Srbije nacistička Nemačka je preko svoji agenata produbljivala jaz između četnika i partizana u potpunosti je kontrolisala režim Milana Nedića a Staru Srbiju je priključila Velikoj Bugarskoj i Velikoj Albaniji. Takva doktrina ranije nije primenjivana i generalštab Kraljevini Jugoslavije je ostao zatečen i ako je po ratnom planu R 41 postojala opcija formiranja jurišnih bataljona (četnika) ona nije predviđala mere u borbi protiv tako perfidnog i lukavog protivnika koji će prvo zemlju iznutra oslabiti a zatim je bez objave rata napasti terorističkim bombardovanjem iz vazduha.
Tako nešto slično se desilo i u ratovima na prostoru Jugoslavije '90-ih i ako su stručnjaci za bezbednost još '80-ih upozoravali na vođenje specijalnog rata protiv Jugoslavije tj. sukoba niskog inteziteta politički vrh Jugoslavije je bio gluv za takva upozorenja.
Kada je zemlja oslabljena iznutra i kada su skoro svi njeni mehanizmi odbrane raštimovani onda ju je lako napasti i imali smo scenario 1990. sličan kao 1941. gde su se mogle videti razne paravojne formacije formirane od raznih kriminogenih ličnosti sa debilim dosijeima u miliciji, a koje je lokalno stanovništvo većinom idealizovalo, a i tu strani faktor nije izostao.
Način vođenja ratova se izmenio i broj nastradalih civila se sa svakim novim ratom uvećava.

U svakom slučaju svi zločini protiv civilnog stanovništva i koji su u suprotnosti sa Ženevskom konvencijom treba procesuirati pa i čak ako protivnička strana negira, prikriva, umanjuje, zanemaruje ratne zločine koje je počinila i zločine terorističkih bandi OVK.

Poslednja izmena:

Back