E ovo u moje ime nije učinjeno

• Začetnik teme Začetnik teme kihot
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
сасвим нормална појава.
Зашто?
они у првим борбеним редовима само гледају да сачувају живот било свој или свога друга,они који су иза њих имају времена да краду,и отимају, имасе доказа за организиране пљачке.Реци ми иједног официра ВЈ да је пљачкао а рећи чу ти мноштво њих из паравојних(пре свега четнка "локалаца") који су се обогатили.Рат је некоме брат.

Evo, ja znam slučaj jednog generala glavom i bradom, koji je '91. molio rezerviste na prvoj liniji da ne uzimaju po tri traktora, jer im je dovoljan po jedan. General JNA.

Tacno tako, to govorim od samog pocetka.

Nije se ni cuditi, kad ti predsednik zaobilazi Jasenovac, Bratunac i ostala srpska stratista, sta ocekivati od zaludjenih pristalica mu.

:bljak:

http://forum.krstarica.com/threads/398881

Postavljač ovu temu nije zaobišao, no ti imaš kapacitet samo da šablonizuješ
Evo, zamoliću Dragona i sledeća tema je o zločinu nad Srbima sa imenima i prezimenima.

o cemu ti to..??
ciji su oficiri bili 99..??

Овде је реч о Шкорпионима иу том времену. А и тада Пајо, сав посао су радили ТО ( мештани ) и добровољци. Ја сам официре ЈНА, ВЈ, како год (ја их зовем партизани :) ) су се појављивали само пре одласка у акцију са мапама и инструкцијама.

Zato što je bila drugačija doktrina neprijatelja koji je Srbiju tj. Jugoslaviju napadao u Prvom svetskom ratu neprijatelj Austro-Ugarska i Nemačka su Srbiju napali po svim pravilima civilizovanog načina ratovanja uz objavu rata kako pravila ratovanja nalažu i nisu koristili doktrinu rata niskog inteziteta tj. specijalnog rata niti su imali unutar Srbije organizovane terorističke formacije koje bi iznutra destabilizovale Srbiju.
U Drugom svetskom ratu nacistička Nemačka je izdala brošuru svim pripadnicima Vermahta o Jugoslaviji gde se navodi da je najjači stub muškarac u srpskom društvu koji je patrijalhalno vaspitan. Još dok je trajao mir u fašističkoj Italiji su formirane Ustaše kao teroristička organiyacija koja je povremeno ubacivana u Kraljevinu Jugoslaviju sa prostora Italije inače su ih prevozili svojim brodicama italijanski karabinjeri. Čest slučaj tokom aprilskog rata je bila pobuna proustaških elemenata u vojsci što je i doprinelo raspadu Zapadnog fronta Jugoslovenske kraljevske vojske, dok su Folksdojčeri unutar Jugoslavije sekli telefonske i telegrafske komunikacije a pripadnicima vojske i rečne ratne flotile pucali u leđa ili ih zarobljavali. Na prostoru tada razbijene Jugoslavije formirane su 4 SS divizije: Princ Eugen (sastavljena od Folksdojčera), Skenderbeg (sastavljena od Albanaca), Handžar (sastavljena od Muslimana), Kama (satavljena od Muslimana i Hrvata). Na prostoru okupirane Srbije nacistička Nemačka je preko svoji agenata produbljivala jaz između četnika i partizana u potpunosti je kontrolisala režim Milana Nedića a Staru Srbiju je priključila Velikoj Bugarskoj i Velikoj Albaniji. Takva doktrina ranije nije primenjivana i generalštab Kraljevini Jugoslavije je ostao zatečen i ako je po ratnom planu R 41 postojala opcija formiranja jurišnih bataljona (četnika) ona nije predviđala mere u borbi protiv tako perfidnog i lukavog protivnika koji će prvo zemlju iznutra oslabiti a zatim je bez objave rata napasti terorističkim bombardovanjem iz vazduha.
Tako nešto slično se desilo i u ratovima na prostoru Jugoslavije '90-ih i ako su stručnjaci za bezbednost još '80-ih upozoravali na vođenje specijalnog rata protiv Jugoslavije tj. sukoba niskog inteziteta politički vrh Jugoslavije je bio gluv za takva upozorenja.
Kada je zemlja oslabljena iznutra i kada su skoro svi njeni mehanizmi odbrane raštimovani onda ju je lako napasti i imali smo scenario 1990. sličan kao 1941. gde su se mogle videti razne paravojne formacije formirane od raznih kriminogenih ličnosti sa debilim dosijeima u miliciji, a koje je lokalno stanovništvo većinom idealizovalo, a i tu strani faktor nije izostao.
Način vođenja ratova se izmenio i broj nastradalih civila se sa svakim novim ratom uvećava.

U svakom slučaju svi zločini protiv civilnog stanovništva i koji su u suprotnosti sa Ženevskom konvencijom treba procesuirati pa i čak ako protivnička strana negira, prikriva, umanjuje, zanemaruje ratne zločine koje je počinila i zločine terorističkih bandi OVK.

Albanci tokom prelaska srpske vojske preko Prokletija nisu ratovali civilizovano, pa ipak nismo ubijali civile.

A kako su postupali "civilizovani" Austrijanci po osvajanju Srbije? :think:

сасвим нормална појава.
Зашто?
они у првим борбеним редовима само гледају да сачувају живот било свој или свога друга,они који су иза њих имају времена да краду,и отимају, имасе доказа за организиране пљачке.Реци ми иједног официра ВЈ да је пљачкао а рећи чу ти мноштво њих из паравојних(пре свега четнка "локалаца") који су се обогатили.Рат је некоме брат.

ne mogu da tvrdim nista i o nikom...znam za sebe...i moje ljude...svima je jasno stavljeno na znanje sta ih ceka u slucaju krsenja naredjenja...pucanja bez naredjenja i pljacke...kao i bilo kog neprimerenog ponasanja...i nije bilo problema---nikad i nigde...ni od strane staresina...ni mladih vojnika rocnog sastava ni od rezervista...svaki problem je resavan odmah i sasecan u korenu dok nije postao pravi problem..

ne mogu da tvrdim nista i o nikom...znam za sebe...i moje ljude...svima je jasno stavljeno na znanje sta ih ceka u slucaju krsenja naredjenja...pucanja bez naredjenja i pljacke...kao i bilo kog neprimerenog ponasanja...i nije bilo problema---nikad i nigde...ni od strane staresina...ni mladih vojnika rocnog sastava ni od rezervista...svaki problem je resavan odmah i sasecan u korenu dok nije postao pravi problem..

Зашто су вам војници бежали из касарне у Игману? Резервисти нису умели да сачувају положај једну ноћ. Пуцали су на све. Од Турака до ванземаљаца. Јад и беда од војске.

Генерали

Cg 4,9
Hr 30,22
Ma 9,12
Mu 14,3
Sl 12,12
Sr 56,77
Al 12,1
Ju 8,7
O 6,0

Године 1990/91 командни кадар у ЈНА је био овакав: Црби 63,2 %, Хрвати 12,6 %, Црногорци 6,2 %, Јгославени 3,6 %, Словенци 2, 8 % i Муслимани 2,4 % -остали 9,2

U SUP-u SRH 1984. godine Srbi su činili 49,9 %, a po popisu od 30.9.1990 (nakon višestranačkih izbora), podatci su sljedeći- dakle za MUP Hrvatske (mislim d aje već onda bio MUP, a ne više SUP): Hrvati 50,3 %, Srbi 30,1 %, Jugoslaveni 15,6 %, Ostali 4,0 %. Dani su i podatci za sve kategorije, od običnih milicajaca do viših inspektora, ali mi se nije dalo prepisivati. Opći je trend da udjel Hrvata raste prema višim kvalifikacijama (inspektori i sl.).
итд итд итд

http://www.thephora.net/forum/archive/index.php/t-35340.html

@ Brico...
Izvor ti nije dobar ( pogledaj na dnu postavljača).

Hahah, kakav izbor argumenata ... :mrgreen: Sve ujački heroji.:dash:

http://forum.krstarica.com/threads/398881

Postavljač ovu temu nije zaobišao, no ti imaš kapacitet samo da šablonizuješ
Evo, zamoliću Dragona i sledeća tema je o zločinu nad Srbima sa imenima i prezimenima.

Hoces tako sutra ako bude rate da zamolis Dragona da ti brani zenu i decu, a ti ces da budes u vojnoj policiji i da nadgledas jel' on ratuje po Zenevskoj konvenciji. :evil:

Ne sablonizujem, ne opravdavam, podrzao sam najstroze presude za pocinioce i mimo toga ne zanima me ispiranje mozga i nametanje kolektivne krivice narodu iz kojeg poticem, a ujedno je pretrpeo najvece zrtve u zadnjih 100g na Balkanu.

Pun mi vas je Q humanitaraca, i vas na forumu i onih u NVO, dok srpska groblja drzavni vrh zaobilazi.

Od*ebi :evil:

Poslednja izmena:

малопре сам то исто рако само другим речима,квалитет је опао квантитетом а највише проблема је било с локалцима, ако ме разумеш.:rtfm:

- У моје име убијати децу - не хвала!
- Свако ко има оправдање за злочинце није ништа бољи од њих!
- Бруно би уместо кењ****же ПОД ХИТНО морао заједно са Вукчевићем да поднесе оставку због "случаја Ганић", а мислим и да је халабука око гробнице у Рашкој доживела фијаско! Одговорни људи дају само одговорне изјаве, када одговорни људи дају неодговорне изјаве сносе ОДГОВОРНОСТ!

Poslednja izmena:
Hoces tako sutra ako bude rate da zamolis Dragona da ti brani zenu i decu, a ti ces da budes u vojnoj policiji i da nadgledas jel' on ratuje po Zenevskoj konvenciji. :evil:

Ne sablonizujem, ne opravdavam, podrzao sam najstroze presude za pocinioce i mimo toga ne zanima me ispiranje mozga i nametanje kolektivne krivice narodu iz kojeg poticem, a ujedno je pretrpeo najvece zrtve u zadnjih 100g na Balkanu.

Pun mi vas je Q humanitaraca, i vas na forumu i onih u NVO, dok srpska groblja drzavni vrh zaobilazi.

Od*ebi :evil:

Internet ratniče može i ovako da se ratuje, slično je nama rečeno. Inače rečnik ti pokazuje nedostatak mogućnosti da kažeš bilo šta ozbiljno.
Neće niko mene da brani, pokazao sam ja svoje davno ali sam video svašta. Čitaj malo okolo, ima nas sa stvarnim vojnim iskustvom mimo neta.

Овде је реч о Шкорпионима иу том времену. А и тада Пајо, сав посао су радили ТО ( мештани ) и добровољци. Ја сам официре ЈНА, ВЈ, како год (ја их зовем партизани :) ) су се појављивали само пре одласка у акцију са мапама и инструкцијама.

zna se ko je prvi covek i komandant teritorije...sektora ili sta vec..taj je odgovoran...tako je po zakonu...a to sto se pored vojske paralelno ubacivala i policija i druge sluzbe...to je + jos jedan minus....bilo bi zanimljivo da neko ko je bio cista pesadija potvrdi na kosovu koliko puta je otvarala policija vatru na vojsku i obratno iz cistog nepoznavanja posla....

- У моје име убијати децу - не хвала!
- Свако ко има оправдање за злочинце није ништа бољи од њих!
- Бруно би уместо кењ****же ПОД ХИТНО морао заједно са Вукчевићем да поднесе оставку због "случаја Ганић", а мислим и да је халабука око гробнице у Рашкој доживела фијаско! Одговорни људи дају само одговорне изјаве, када одговорни људи дају неодговорне изјаве сносе ОДГОВОРНОСТ!

Na žalost tako je. :(

Albanci tokom prelaska srpske vojske preko Prokletija nisu ratovali civilizovano, pa ipak nismo ubijali civile.

A kako su postupali "civilizovani" Austrijanci po osvajanju Srbije? :think:
To su bili pojedinačni slučajevi inače za prelaz preko Albanije je postojalo odobrenje albanskog kralja koji je u pojedinim situacijama i vojno štitio prelazak.
Pišem ti o doktrini koja se primenjivala u vođenju ratova protiv Srbije tada na prosotru Kraljevine Srbije nije zabeležena ni jedna teroristička organizacija koja je dejstvovala protiv Kraljevine Srbije dok u Drugom svetskom ratu i ratu iz '90-ih pogotovo je naglašeno prisustvo raznih terorističkih formacija koje dejstvuju usaglašeno sa agresorom tako da je Srbija i iznutra oslabljena i da se tu teško može kontrolisati situacija, a kada je država slaba ona ne može da garantuje ni za postupke svih svojih pripadnika i ako je u zoni pod odgovornošću 3. Armije svim pripadnicima Vojske Jugoslavije uručena brošura o vođenju rata u skladu sa civilizacijskim tekovinama što je prezentovano i pred Međunarodnim krivičnim sudom za Jugoslaviju i Ruandu u Hagu.

Back