Quantcast
  • Dragi prijatelji, obaveštavamo vas da je forum Hronika izdvojen iz foruma Politika i sada je poseban forum u kategoriji "Društvo".

ДВЕРИ Ђорђевић потписао Пакт о мигрантима, а „руши“ Споразум српских радника у …

Mackich

Ističe se
Poruka
2.980
Изјава првог човека Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, почасног доктора наука Зорана Ђорђевића којом он тврди да Влада не подржава одлазак медицинских радника у Немачку, иако истовремено Национална служба за запошљавање расписује и спроводи нови конкурс за њихово запошљавање у Немачкој, је не само бесмислица, већ, истовремено, ова тврдња говори о бескрупулозности са којом ова власт води државу и протерује најобразованији и за будућност Србије најпотребнији део становништва.
У време када је СНС већ увелико била на власти, током 2013. године, Национална служба за запошљавање (НСЗ) је са Савезном службом за запошљавање СР Немачке потписала Споразум о посредовању и привременом запошљавању радника, држављана Србије у СР Немачкој. Србија на основу овог Споразума регрутује за рад у Немачкој медицинско особље и на тај начин из Србије организовано годишње одлази стотинак најстручнијих лекара, медицинских сестара и техничара.
вом приликом, подсетићу и да је управо Зоран Ђорђевић 11. децембра 2018. године, у име Републике Србије, у Маракешу потписао Пакт УН о мигрантима, којим се Србија обавезала да прима и финансира мигранте – легалне и илегалне, као и да Републику Србију лиши дела њене суверености у заштити српских државних граница. За разлику од удворичког понашања министра Ђорђевића, овај су Пакт одбиле да потпишу не само САД, Аустралија, Швајцарска и Израел, већ и Аустрија, Италија, Чешка, Бугарска, Естонија и многе друге земље. Зато питам министра Ђорђевића: да ли сте и Пакт УН о мигрантима као међународни споразум потписали са намером да „радите све против“ њега?

https://srbin.info/politika/dveri-d...migrantima-a-rusi-sporazum-srpskih-radnika-u/
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.