Савез српских општина у ФБиХ

Још увјек стоји кукла Момчилова и свједочи да је то земља Србинова
Овај комад српске земље љепши него Швајцарска


Zima bez snega je najgore doba za pejzažnu fotografiju. Najlepše je u kasno proleće i rano leto kad je priroda najzelenija. Ovo je dobra fotka tog sela Preodac kod Bosanskog Grahova:
preodac.jpg
 
Савез српских општина представља планирани савез општина из Федерације Босне и Херцеговине са већинским српским становништвом. Чланице савеза би биле три општине из Ливањског кантонаГрахово, Гламоч, Дрвар и општина Петровац из Унско-санског кантона. Почетком 2013. године начелници општина Грахово, Дрвар и Гламоч потписали су споразум о формирању савеза, а прва сједница је одржана у Грахову. Међутим, савез још увијек није заживео.


Pogledajte prilog 1501408
Савез српских општина

Застава Савеза српских општина
Прво, да се успостави аутономија Херцеговине.
 
Takva zajednica ili savez opstina ne bi imala nikakva ovlascenja, ne moze to tek tako da se osniva na lokalnom nivou. Eventualno bi mogli da osnuju neka tela za blizu saradnju i koordinaciju. E sad, nisam detaljno upoznat sa vrhovnim pravnim aktom BiH - Dejtonskim mirovnim sporazumom, niti sa Ustavom da mogu da tvrdim, ali cisto sumnjam da je tako nesto predvidjeno i uredjeno zakonom.
 

Back
Top