Koča
Elita
- Poruka
- 15.249
o ''martovskim pregovorima'' smo videli sta si imao da kazes dwollner-u, kada si dosao u situaciju, uplevsi se u sopstvene lazi i izmisljotine, da obrises sve svoje postove sa teme
http://www.drugisvetskirat.org/forum/index.php/topic,276.0.html
Tada si, da podsetim pisao da je bila gola razmena zarobljenika 11. marta u Gornjem Vakufu i tu je cela prica zavrsena...a sada imamo i usputne stanice
Imamo ih i te kako kiseli....ta saradnja trajala je 3 meseca...znamo i sta nude komunisti zar ne?
Sto se tice Sterkera partizani su ga zaskocili u nekom zbunu u koji je zapeo zbog stomacnih tegoba, a nema govora o nekoj borbi...
O herojstvu partizana prilikom nekog spasavanja saveznickih pilota nema ni reci....naprotiv, oni su jasni - Tito - ubica americkih pilota
Izneo sam ja na ovoj temi nebrojeno dokumenata....od tebe nisam video ni jedan dostojan komentara...

http://www.drugisvetskirat.org/forum/index.php/topic,276.0.html
Tada si, da podsetim pisao da je bila gola razmena zarobljenika 11. marta u Gornjem Vakufu i tu je cela prica zavrsena...a sada imamo i usputne stanice

Imamo ih i te kako kiseli....ta saradnja trajala je 3 meseca...znamo i sta nude komunisti zar ne?
Sto se tice Sterkera partizani su ga zaskocili u nekom zbunu u koji je zapeo zbog stomacnih tegoba, a nema govora o nekoj borbi...
Elem, očekujući savezničku invaziju proleća 1943. godine, komunisti su grčevito pokušavali da uspostave kontakt sa Nemcima. Verovali su da će im to najpre poći za rukom preko razmene zarobljenika. Držali su 26 Nemaca, većinom civila, i jednog majora, zarobljenog prvih dana marta kod Gornjeg Vakufa. Ovog majora, Šterkera, već 4. marta šalju kod generala Rudolfa Litersa, tražeći pregovore. Liters prosleđuje komunističku ponudu generalu nadležnom za politička pitanja, Glezu fon Horstenauu. "On je i ranije smatrao da je za nemačku stranu korisno da uspostavi i održava vezu sa partizanskim Vrhovnim štabom i bio je spreman da i lično primi njegove predstavnike, kako je to već jednom, krajem avgusta 1942, učinio, primivši partizanskog pregovarača Marijana Stilinovića, koji je, pod imenom Srećko Šunjevarić, kao predstavnik Vrhovnog štaba, vodio razgovore o razmeni nemačkih stručnjaka iz firme `Hanza-Lajhtmetal` zarobljenih u Livnu", piše Mišo Leković
O herojstvu partizana prilikom nekog spasavanja saveznickih pilota nema ni reci....naprotiv, oni su jasni - Tito - ubica americkih pilota
Izneo sam ja na ovoj temi nebrojeno dokumenata....od tebe nisam video ni jedan dostojan komentara...
Poslednja izmena: